Startsida / Inlägg

Vardagsmagi.

av Zandra Lundberg
v2_file_625796643

Jag vill verkligen tro på vardagsmagi. Jag älskar berättelser om hur ödet totalt förändrat livet för människor.

Min favorit är den här: En kvinna var less på alltihop, hon var singel, runt 35 och hennes jobb var rätt trist. Så hon bestämde sig för att muntra upp sig själv med en resa. Eftersom hon inte hade så där överdrivet mycket med pengar gick hon in på en sajt med sista-minuten-resor och blundade, scrollade och klickade. Det blev en ospecificerad resa till den grekiska ön zakynthos. Hon proppade kappsäcken full och åkte dagen därpå. Hon hamnade på ett rätt sunkigt hotell med stenhård madrass i sängen. De första dagarna ägnade hon åt att sola och bada och äta nere vid stranden på kvällarna. Via Facebook fick hon kontakt med en vän som råkade vara på samma ö, men på ett annat ställe. Eftersom hon inte hade så mycket annat för sig så åkte hon dit en kväll för att hälsa på. De var ute och dansade rätt sent så hon och stannade över natten. Dagen därpå åkte hon tillbaka till sitt. Den sista dagen hörde kompisen av sig igen och frågade om de inte kunde mötas någonstans på mitten under kvällen, så att de kunde ses men ändå kunde ta sig hem till respektive hotell.

Den här kvinnan i historien kände sig ganska trött och solbränd och nöjd med tillvaron så hon svarade att hon tänkte stanna hemma och gå och lägga sig tidigt. Men någonting fick henne att ändra sig. Så hon hörde av sig på nytt och kollade om de kunde ses i alla fall. De träffades på ett rätt litet ställe och åt middag nere vid vattnet. På vägen från restaurangen frågade kompisen om de inte skulle gå och ta en sista drink. Hon tvekade, men bestämde sig återigen för att säga ja ändå.

Lyssna på det här då: på den baren satt en ensam man vid ett bord. De hamnade vid bordet intill och började snart prata. Han var engelsman.

Och ja, ni kan ju själva räkna ut vad som hände sen. Kvinnan och mannen inledde en relation och i dag har de levt tillsammans i snart 10 år. Två barn och ett företag som de driver tillsammans.

Det visade sig i efterhand att den här mannen bara var på genomresande den där dagen. Det var alltså den enda kvällen de kunde ha mötts på just den där baren.

Det är ju fan helt svindlande. Bättre än film.

Follow on Bloglovin
  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Fred Balke, Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB