Startsida / Inlägg

Hippie at heart.

av Zandra Lundberg

Klockan är halv 12 och jag har varit fram och tillbaka till vårdcentralen och svängt.

Jag hade inte tid där i dag. Det är i morgon.

Jag tror att livet ger oss de läxor och lärdomar vi behöver. Om och om igen om det så skulle behövas, tills vi verkligen ska fatta.

Uppenbarligen behöver jag verkligen lära mig läsa mer noggrant. Har under en period slösat en massa extra tid och kraft bara för att jag dykt upp på fel ställen på fel tid, läst fel instruktioner och dessutom fyllde jag i mitt Indienvisum fel TRE gånger bara för att jag läste slarvigt. Hur nu det ens är möjligt.

Fram tills för två år sedan så trodde jag att livet bara hände mig. Jag såg inte några mönster, körde bara på och jag var alltid lika förvånad när det plötsligt gick åt helvete.

Jag tänker på människor som går in i väggen. 

Det är ju inte direkt så att den där väggen bara står där en dag.

Kroppen har ju börjat signalera flera månader, kanske år i förväg att det inte står rätt till. Genom huvudvärk, förkylningar, sömnproblem, trötthet, rastlöshet.

Vad gör vi åt det? Äter mediciner för att dämpa symtomen. Häller i oss kaffe och energidrycker och allt vad det nu är. En period när jag jobbade som kvällreporter på Aftonbladet drack jag fem-sex koppar kaffe, en halvliter cola och åt två koffeintabletter varje dag. Plus en halv rulle ballerinakex där kring 23 för att orka de sista timmarna. Sen undrade jag varför jag började få stora röda utslag i ansiktet! Varför jag inte var pigg trots att jag varit ledig i fyra dagar innan mitt skift började på nytt.

Jag tänker på hur livet skulle kunna levas om det inte trissats upp av den här ständiga hetsen efter mer som speciellt pågår i storstäderna. Om vi la fokus på att må bra och ta hand om varandra i stället för jobb och pengar och allt vad det nu är. Behov som vi skapat. Det är ju bara ett luftslott, egentligen.

Jag känner det så ofta: det kan inte vara rätt. Det kan inte vara det här som är meningen.

Jaja. Hippie at heart.

Jag hoppas att fem veckor i Goa och yogalärarutbildningen kommer att ge mig bättre verktyg för att kunna acceptera det här skeva samhället vi lever i.

Acceptera det som är.

dream-catcher-feathers-hippie-peace-photography-favim-com-360430 tumblr_lgzi6xzHPu1qhrfkgo1_500_large tumblr_static_large
Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB