GLAD SOMMAR!

av Jenny Alexandersson
estelle

Nu går jag – och Hovbloggen – på semester i några veckor och jag vill passa på att önska er alla en riktigt fin sommar! Vi hörs och ses snart igen!

Tips på lite sommarläsning:

Aftonbladets Britt Peruzzi pratade med drottningen om hennes engagemang här!

Aftonbladets Lena Mellin träffade kungen inför 70-årsdagen här!

DN har gjort en fin intervju med kungaparet här!

Platsbrist på Solliden och kungafamiljens alla smeknamn

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-06-22 kl. 21.56.49

Idag hade vi säsongsavslutning på Kungligt med Jenny Alexandersson inför sommaren. Och det var ett fullspäckat program där vi bland annat avhandlade hur den växande kungafamiljen ska lösa problemet med att få plats med alla på Solliden i sommar. Och så gick vi igenom allas smeknamn. Lippe, Tjabo och Oja har ni säkert hört. Men visste ni att Madeleine kallas för Len och Leni och att Leonore kallas för Nono?

Jag vill passa på att tacka er alla fina tittare för att ni har hjälpt till att göra Kungligt till ett succéprogram. Jag har läst vartenda mail och blivit superglad när ni haffat tag i mig på stan för att prata bort en stund. Vi har verkligen haft rekordsiffror, det program som haft mest tittare har nått upp till hisnande 871 357, det är fantastiskt! Sedan vi startade Kungligt med Jenny Alexandersson så har vi haft 17 miljoner startade strömmar, jösses det är nästan svårt att ta in! Tack igen!

Och tack till vår härliga programledare Maria Bjaring och hovreportrarna från Svensk Damtidning Johanna Lejon, Liv Sander och Margareta Gotthardsson som förgyller studion varje vecka!

Kungaparet reser till Brasilien i sommar

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.54.27

Snart är det ”sommarlov” för kungafamiljen. I juli brukar de officiella programpunkterna vara ytterst få, då vill familjen bara umgås på Solliden och tanka energi inför hösten. Och så ska Victorias födelsedag firas den 14 juli såklart.

Men i augusti är det full fart igen. Den 16 augusti är kungen och drottningen på plats i Rio de Janeiro för att följa svenskarna i OS. I fem dagar ska de vara på plats vid tävlingarna, men jag gissar att de stannar i Brasilien längre än så. Drottningen har ju släktingar i San Paolo som säkerligen vill träffa kungaparet och Brasilien har ju en särskild plats i hennes hjärta.

Jag var med kungaparet vid statsbesöket i Brasilien våren 2010 och det var både spännande och kul. Kungaparet var väldigt avslappnade och på gott humör. Men resan var av och till ganska dramatisk. Först kunde deras plan inte landa i Brasilia, ett oväder ställde till det ordentligt. Och vid ett besök i kongressen i huvudstaden så fick kungaparet fly ut bakvägen på grund av demonstrationer utanför.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.54.38

Men det var inte första gången kungaparet genomförde ett statsbesök i Brasilien. Så här såg det ut 1984. Och de har såklart varit i landet många gånger privat.

Jag pratade om kungaparets bröllopsdag i TV4 Nyhetsmorgon

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-06-19 kl. 21.38.02

Så här såg det ut vid halv tio i morse när jag gästade TV4:s Nyhetsmorgon. Jag och programledare Soraya Lavasani pratade om kungaparets rubinbröllop och visade en lång rad härliga bilder från parets 40 år tillsammans.

Skärmavbild 2016-06-19 kl. 21.39.38

Det är svårt att sammanfatta ett så långt äktenskap på åtta minuter, men de viktigaste milstolparna kom nog med. Framför allt handlar det om familjen, kungen har sagt flera gånger att det han är mest stolt över i sitt liv är hans familj. Det är en väldigt sammansvetsad familj och det finns ju faktiskt ingen annan än kungaparet, Victoria, Carl Philip och Madeleine som vet hur det är att ha en sådan offentlig roll i Sverige och därför kan de stötta varandra på ett unikt sätt.

Se hela klippet här!

 

Sida 1 av 481
 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB