Startsida / Inlägg

Galaxy till slutspel

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen för en dryg veckas inhopp då Steven-Lee spelar golf i Spanien. Dagens spel hämtas från MLS där ett slutspelsjagande Los Angeles Galaxy bör ha god vinstchans hemma mot Houston Dynamo.

Los Angeles Galaxy har – trots att Ibrahimovic levererat som förväntat – gjort en ganska svag säsong. Tränaren Sigi Schmid lyckades aldrig få ordning på det bristfälliga försvarsspelet och efter 2–6 mot Real Salt Lake i början av september fick han till slut lämna sin post. Under nye tränaren Dominic Kinnear har laget sett mer harmoniskt ut och defensiven har varit kraftigt förbättrad med endast två insläppta mål på de fyra senaste matcherna.

LA Galaxy har tack vare en stark slutspurt med tio poäng på de fyra senaste fortfarande allt i egna händer och med en vinst i kväll så tar man den sista slutspelsplatsen i Western Conference.

Houston Dynamo är däremot borta från slutspelet sedan en tid tillbaka och laget har sett lojt och formsvagt ut i de senaste matcherna. Defensiven har läckt betänkligt på slutet och mot Seattle senast släppte man in två mål på fasta situationer vilket har varit ett stort problem för laget hela säsongen.

Galaxy har inte förlorat hemma på StubHub Center sedan i maj och ett omotiverat, bortasvagt och defensivt skakigt Houston lär inte orka med att stå emot Zlatan & Co här. LA Galaxy hcp –1,5 till 1,74 hos Pinnacle blir mitt söndagsspel.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB