Startsida / Inlägg

Skilja de bra dagarna från de dåliga dagarna.

av Zandra Lundberg

Jag försöker att verkligen se och analysera vad det är som gör att vissa dagar blir riktigt dåliga och andra (som i dag) känns som att allt är bra och kommer att bli ännu bättre. Jag är så otroligt lättpåverkad emellanåt.

På hundinstruktörsutbildningen när vi pratade om pedagogik så sa läraren att det är viktigt att dra på sig en ”mental kondom” före man ska hålla en kurs. Jag har nog väldigt tunn kondom, om ens någon alls..

Och vissa dagar är värre än andra.

Nu har jag börjat tänka så som Ida skrev på sin blogg om att tänka att man varje morgon har 100 kronor i energi. Sedan får man välja vad man vill lägga de här 100 kronorna på. Vill man lägga 50 kronor på att älta en taskig barndom? Fine! Upp till dig! Vill du lägga 30 kronor på att älta din störiga kollega? Varsågod. Men det är hela tiden mitt eget konto det dras ifrån.

Inte konstigt att man ofta känner sig slutkörd på kvällarna. Energin läcker ju åt en massa olika onödiga håll. Det gäller bara att vara uppmärksam när det börjar rinna iväg och sätta stopp (vilket inte heller alltid är det lättaste).

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti, Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB