Daniels rådgivare polisanmäld för sexofredande

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-11-24 kl. 14.57.46

Både Victoria och drottning Silvia stöttar #metoo-rörelsen. De var med under manifestationen på Södra Teatern i söndags när Sveriges kvinnliga skådespelare protesterade mot sexuella trakasserier och övergrepp genom att läsa upp vittnesmål från drabbade. Victoria kommenterade sin närvaro med orden:

– Det är en väldigt viktig kampanj.

I dag berättar Aftonbladet att en av prins Daniels rådgivare är polisanmäld för sexofredande. Mannen som är pr-konsult anlitades för att medieträna Daniel och  introducera honom för de rätta kontakterna i näringslivet inför bröllopet 2010. Han var även gäst på parets bröllop och nyligen var han på Haga slott på ett mingel för näringslivstoppar och andra kända personer. Enigt uppgifter till Aftonbladet känner Daniel till att det finns en anmälan, en anmälan som det också pratas om på mannens byrå.

– Deltagare på minglet tyckte det var opassande att han var där, säger en källa till Aftonbladet.

Läs mer här!

 

Sanningen bakom prinsessan Sofias ”nya” diadem

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-11-24 kl. 10.31.46

I går var det dags för årets tredje representationsmiddag på Kungliga slottet. Och jag väljer att fokusera på prinsessan Sofia av den enkla anledningen att hon bar en favorit i repris – den fantastiska spetsklänningen från Zetterberg Couture.

Skärmavbild 2017-11-24 kl. 10.32.26

Klänningen har ett litet minisläp där bak och ett fantastiskt fall.

Skärmavbild 2017-11-24 kl. 10.38.23

Sofia bar även ett vackert diadem med briljanter och diamanter. Flera läsare har mailat och undrat om Sofia har skaffat sig en ny tiara. Svaret är nej, i själva verket är det Sofias smaragddiadem som har gjorts om inför representationsmiddagen. Man har helt enkelt tagit bort de gröna ädelstenarna och på så sätt är diademet lättare att kombinera med fler klänningar och färger. Skärmavbild 2017-11-24 kl. 10.42.39

Så här ser diademet ut i originalform. Det sägs att det från början är ett halsband som drottningen fått i gåva av det thailändska kungaparet som gjordes om till ett diadem som Sofia fick i bröllopsgåva av sina svärföräldrar.

Kronprins Frederiks hårda kritik mot sina föräldrar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-11-23 kl. 13.46.45

I dag sände vi veckans avsnitt av Kungligt med Jenny Alexandersson och ett av ämnen vi tog upp var en ny bok som handlar om danska kronprins Frederik. I ”Under bjælken” av Jens Andersen berättar prinsen om sin uppväxt och han är kritisk till att hans mamma drottning Margrethe inte förberedde honom tillräckligt för den officiella rollen.

Skärmavbild 2017-11-23 kl. 14.13.20

”De var liksom ängsliga, tvekande. Det ledde till att jag blev extra försiktig och kanske lite obekväm, det fick jag tillbaka i pressen sen när man tyckte att jag uppförde mig märkligt”, säger han i boken.

Han menar även att hans lillebror Joachim är mer lämpad till att bli Danmarks kung.

Jag tror nog att Frederik känner sig tryggare i rollen som kronprins idag med Mary vid sin sida. Men det är modigt att prata öppet om sin kungliga status och känslorna kring sin utstakade framtid.

Det är inte första gången som Frederik kritiserar sin mamma och pappa. Han har tidigare berättat att prins Henrik agade både honom och Joachim. Och Margrethe har fått höra att hon inte var tillräckligt närvarande. Joachim och Frederik fick till exempel inte äta middag tillsammans med sina föräldrar förrän de var tre eller fyra år gamla. Innan dess åt de en trappa upp tillsammans med sin barnflicka.

Järnbröllop för drottning Elizabeth och prins Philip

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-11-20 kl. 16.42.17

Drottning Elizabeth är en dam med många jubileer bakom sig. Förra året fyllde hon 90 år, i år blev hon den regent som suttit längst på den brittiska tronen, hela 65 år, och därmed slår hon sin anmoder drottning Victoria. Dessutom firar hon järnbröllop, alltså 70 år, som gift med sin stora kärlek prins Philip.

Brittiska hovet har publicerat den här bildserien idag för att uppmärksamma jubileet. Och de är ett fantastiskt snyggt gammalt par, eller hur?

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 16.42.27

Philip friade och den 20 november 1947 stod bröllopet i Westminster Abbey. Är äktenskapet lyckligt? Både ja och nej. Det finns ingen som känner drottningen bättre än prins Philip och han har lojalt stått vid hennes sida i alla år. Men ihärdiga rykten säger att han har varit notoriskt otrogen mot sin hustru. Elizabeth ska ha haft överseende med hans klavertramp gång på gång, men kokat inombords. Inget får svärta ner kronan.

De är ett strävsamt par som båda passerat 90-strecket. De har snittat på 430 officiella uppdrag per år och har fram tills i år inte haft några tankar på att ta det lugnare. Men i februari kom ett pressmeddelande från hovet: prinsen går i pension!
Numera får drottning Elizabeth representera i ensamt majestät. Att hon saknar sin make kan vi nog vara säkra på.
– Jag tror inte drottningen skulle klara sig lika bra utan honom, sa barnbarnet prins Harry nyligen i en intervju.

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 16.42.35
I samband med att prins Philip fyllde 95 år gjorde drottningen ett sällsynt uttalande.
– Han har helt enkelt varit min styrka under alla dessa år.

Drottningen och kronprinsessan stöttar #metoo

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2017-11-19 kl. 20.59.31

Igår anordnades en nationell manifestation för alla de skådespelare som skrivit under uppropet #Tytnadtagning. Över 703 personer i den svenska film- och teaterbranschen vittnar om sexuella övergrepp och trakasserier, flera av deras berättelser publicerades i Svenska Dagbladet.

En av samlingarna var på Södra Teatern i Stockholm. Skådespelarna stod i grupp på scenen och läste upp vittnesmål från trakasserade kollegor. Vittnesmålen lästes upp anonymiserade, det var inte den kvinna som upplevt dem som läste. Det var många drabbande berättelser och här kan de höra och se några av dem!

I publiken satt drottning Silvia och kronprinsessan Victoria. 
Skärmavbild 2017-11-19 kl. 20.59.50

Deras deltagande hölls hemligt in i det sista, eventet fanns inte med i den officiella kalendern.

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 14.08.45

Efteråt la hovet ut den här bilden på sitt Instagramkonto.

Skärmavbild 2017-11-19 kl. 21.00.03

Varken drottningen eller Victoria gav några intervjuer, men kronprinsessan kommenterade sin närvaro på Södra Teatern med orden:

– Det är en väldigt viktig kampanj.Skärmavbild 2017-11-19 kl. 21.00.19

Den kungliga närvaron fick mycket uppmärksamhet, många av de andra som deltog under kvällen twittrade och instagramade hyllningar till Victoria och drottningen.

Skådespelerskan Regina Lund: Tack Drottning Silvia, Alice Bah Kuhnke och Kronprinsessan Victoria för ert engagemang, er kunskap, godhet och er närvaro.

Skådespelerskan Eva Röse: Ok. Vi samlar oss. Svt sänder live från uppläsningen ca 19.15. Utländska tv-bolag är här. Pressen är samlad. Salongen fylls och våra systrar Kulturministern,Kronprinsessan och Drottningen är på ingång.
MäKTET.

Sångerskan Lisa Nilsson skrev: JUST NU: I närvaro av HM Drottningen och Kronprinsessan Victoria, samt kulturminister Bah Kunke mfl sänder nu SVT live från Södra Teatern där en samlad kvinnlig skådespelarkår gör en stafettuppläsning av varandras vittnesmål.

Skådespelaren Maria Sid publicerade en bild på drottningen och kronprinsessan och skrev: Många på Södra Teatern idag.

Programledaren Lina Thomsgård: Drottningen och Victoria är på #tystnadtagning just nu, sitter i publiken och lyssnar på allas vittnesmål, och det gör mig så jävla stolt över Sverige. Är så tacksam över allt som händer här nu.

Skådespelerskan Marianne Sand har också lagt upp en bild på drottningen och kronprinsessan och skriver: We are ready backstage and we have female royal support tonight! Over 200 actresses on stage

 

Sida 1 av 535
 • Tjänstgörande redaktör: Simón Bustamante
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB