Startsida / Inlägg

Fyra spel i EL-kvalet

av Marcus Källberg

Ett fullspäckat program idag med bland annat 46 EL-kvalmatcher och inte helt lätt att sålla ut det bästa från det digra utbudet. Fokus på tre matcher och totalt fyra spel blir det för min del.

Ufa var en stor positiv överraskning då man trots – med ryska mått mätt – begränsade resurser kom sexa i ligan. Nu har dock succétränaren Semak lämnat för Zenit St Petersburg och nyckelspelaren Stotskiy är såld till Krasnodar och laget känns svårbedömd inför europadebuten.

Domzale från Slovenien gav ett överlag bra intryck i matcherna mot bosniska Siroki Brijeg i förra omgången och totalt 3–3 var siffror som smickrade Siroki Brijeg. Domzale är inte alls oävet och har dessutom gott om rutin från tidigare europaspel och man kan nog ställa till problem för ett Ufa som har blivit för stor favorit här.

Domzale att göra mål till 1,95 hos Bwin blir mitt huvudspel men jag kan inte heller motstå att syna den raka tvåan till för höga 7,00 hos BetVictor.

***

Ett annat lag som gav ett överlag positivt intryck i den förra omgång en var DAC Dunajská Streda från Slovakien när man högst förtjänt eliminerade Dinamo Tbilisi efter 1–1 hemma och 2–1 borta. Laget har ett fyndigt anfallsspel med en vass spets i huvudstarke Vakoun Bayo.

Dinamo Minsk var förvånansvärt svagt i två matcher mot irländska Derry City och höll på att tappa 2–0 från bortamötet hemma i Minsk men klarade sig vidare med total 3–2. Laget visade upp såväl ett temposvagt passningsspel som ett opålitligt försvarsspel i de matcherna och man verkar vara långt ifrån toppformen i nuläget. Höjer sig inte Minsk rejält i kväll lär man få det tufft här och 2,50ettan hos BetVictor är bra betalt.

***

CSKA Sofia hade klara problem mot FC Riga senast och behövde ett avgörande på straffar för att ta sig vidare. Laget drog dessutom – liksom FC Riga – på sig tre röda kort i det stökiga mötet och har nu tre av sina bästa spelare avstängda här.

Utan kaptenen Bodurov, spelfördelaren Tiago Rodrigues och defensive mittfältaren Malinov samt skadade anfallsduon Despodov och Henrique är laget föga märkvärdigt. Lägg sedan till att man sålde skyttekungen Fernando Karanga till Kina tidigare i sommar så är det svårmotiverat att laget är klar favorit här.

Admira Wacker är ett bättre lag än FC Riga och även om österrikarna gjorde en svag insats i den inhemska cupen senast och har svårbedömd dagsform, så kan man definitivt störa ett sargat CSKA Sofia här. Tvåan till goda 4,20 hos BetVictor blir mitt fjärde spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB