Startsida / Inlägg

Malmö är ingen ”Schumacherbil”

av Johan Flinck

Magnus Andersson till HK Malmö.

Hur många såg den komma?

Jodå, som vanligt kommer det väl några kommentarer på twitter om ”som jag spekulerade i” och liknande. Alltid lätt att säga efteråt.

Det är klart att några har vetat förstås. Men inte Malmöspelarna till exempel. De skulle informerats just före presskonferensen på onsdag.

Att Andersson inte skulle bli kvar i Hästö längre än säsongen ut stod klart rätt tidigt, trots något galet påstående från en Hästömänniska om att klubben skulle bli ”väldens bästa handbollsklubb”. Ja, Andersson sa mer eller mindre rakt ut att han skulle lämna efter säsongen när jag pratade med honom samma dag som han tillträdde:

Du har bara skrivit på för säsongen ut och det känns ju då som att du ska ha möjligheten att sticka efter säsongen om det kommer nåt större?
– Ja, det är väl ingen hemlighet. men samtidigt finns det en möjlighet att förlänga. Vi får utvärdera efter de här fyra månaderna.

”Något större” frågade jag alltså om.

Nu blev det HK Malmö i botten av elitserien i stället. Vet inte om det är så mycket större. Kan tycka att det finns en större potential på lång sikt i Karlskrona än i Malmö.

Och någon Schumacherbil är Malmö definitivt inte.

Redan när Andersson blev klar för Hästö hörde jag att han hade varit och träffat Malmö. Men då trodde jag HKM var avskrivet för Andersson.

Jag ställer mig än en gång frågorna: Är inte Andersson hetare på marknaden? Eller är det marknaden som är så död? Hade inte Andersson haft möjlighet att träna ett större och bättre lag än HK Malmö?

Nu kanske det är andra saker som spelar in i valet. Som att han vill ha nära till hemmabasen i Halmstad. Eller något annat. Jag vet inte för Andersson svarade inte i kväll. Och han brukar svara eller höra av sig. Men han anade kanske vad som var på gång.

Men det är bara att gratulera Malmö (och elitserien) till en tung värvning. Nu lär det bli lättare att behålla och värva spelare. Men något nytt Kristianstad blir man inte, inte på länge. Det räcker inte att bara ta in en av våra största spelare och mest ansedda tränare genom tiderna.

Många tror kanske att det är någon multimiljonär som nu gått in i Malmö och vi får se en jättesatsning.

Så är det inte. Andersson är inte särskilt dyr. Han får en bra tränarlön i elitserien: 40-50 000 kronor i månaden, enligt mina uppgifter.

– Det är ingen ”Ola Lindgren-lön”, som en källa sa.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB