Startsida / Inlägg

Mera EL-kval

av Marcus Källberg

Zeljeznicar var förvisso spelmässigt överlägset Narva Trans igår men bosnierna gjorde inte mer än vad som behövdes och nöjde sig med 3–1 till slut. En risk man tar när man spelar med hcp-odds… 43 Europa League-kval på programmet idag och jag spelar en stark favorit samt ett riktigt långskott.

Inleder med dagens skrällspel där det är matchstart redan 17.00. Lech Poznan har 2–0 med sig från det första mötet och även om man vann förtjänt i förra veckan så övertygade man inte spelmässigt. Laget har haft flygstrul under dagen och kom i väg tolv timmar försenade med ett litet inhyrt vitryskt charterplan och man landade inte i Armenien förrän 02.00 lokal tid. Dessutom förväntas det vara extremt varmt i Jerevan med 35 grader vid avspark och det är faktorer som nog kan ställa till lite problem för polackerna.

Gandzasar har förvisso inte haft några framgångar att tala om i Europaspelet och i fjol åkte man ut direkt mot serbiska OFK Titograd. Laget såg dock inte helt oävet ut i bortamötet och med tanke på ovan nämnda faktorer kan man mycket väl skrälla här. Dessutom har ju Lech Poznan råd att förlora med uddamålet och ändå gå vidare.

Ettan till för höga 6,75 hos Bwin får en liten peng av mig.

Dagens bästa spel tror jag att Domzale hemma mot bosniska Siroki Brijeg är. Slovenerna dominerade bortamötet men fick snöpligt endast 2–2 med sig till returen. Domzale tog tag i taktpinnen från start, skapade massvis med klara chanser och hade tidigt 2–0 mot ett förvånansvärt blekt Siroki Brijeg. Matchbilden höll sedan i sig men istället för 3, 4 och 5–0 släppte man in bosnierna i mötet igen med två grova individuella misstag i backlinjen.

Domzale är riktigt starkt hemma på Sportni Park där man spelade 1–1 mot Olympique Marseille och slog Freiburg med 2–0 förra året och där även West Ham fick se sig besegrat 2016. Av det första mötet att döma så råder klasskillnad mellan lagen och Siroki Brijeg har väl knappast lika mycket flyt med sig två matcher i följd?

Ettan känns riktigt stark och 1,67 hos Bet Victor är taget.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB