Ny bild på prinsessan Madeleine och Leonore

av Jenny Alexandersson

Med den här söta bilden på sin Facebooksida önskar prinsessan Madeleine och lille Leonore glad Thanksgiving. Bilden är tagen av Ewa-Marie Rundquist.

I samband med Nobel kommer Chris, Madeleine och Leonore hem till Sverige, det är Chris debut i Nobelsammanhang och vi kommer även att få se Sofia bland pristagarna för första gången.

Ny spännande bok om kungen

av Jenny Alexandersson

bok2 I dag var jag uppe på redaktionen för ett viktigt möte och passade på att gå igenom posten. Bland tidningar, inbjudningar och böcker hittade jag den här guldklimpen. Det är en ny bok om kungen som ger en unik inblick i livet vid hovet. Barbro Hultman är journalist och författare, hon har tidigare jobbat på Veckojournalen, SVT och  Svenska Dagbladet, dessutom har hon varit anställd vid hovet i många år. Det ska bli väldigt spännande att sätta tänderna i Barbros bok (när lilleman äntligen lyckas somna) och jag har redan tjuvkikat och sett att den är full av bilder man tidigare inte har publicerat så det lovar gott. Dumt nog hämtade jag min post lite för sent, med boken följde en fin inbjudan till releasekalas på Slottsbacken, men den missade jag med flera dagar tyvärr. Japp, så kan det vara när man befinner sig i bebisbubblan.

Victoria i mina hoods

av Jenny Alexandersson

Vad härligt att se kronprinsessan i min gamla hemstad Borås! I fredags besökte hon textilhögskolan och Textile Fashion Center. Victoria är ju hertiginna av Västergötland och hon har besökt sitt landskap många gånger genom åren, även högskolan vilket är väldigt roligt. Det här besöket gick under temat hållbarhet. 

Kronprinsessan fick bland annat höra om arbetet med Smart Textiles, en mötesplats som ger forskare och näringsliv möjlighet att ta fram innovationer inom industri, sjukvård och miljö. Det kan bland annat vara tyg som renar vatten med enbart solljus som energikälla. Eller kläder som mäter EKG eller blir svala i extrem hetta.

Victoria är ju väldigt inriktad på miljöfrågor och det var med stort intresse som hon fick lyssna till ett antal presentationer kring olika projekt utifrån ett hållbarhetsperspektiv. 

Besöket i Västergötland pågår under två dagar och högskolan i Borås var första stopp.

I lördags fick Victoria se Julas centrallager i Skara som efter en utbyggnad kommer att bli Sveriges största i sitt slag.

I lördags eftermiddag var kronprinsessan med under Svenska Lottakårens riksstämma i Skövde när de firade sitt 90-årsjubileum. 

Sofia – vår nya stilprinsessa!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-11-20 kl. 16.51.32

Efter ett par hektiska dagar med en stor flytt som pågått alltför länge och äntligen avslutats ikväll (ja okej, berget av uppackade lådor blundar jag för just nu) så var jag nära att missa de här fina bilderna på Sofia och Carl Philip. Jag tror att Sofia på allvar kan utmana stilprinsessor som till exempel Mary, Kate, Máxima och Victoria. För hur snygg är hon inte i den här blodröda spetsskapelsen från Tadashi Shoji?

Sofia debuterade på en av kungens årliga representationsmiddag på Kungliga slottet. Bland gästerna fanns ambassadörer, politiker och representanter för näringsliv och kultur.

Skärmavbild 2014-11-20 kl. 16.51.12

Gästerna hälsades välkomna i Vita havet och middagen serverades i Karl XI:s galleri. Och menyn då? Den såg ut så här. 

Ankleverterrin med kardemummadoftande lingonmarmelad, valnötscrème och karamelliserad brioche.

Smörbakad torskfilé med fänkålsvariation, brandade och ostronsmörsås med gräslöksolja.

Hängmörad svensk oxfilé med liten halstrad råbiff, rödvinskokt oxkind, schalottenlöksmarmelad och oxmärgssky.

Hjortronmousse med kolakräm, mylta, glass på Dulce Valrhona Choklad och ganache med brynt vit choklad.

Och i går stod Sofia på scen tillsammans med prinsen i Fryshusets när de delade ut pris till Sveriges ungdomsentreprenör 2014. Det märks att Sofia är van vid – och trivs – i rampljuset. Hon har ju hållit många föredrag om Project Playground vid det här laget, erfarenheter som hon kan använda sig av när hon representerar tillsammans med Carl Philip. Dessutom ser det ut som om de hade riktigt kul igår.

Skärmavbild 2014-11-20 kl. 16.51.56

Grafiskt mönstrade jeans och en snygg polotröja. Svårare än så behöver det inte vara, Sofia matchade sin kostymklädde perfekt.

Prinsesskopior?

av Jenny Alexandersson

Jag har tänkt på det flera gånger tidigare, men visst är kronprinsessan Mary och hertiginnan Catherine väldigt lika varandra? Nu skiljer det ju ett antal år mellan dem, men de har onekligen samma stil när det gäller kläder och smycken.

Skärmavbild 2014-11-16 kl. 21.43.33

Sofia Hellqvist, prinsessa to be nästa sommar, gillar också den här svala eleganta prinsesstilen med uppsatt hår och eleganta klänningar.

Sida 1 av 393
 • Tjänstgörande redaktör: Martin Schori
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB