Startsida / Inlägg

Stanley Cup

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen för ett kortare inhopp då Steven-Lee har fyra dagars välbehövlig vila. Tisdagens blogg-lir hämtas från nattens Stanley Cup-slutspel.

Pittsburgh Penguins är – trots tre förluster i följd mot ett inspirerat och välspelande New York Islanders – klar favorit även i det fjärde mötet. Att den raka ettan står i ca 2,00 och ML i ca 1,60 känns dock som marknaden mer har vägt in hur lagen har presterat i grundserien och förväntad kapacitet än på hur spelet har sett ut i den här matchserien.

New York Islanders har ju till stora delar varit det bättre laget i matchserien och ingen av lagets tre vinster har varit oförtjänt eller turlig. Islanders har effektivt plockat bort Penguins storstjärnor och Sidney Crosby såg mest frustrerad ut i söndags. Dessutom har NYI varit bättre även på målvaktssidan där Robin Lehner har gjort tre stabila insatser.

Visst, det är vinna eller försvinna som gäller för ett högkapabelt Pittsburgh och man är säkert heltänt till en början men det faktumet och en rädsla för misstag kan likaväl bli en belastning för laget. NYI spelar med stort självförtroende för dagen och höga 2,50Islanders ML (inkl övertid) hos Bet365 är lockande.

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB