Startsida / Inlägg

Ner i det svarta och upp igen.

av Zandra Lundberg

Det hände saker i helgen som gjorde att jag föll tillbaka. Ner i det svarta. Ner i all meningslöshet, maktlöshet. Jag har gråtit och jag har ömkat mig själv för att det aldrig bara kan få vara bra. Jag har dragit upp gammal skit och ältat det på nytt. Jag sov bort flera timmar i går för att jag inte orkade vara vaken. Jag vaknade som förr med värk i lederna och stelhet i kroppen.

Inte nog med det. Jag har varit omöjlig att ha att göra med. Jag har krävt massor av Christian, bett om uppmärksamhet och kärlek, men när jag har fått det har jag bara snäst att han inte förstår, att han aldrig kan förstå för han har inte upplevt och känt allt jag har upplevt och känt i mitt liv.

För bara några timmar sedan satt vi och åt frukost. Jag satt med mina gråtsvullna ögon och stirrade ner i golvet och tuggade på en gammal smörgås. Han försökte flera gånger att prata och hjälpa, men jag bara slog ner hans försök för jag visste inte vad jag ville ha för hjälp. Jag kände mig så outgrundligt ledsen och irriterad och arg på samma gång. Samtidigt som jag ville ha all kärlek i världen så ville jag kasta ur mig all ilska och sorg över honom för att han aldrig kommer kunna ge mig så mycket som jag skulle behöva. Det var väldigt orättvist för mina negativa känslor har ingenting med honom att göra. Det är bara han som råkar sitta där mitt emot. Jag vill straffa honom för att jag mår dåligt, jag ger honom dåligt samvete och bråkar bara för att jag inte vet vart min ilska och sorg ska ta vägen. För att det finns ett tomt djupt svart hål inom mig.

Nu har jag ägnat tre timmar åt att fokusera om. Jag ser det som mental träning. Jag måste lära mig komma över de här djupa svackorna annars blir jag kvar där nere. Jag har mediterat och listat upp vad som egentligen är jag och vad som just nu bara är all skit jag ältar och därmed får mig att känna mig eländig.

Det jag innerst inne vill och längtar efter är att få känna glädje, ork, lust och kärlek. Det är kärnan. Jag är stark, inte skör. Varsamt måste jag komma ur det dåliga och tillbaka till det positiva igen. Det är bara därifrån jag kan se klart och ta vettiga beslut.

Den här träningen är så viktig, för hittar jag inte mitt sätt att hantera det svarta så blir jag kvar där nere. Uppåt är enda vägen.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB