Startsida / Inlägg

En sjuk kväll i galen matchserie

av Linus Norberg

Den här matchserien är bland det bästa jag sett.

Underhållningsvärdet är skyhögt och hade jag inte äran att få jobba på de här matcherna skulle jag tveklöst ha betalat dyra biljettpriser.

De tre matcherna som spelats hittills har haft ALLT. Och lite till.

Tre täta, tempostarka, stökiga och jättedramatiska matcher. Tempot är nästan för högt för vad spelarna egentligen klarar av.

Karlskrona vände 0-2 till seger med 4-3 i den femte (!) perioden (bara en sån sak) och nu kan klubben – håll i er nu – säkra en plats i SHL nästa match, hemma i Blekinge dessutom.

Vem hade trott det?

Men det är bara att konstatera att laget har skaffat sig det här järngreppet om en SHL-plats genom att faktiskt vara ett spelskickligare lag än betydligt mer namnkunniga Västerås.

Hemmalaget spelade en tydlig ”dump-and-chase-hockey” och matade puckar på mål.
Lite nordamerikanskt.
Mer vilja och energi än kunskap.
Och det såg ut att vara ett lyckat recept inledningsvis med en tidig 2-0-ledning.
Men i slutändan segrade ändå skickligheten.

Karlskrona spelade mer tålmodigt, vårdade pucken bättre och slet som vildhundar i defensiven. Spelare som Joel Kellman (tremålsskytt i kväll) och Jonathan Pudas har gjort ett djupt intryck på mig och spelar redan som fullblodsstjärnor i SHL.
Duon svarade också för ett vacket hockeymål. Pudas med en stenhård diagonalpassning över hela anfallszonen till en fristående Kellman som å sin sida hittade luckan och pricksköt in 2-2-pucken.

Och Patrick Galbraith? Herregud vilken målvakt. I kväll tog han närmare 60 (!) skott och var en stor hjälte när Västerås matade puckar mot honom i förlängningsspelet.

Efter den här maratonmatchen är Karlskrona nu på väg att skicka upp en puck i näsan på hela hockeyetablissemanget och om klubben säkrar en plats i SHL i nästa match så är man så otroligt mycket värd den framgången efter den här bragdsäsongen.

***

Jag är imponerad över Kellman och Pudas i Karlskrona. Men Västeråsbacken Robin Jacobsson gör ett lika stort intryck på mig.
Vilket lyft han fått sedan han fick foten av Leksand och anslöt till hockeyallsvenskan.
Två mål i dag.
Och väldigt klok över hela isen.
Han har gått från att vara en enkelspårig, fysisk backtuffing till att bli en av Västerås nyttigaste backar – även offensivt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB