Startsida / Inlägg

Klingvallgate del II… eller III

av Johan Flinck

Klingvallgate rullar vidare med del II eller möjligen III (kanske IV).

Efterlyste i natt Lövgrens reaktion. Den tog jag med honom i morse och ni hittar den här.

Jag utlovade i går (på twitter) en liten knorr till på Klingvallgate i dagens tidning och förstod genast att förväntningarna steg (orimligt mycket) på det där hos er som tyckte att allt det här är intressant.

Det jag ”sparade” till papperstidningen var Ulrika Ågrens uttalanden. Tyvärr upptäckte jag först nu att när vår sajt i morse uppdaterade gårdagens artikel i Klingvallgate så tog de bara med rubriken/pratbubblan på Ågrens uttalande medan man låtit texten varit densamma, och det blir ju obegripligt då Ågren inte figurerar i gårdagens version. Det är på väg att rättas till nu men ni ska få rätt version här (fortsätt sedan läsa längre ner):

BELGRAD. Direkt efter förlusten mot Norge och den missade EM-semifinalen gick Torbjörn Klingvall till attack mot media.
– Jag tycker det är förfärligt det som skrivs och sägs. Spelarna mår ju dåligt! De gråter, säger förbundskaptenen.
Men spelarna hävdar att Klingvall har fel:
– Han bryr sig mer om vad media skriver än vad vi gör, säger Ulrika Ågren.

Sverige gjorde en mycket stark insats mot mästarnas mästare Norge men föll ändå med 25-28 och är därmed borta från en EM-semifinal.
I den mixade zonen efter matchen kom den nye förbundskapten Torbjörn Klingvall med ett lika opåkallat som överraskande utspel mot media:
– Jag tycker det är förfärligt det som skrivs och sägs. Vi får släcka bränder hela tiden. Jag är inta van vid det, säger han till den samlade svenska presskåren.
* Men är inte spelarna vana vid det då?
– Men de mår ju dåligt! Klart de gör det.
* Hur märker du det?
– De gråter ju.
* Hur mycket koll har de då?
– De säger att de inte läser men de läser ju allt!
* Läser du själv det som skrivs?
– Nej, folk kommer till mig.
* Får du den rätta bilden då?
– Nej, det är inte säkert. Men för att möta er och må bra så vill jag inte läsa det ni skriver. Annars hade jag kanske kommit och varit sur på dig, säger Klingvall.
Men enligt spelarna, som blir mycket förvånade över Klingvalls utspel, har han fel. Sportbladet talade i går kväll med flera av dem.
– Sa han det?! Nej, nej, jag vet inte vad som skrivits som kunde vara så farligt. Det handlar mer om att man är besviken över sin egen prestation än vad media skriver, säger Isabelle Gulldén.
Linnea Torstenson:
– Då ser vi (spelarna och Klingvall) olika på saken. 
* Har det varit annorlunda detta mästerskap jämfört med tidigare?
– Nej, absolut inte. De jag har pratat med i laget har en helt annan uppfattning än vad Klingvall har.
* Och du har pratat med några av de nya spelarna också?
– Ja, jag har inte fått några sådana signaler alls. Gråter gör man i så fall över sin egen prestation, man gråter inte för att det står i tidningen. Man vet själv när man varit dålig, annars är man inte på den nivån.
Emma Hawia är en av de nya spelarna och inte heller hon håller med om det Klingvall säger.
* Har du hört något från de andra nya?
– Nej, nej, verkligen inte.
Enligt Ulrika Ågren ligger problemet hos Klingvall själv.
– Han bryr sig mycket mer om vad media skriver än vad vi gör. Det är ofta han som tar upp det med oss. Vi bryr oss verkligen inte. Tjejer gråter ju mer än killar, så jag tror inte han är van vid hur vi tjejer beter oss, säger mittsexan.

Jag tycker det är intressant det Ågren säger, att Klingvall bryr sig mer, till och med ”mycket mer”, om vad vi skriver än spelarna och att det är han som tar upp det med dem. Det var alltså knorren.

Själv säger Klingvall att han inte läser alls.

Medan Lövgren i dag hävdar:

– Jag är helt övertygad att han naturligtvis värderar vad som skrivs i media och hur spelarna eventuellt kan må och tar med sig det som står där.

Kan tyckas som en (oviktig) detalj det här vid en första anblick. Men det är det förstås inte då allting kretsar kring det här.

Är det då internt sjabbel som bara vi i media är intresserad av och ”gottar oss” i. Nej, inte när Klingvall säger som han gör, att det knäcker spelarna. Då får det ju direkta konsekvenser för laget, i varje fall i hans ögon.

***

Lövgren & Klingvall är i varje fall nog rätt nöjda med att det råder twitter- och bloggstopp i landslaget. Hade ju varit intressant annars hur spelarna i går kväll hade gått ut i sociala medier och försökt dementera Klingvalls påståenden om ”det gråtande landslaget”.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB