Startsida / Inlägg

Boktips: Thriller som måste läsas!

av Cecilia Gustavsson

Titel: Innan jag somnar Författare: S J Watson

Dennis Lehane kallar den här boken ”en fantastsisk thriller”. Och det gör han sannerligen rätt i. Det här är en originell och oupphörligt spännande historia, mot slutet är den rent gåshudsframkallande.

Storyn är genialisk i sin enkelhet. Den handlar om Christine, som varje morgon upptäcker att hon tappat minnet totalt efter ett svårt trauma över tjugo år tidigare. Hon känner inte igen mannen bredvid henne, hon har ingen aning om hur gammal hon är eller ens om hon har barn. I smyg besöker hon en doktor och börjar skriva dagbok. Den hjälper henne hålla reda på det hon fått veta om sitt liv dag för dag.

Men en molande känsla inom Christine tyder på att något inte stämmer. Varför finns nästan inga foton från hennes liv? Och varför säger hennes man inte sanningen om kvällen då minnet försvann? Sakta går sanningen om de senaste åren upp för henne.

”Innan jag somnar” är otroligt nopg Watsons debutbok, och såld till hela 42 länder .

Watson_IjgmrSE_6293.jpg

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB