Startsida / Inlägg

Tacksamhetsövningar.

av Zandra Lundberg

Jag försöker göra tacksamhetsövningar varje dag.

Det är inga konstigheter och tar inte en massa tid, men jag tycker att det gör underverk för hur jag ser på tillvaron. Varje kväll så väljer jag ut fem grejer från dagen som jag är tacksam över och varför. Det kan vara hur små grejer som helst. Till exempel att du orkat dammsuga, eller sett till att dricka tillräckligt med vatten. Eller att du är frisk. Det viktiga här är att inte bara rabbla sakerna för att få det undanstökat utan också att ta någon sekund och faktiskt låta dig KÄNNA dig tacksam.

Något som också gör väldigt mycket, som man bara kan smyga in i vardagen lite hastigt är att le mot dig själv varje gång du ser dig i spegeln. I början känns det fruktansvärt fånigt och det ser nästan krampaktigt ut, men efter ett tag kommer det att bli mycket mer naturligt och få dig på ett bättre humör. Av bara en sådan liten sak!

En annan sak som jag är lite sämre på, men som piggar upp vardagen är att lämna små glada meddelanden till dig själv på ställen som annars kanske inte är så där helfestliga. Det står till exempel ”livet är en fest” på mobilen när larmet går igång på morgonen. På en av mina väskor har jag fäst en säkerhetsnål med en tygbit som det står Smile på som jag fick av en vän för flera år sedan. Du kan ju hitta på lite vad som helst, skriva en lapp till dig själv som du sätter på tandborsten eller skriva ett motiverande citat på en post-it och sätta den på mjölken i kylskåpet? Se till att alltid omge dig med små saker som kan muntra upp, byt bakgrundsbild på datorn och på telefonen om du inte redan har någon som gör dig glad.

unnamed
Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB