Startsida / Inlägg

Sportchefer – här ”doldisarna” att värva

av Linus Norberg

Hockeysäsongen är inne i slutspurten.
Redan nu byggs trupperna för nästa säsong och här är några ”doldisar” som skulle passa utmärkt i svensk hockey:

Derek Joslin, 30, b, ECH München
Kommentar: Den inbitne NHL-fanatikern minns säkert backen från tiden i San José Sharks eller Carolina Hurricanes. Där hann kanadensaren göra 115 matcher, men aldrig bli helt ordinarie.
Efter tre säsonger i Tyskland, den senaste i EHC München, är Joslin kontraktslös efter säsongen och kan vara en tänkbar offensivt stabil back i SHL.

Brooks Macek, 24, f, ECH München
Kommentar: Ännu en kanadensare från EHC München som just nu spelar semifinal i tyska slutspelet och i skrivandets stund toppar hela slutspelets poängliga med sju assist på fyra matcher.
Macek har också ett tyskt medborgarskap och har faktiskt spelat VM för nationen. Den skridskoskicklige spelaren har producerat starkt under de fyra åren i tyska ligan men efter säsongen går kontraktet ut och han skulle förmodligen kunna platsa i många SHL-klubbar med sin skicklighet i framför allt powerplay.

Jesse Virtanen, 25. b, kontraktslös
Kommentar: Klubbar skriker efter offensivt lagda backar och Jesse Virtanen är precis en sådan. Efter fem säsonger som ordinarie i Lukko gjorde han sin hittills starkaste säsong. 39 poäng som back är imponerande siffror och han krönte även säsongen med landslagsspel.
Lukko tog sig aldrig till slutspel och Virtanen är just nu kontraktslös och, får vi anta, ett hett villebråd i Europa. KHL känns kanske mest troligt.

Tobias Lindström, 28, f, Vålerengen
Kommentar: De senaste fyra åren har Lindström spelat i Norge och bokstavligen öst in poäng. Totalt 163 poäng på fyra säsonger och aldrig har produktionen varit högre än nu: 58 poäng (29+29) på 45 matcher.
Lindström fick sin hockeyskolning i Djurgården, men fick aldrig fått chansen i klubbens a-lag. Utöver en halv säsong i Karlskoga, samt två i Sundsvall, har forwarden tillbringat resten av sin karriär i norska ligan. Har förvisso kontrakt med Vålerengen nästa säsong, men det borde inte vara några större bekymmer att kunna köpa loss honom. Hockeyallsvensk stjärna? Eller kanske rent av SHL?

Dominik Kubalik, 21, f, HC Plzen
Kommentar. Ansågs vara en stor talang i tonåren och valde tidigt att spela kanadensisk juniorhockey. Men det gick inte som tjecken hade tänkt sig och efter att han återvände hem följde några trubbiga säsonger med petningar och utlåningar. Nu har han dock hittat sitt spel, i HC Plzen. Kubalik har fått ett stort genombrott och blev tvåa i den tjeckiska ligans poängliga. Kontraktet går ut efter säsongen. En skarpskytt för SHL?

Kenny Agostino, 24, f, Chicago Wolves
Kommentar: AHL till SHL har varit ett naturligt, och vanligt, steg de senaste säsongerna. Det kryllar av nordamerikaner i Sverige som kommer direkt från NHL:s farmarliga, men frågan är om inte Agostina har potential att vara en av de bättre? Efter studier på prestigeuniversitetet Yale har amerikanen spenderat de tre senaste säsongerna i just AHL och öst in poäng: 21 mål och 54 assist på 60 matcher. Ett facit som gör honom överlägset poängbäst i AHL. Efter säsongen är han kontraktslös.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB