Mer om prinsessan Madeleines graviditet

av Jenny Alexandersson

 

 

Här är min nyhetskolumn från dagens Aftonbladet! Ha en trevlig helg!

Familjen betyder allt för prinsessan Madeleine. Både den kungliga hemma i Sverige och den egna växande som även är rotad i USA och England.

Hon har länge drömt om en stor familj, men det är först nu hon har kunnat förverkliga den.

Kungen och drottningen präntade in i barnen redan när de var små att familjen är det viktigaste lag de någonsin kommer att tillhöra. Det gemensamma jobbet – med allt vad det innebär av resor, bevakning och till viss del utsatthet – kan bara medlemmar av kunga­familjen förstå och dela.

Madeleine, Carl Philip och Victoria står varandra mycket nära och har stöttat varandra genom livets alla upp- och nedgångar.

Kronprinsessan har envist försvarat sin lillasyster när Madeleine bland annat fått kritik för sitt tidigare partyliv och flytten till New York. Carl Philip har prisat henne i flera intervjuer och alltid funnits som ett starkt stöd på hemmaplan.

Få har inblick i och tillträde till det starka fundament som kungafamiljen utgör. Men det jag har sett av kungafamiljens starka sammanhållning, vilja till försvar av varandra och skyddsnät när någon håller på att falla är extraordinärt.

Madeleine vill ge Leonore samma rika syskonupplevelse och hon spiller ingen tid. Hon har alltid gått sin egen väg och när hon bestämmer sig för något så genomför hon det – och nu är siktet inställt på en bror eller syster till Leonore. I sommar blir de fyra.

Sedan Leonore föddes har Madeleines längtan efter sina föräldrar och syskon växt sig allt starkare och nu när barn nummer två är på väg blir planerna på en flytt närmare Stockholm tydligare. Det är slitsamt att flyga fram och tillbaka över Atlanten med ett litet barn, för att inte tala om två! Och New York är inte lika lockande för en blivande tvåbarnsmamma som för en nybliven singelprinsessa.

Att ha syskon att kunna dela glädje och sorg med är en stor rikedom, att även få vara nära sina kusiner och mor- och farföräldrar är en stor bonus.

I sommar får Leo­nore en syster eller bror som stärker banden ytterligare i familjen.

Prinsessan Estelle önskar god jul från Haga

av Jenny Alexandersson

Det har blivit en fin tradition att hovet publicerar en julhälsning från Haga slott. I dag kom det nya bilder på prinsessan Estelle  och en sak som slår mig är att hon har blivit så stor. Visst känns det som om det har hänt massor sedan hon började på förskolan i höstas?

Den 23 februari blir hon tre år gammal. Det var ju nära att hon fick dela födelsedag med sin kusin Leonore som är född den 20 februari.

Julen firas både på Haga och Drottningholm. Drottningen fyller ju år den 23:e och hon ska självklart grattas ordentligt och julafton firas i Stensalen på Drottningholm så som familjen har gjort i alla år. Skillnaden är att prinsessan Christina och hennes familj numera firar på sitt håll. Sedan flera barnbarn har gjort entré i de båda familjerna så särade man på sig förra året.

Drottningen läser alltid julevangeliet och på julbordet finns alltid skaldjur som hummer och ostron som är Madeleines favoriter. Drottningen älskar sin Weinacht Stolle som är en tysk fruktkaka. Julklapparna är såklart köpta med omsorg, hellre personliga och roliga än svindyra är mottot. Prinsessan Lilian älskade ju practical jokes och hon var en mästare på att hitta på roliga presenter.

Bilder: kungahuset.se

Prinsessan Madeleine väntar barn igen!

av Jenny Alexandersson

I sommar blir de fyra i familjen! Chris och Madeleine väntar barn igen och i dag kom ett pressmeddelande från hovet där de bekräftar nyheten.

– Vi är väldigt glada och ser fram emot att välkomna en ny medlem till vår familj.

Leonore föddes den 20 februari i år och det kommer bara att skilja sisådär ett och ett halvt år mellan henne och hennes framtida bror eller syster. Men Madeleine har längtat länge efter en stor familj och hon och Chris har ingen anledning att vänta.

Det blir kungaparets tredje barnbarn och drottningen brukar säga att barnbarn är livets efterrätt. Jag kan tänka mig att det var extremt glada miner på slottet när Madeleine och Chris berättade att de ska bli fler.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att anledningen till att de går ut med nyheten nu är att de vill undvika spekulationer. I morgon ska Chris och Madeleine representera tillsammans med resten av kungafamiljen på Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset. Jag gissar att det kanske redan syns på prinsessan att hon är gravid. 

Fler klänningar på kungens middag

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.15

Ikväll hölls kungens årliga middag med nobelpristagarna på Kungliga slottet. Gästerna hälsades välkomna i Vita Havet och middagen serverades i Karl XI:s galleri. Menyn såg ut så här: 

Örttäckt Landöröding med blomkålsvariation, inlagda granskott och sötsur grandressing

*

Stekt gösfilé med risotto gjord på carnaroli superfinoris, med vit Albatryffel och smörsås smaksatt med balsamicovinäger

*

Helstekt rådjurssadel från den kungliga jakten med grönpepparsky, stekt sparrisbroccoli, rostad jordärtskocka och semitorkad plommontomat

*

Glass au four med äppelsorbet, gräddglass och citronsockerkaka

Victoria bar blått och svart i kväll och hedrade prinsessan Lilian genom att bära hennes briljantcorsage. Hon hade stråldiademet i håret och poirbrosch med briljanter samt ett briljantarmband.

Prinsessan Lilians halsband är verkligen vackert, men helt olikt stråldiademets raka och strikta form.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.05

Prinsessan Madeleine bar en gammelrosa klänning i spets och tyll och har sitt älskade privata diadem i håret, Vasaörhängen och en briljantbrosch.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.27.36

Prinsessan kör på snedlugg även idag, men är inte lika strikt i sin stil i kväll som hon var igår vid Nobelmiddagen.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.32

Sofia valde beige och v-ringat ikväll…

… och en riktig filmstjärnefrisyr med ett gnistrande hårsmycke -smart drag när man inte har något diadem att låna. Nästa år får vi garanterat se henne i något av de kungliga diademen.

 

Bildfrossa från Nobelfesten!

av Jenny Alexandersson

Låt oss frossa lite i fler bilder från Nobelmiddagen. Temat för året var Stockholms broar och visst är blomsterarrangemangen helt fantastiska!  Tolv florister har dekorerat Stadshuset med totalt 15 000 blommor.  Honnörsbordet är dekorerat med 20 broar och fruktfat i olika höjder. Blommorna består av rosor, nejlikor, kvistrosor och hortensia i röda, cerise och rosa nyanser.

Victoria gör storstilad entré i Blå hallen. Vad tycker ni om hennes klänning? Aftonbladets Nina Johansson skrek rakt ut när hon fick syn på kronprinsessan igår.

Sofia gjorde också en snygg entré, hennes klänning från Ida Sjöstedt är min favorit.

Drottningen bar det Leuchtenbergska garnityret som glittrar otroligt vackert i kamerablixtrarnas sken.

Visst är Blå hallen otroligt pampig när 1350 gäster sätter sig till bords.

Kronprinsessans hårsmycke och Stråldiademet bakifrån.

Sofia hade en liknande frisyr med en stor chinjong i nacken och ett dekorativt hårsmycke. De handsydda paljettapplikationerna döljer effektivt hennes tatuering i nacken.

Prinsessan Madeleine bar sin privata tiara och örhängen från ametistgarnityret.

Kvällens snyggaste par!

Men kanske var Victoria kvällens vackraste kunglighet. Hon kan verkligen vara drottninglik och mannekängsnygg på samma gång.

 

Sida 1 av 397
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB