Prinsessan Estelle önskar god jul från Haga

av Jenny Alexandersson

Det har blivit en fin tradition att hovet publicerar en julhälsning från Haga slott. I dag kom det nya bilder på prinsessan Estelle  och en sak som slår mig är att hon har blivit så stor. Visst känns det som om det har hänt massor sedan hon började på förskolan i höstas?

Den 23 februari blir hon tre år gammal. Det var ju nära att hon fick dela födelsedag med sin kusin Leonore som är född den 20 februari.

Julen firas både på Haga och Drottningholm. Drottningen fyller ju år den 23:e och hon ska självklart grattas ordentligt och julafton firas i Stensalen på Drottningholm så som familjen har gjort i alla år. Skillnaden är att prinsessan Christina och hennes familj numera firar på sitt håll. Sedan flera barnbarn har gjort entré i de båda familjerna så särade man på sig förra året.

Drottningen läser alltid julevangeliet och på julbordet finns alltid skaldjur som hummer och ostron som är Madeleines favoriter. Drottningen älskar sin Weinacht Stolle som är en tysk fruktkaka. Julklapparna är såklart köpta med omsorg, hellre personliga och roliga än svindyra är mottot. Prinsessan Lilian älskade ju practical jokes och hon var en mästare på att hitta på roliga presenter.

Bilder: kungahuset.se

Prinsessan Madeleine väntar barn igen!

av Jenny Alexandersson

I sommar blir de fyra i familjen! Chris och Madeleine väntar barn igen och i dag kom ett pressmeddelande från hovet där de bekräftar nyheten.

– Vi är väldigt glada och ser fram emot att välkomna en ny medlem till vår familj.

Leonore föddes den 20 februari i år och det kommer bara att skilja sisådär ett och ett halvt år mellan henne och hennes framtida bror eller syster. Men Madeleine har längtat länge efter en stor familj och hon och Chris har ingen anledning att vänta.

Det blir kungaparets tredje barnbarn och drottningen brukar säga att barnbarn är livets efterrätt. Jag kan tänka mig att det var extremt glada miner på slottet när Madeleine och Chris berättade att de ska bli fler.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att anledningen till att de går ut med nyheten nu är att de vill undvika spekulationer. I morgon ska Chris och Madeleine representera tillsammans med resten av kungafamiljen på Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset. Jag gissar att det kanske redan syns på prinsessan att hon är gravid. 

Fler klänningar på kungens middag

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.15

Ikväll hölls kungens årliga middag med nobelpristagarna på Kungliga slottet. Gästerna hälsades välkomna i Vita Havet och middagen serverades i Karl XI:s galleri. Menyn såg ut så här: 

Örttäckt Landöröding med blomkålsvariation, inlagda granskott och sötsur grandressing

*

Stekt gösfilé med risotto gjord på carnaroli superfinoris, med vit Albatryffel och smörsås smaksatt med balsamicovinäger

*

Helstekt rådjurssadel från den kungliga jakten med grönpepparsky, stekt sparrisbroccoli, rostad jordärtskocka och semitorkad plommontomat

*

Glass au four med äppelsorbet, gräddglass och citronsockerkaka

Victoria bar blått och svart i kväll och hedrade prinsessan Lilian genom att bära hennes briljantcorsage. Hon hade stråldiademet i håret och poirbrosch med briljanter samt ett briljantarmband.

Prinsessan Lilians halsband är verkligen vackert, men helt olikt stråldiademets raka och strikta form.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.05

Prinsessan Madeleine bar en gammelrosa klänning i spets och tyll och har sitt älskade privata diadem i håret, Vasaörhängen och en briljantbrosch.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.27.36

Prinsessan kör på snedlugg även idag, men är inte lika strikt i sin stil i kväll som hon var igår vid Nobelmiddagen.

Skärmavbild 2014-12-11 kl. 22.28.32

Sofia valde beige och v-ringat ikväll…

… och en riktig filmstjärnefrisyr med ett gnistrande hårsmycke -smart drag när man inte har något diadem att låna. Nästa år får vi garanterat se henne i något av de kungliga diademen.

 

Bildfrossa från Nobelfesten!

av Jenny Alexandersson

Låt oss frossa lite i fler bilder från Nobelmiddagen. Temat för året var Stockholms broar och visst är blomsterarrangemangen helt fantastiska!  Tolv florister har dekorerat Stadshuset med totalt 15 000 blommor.  Honnörsbordet är dekorerat med 20 broar och fruktfat i olika höjder. Blommorna består av rosor, nejlikor, kvistrosor och hortensia i röda, cerise och rosa nyanser.

Victoria gör storstilad entré i Blå hallen. Vad tycker ni om hennes klänning? Aftonbladets Nina Johansson skrek rakt ut när hon fick syn på kronprinsessan igår.

Sofia gjorde också en snygg entré, hennes klänning från Ida Sjöstedt är min favorit.

Drottningen bar det Leuchtenbergska garnityret som glittrar otroligt vackert i kamerablixtrarnas sken.

Visst är Blå hallen otroligt pampig när 1350 gäster sätter sig till bords.

Kronprinsessans hårsmycke och Stråldiademet bakifrån.

Sofia hade en liknande frisyr med en stor chinjong i nacken och ett dekorativt hårsmycke. De handsydda paljettapplikationerna döljer effektivt hennes tatuering i nacken.

Prinsessan Madeleine bar sin privata tiara och örhängen från ametistgarnityret.

Kvällens snyggaste par!

Men kanske var Victoria kvällens vackraste kunglighet. Hon kan verkligen vara drottninglik och mannekängsnygg på samma gång.

 

Prinsessornas och Sofia Hellqvists klänningar

av Jenny Alexandersson

Wow! Victoria sätter ribban med en klarröd axelbandslös klänning med enorm vidd i kjolen. Klänningen är designad av Pär Engsheden, en av Victorias favoritdesigners. Hon har burit många av hans klänningar genom åren och det var ju Pär som skapade hennes brudklänning 2010. I håret har hon stråldiademet, även det en favorit. Och runt halsen bär hon det briljantkors som hennes mamma bar på sin allra första nobelfest.

 

Drottningen passar i starka färger och den här klänningen i blå sidenduchesse är ett riktigt hantverk med handbroderade pärlbroderier. Juvelerna är det Leuchtenbergska safirgarnityret.

Prinsessan Madeleine bär också svensk design. Det är Fadi el Khoury som skapat den gammelrosa klänningen i silkesorganza och italiensk tyll , eller greige rosé som nyansen så vackert kallas. I håret sitter prinsessans privata diadem och hon bär örhängen och brosch från Ametistgarnityret.

Sofia valde en färgsprakande tyll- och sidenduchessedröm från Ida Sjöstedt. Den har handbroderad paljettspets  i nyanser av fuchsia och aubergine. Sofia bär inget diadem i år, men det gör hon garanterat nästa år när hon är gift och prinsessa och kan låna något ur den kungliga juvelsamlingen. Istället bär hon ett vackert privat hårsmycke i sin chignon. 

 

Sida 1 av 396
 • Tjänstgörande redaktör: Mia Carron
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB