Startsida / Inlägg

Alkohol och känslor.

av Zandra Lundberg

Det är två veckor sedan jag slutade dricka alkohol. Men som jag skrivit tidigare så hade jag för ungefär ett år sedan en period då jag inte drack på sex månader.

Alkohol dövar känslor och det märks när jag tar bort den ur mitt liv. Dels att jag gärna vill ta till socker i stället (socker dövar också). Men när jag undviker att göra det kan jag känna känslor jag inte kan minnas att jag haft sedan tidiga tonåren. Pirret i magen till exempel. Jag kan gå och lägga mig på kvällen och tänka på vad som ska hända dagen efter och det kittlar till i magen. Jag kan lyssna på en låt och en våg av känslor sköljer över mig. Jag kan vakna på morgonen och känna sådan förväntan inför dagen att det nästan är löjligt.

Sånt.

Sådana små, små saker som gör vardagen finare.

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Paula Westerberg och Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB