Startsida / Inlägg

With a little help from my friends…

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen för ett tre dagars långt inhopp. Begränsat utbud idag och jag testar ett motivations- och konspirationslir i AFC Asian Cup.

Palestina räckte inte till mot Australien senast men laget lyckades kämpa till sig o–o mot Syrien i premiären och har därmed fortfarande chansen att nå åttondelsfinal. Jordanien har däremot redan säkrat gruppsegern (inbördes möten räknas före målskillnad i Asian Cup) och lär förmodligen spara en del startspelare och lufta sin reservbänk här.

Därtill är det inte otänkbart att de båda nationernas speciella och djupa vänskapsband (en stor del av Jordaniens befolkning är naturaliserade palestinier eller palestinska flyktingar) har viss påverkan på matchens utgång…

Jordanien är normalt sett det bättre laget här men Palestina är inte oävet och har kapacitet att överraska mot ett reservbetonat och kanske vänligt inställt Jordanien. Med tanke på tabelläge, motivation och demografiska faktorer så känns Palestina till höga 3,00 hos Betway som ett kul skrällspel.

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB