Carl Philip och Sofia Hellqvist på idrottsgalan

av Jenny Alexandersson

Dagarna går försvinnande fort när man är hemma med en liten bebis. Det är inte mycket tid som blir över till Hovbloggen, men de här bilderna från Idrottsgalan för ett par dagar sedan får ni inte missa. Prins Carl Philip var på plats som vanligt och det här året fick Sofia Hellqvist följa med.

Skärmavbild 2015-01-21 kl. 16.57.05

Såg ni sändningen? Är det någon som tvivlar på att det här paret kommer synas allt mer i rampljuset efter bröllopet? Sofia har verkligen fått Carl Philip att blomma upp, han är mycket mer avslappnad och trygg i kontakten med medier. Bra! Sofia är dessutom ett medieproffs.

Nej nu måste jag återgå till busfröet här hemma. Ett pod-tips i all hast: missa inte Svensk Damtidnings Pod Royals intervju med adelskännaren Björn af Kleen, mycket intressant om svensk jordägaradel och deras syn på livet (och kungafamiljen).

 

Bilder på prinsessan Madeleines och Chris lägenhet

av Jenny Alexandersson

Så blev flyttplanerna bekräftade till slut, Madeleine och Chris lämnar New York och kommer hem till Sverige. Hovet utesluter inte att de flyttar till en storstad någonstans i Europa i  framtiden, men för tillfället har de sin bas i Stockholm. De kommer att bo i våningen i Hovstallet och barn nummer två kommer alltså att födas i Sverige. De har inte bråttom att hitta ett nytt boende utomlands. – Det beror ju till viss del på att de väntar tillökning. Det gör ju att man får vänta lite extra. De är hemma i Stockholm just nu och känner ingen panik inför att flytta på sig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.  De har redan tömt och lämnat lägenheten i New York som nu ligger ute för uthyrning. Enligt Expressen har den ursprungliga hyran på 68 000 kronor i månaden sänkts till 61 000 kronor. Bostaden finns i en exklusiv fastighet som färdigställdes 2013 med takterass, öppen spis, bibliotek, gym och vinkällare som är till för alla hyresgäster. Så här ser vardagsrummet ut.  Köket går i marmor och vitt. Det gör även badrummet. Sovrummet i vitt och grått.

Foto: mäklarbilder

Zlatan, kunglig förlovning och bebisar i Nyhetsmorgon

av Jenny Alexandersson

I morse satt jag och Elisabeth Tarras-Wahlberg i Nyhetsmorgons studio hos TV4 och pratade om det kungliga året 2014. Det är alltid lika trevligt att prata kungligt med Elisabeth, det hon inte vet om vår kungafamilj är inte värt att veta. Det blev en hel del snack om statsbesöket i Frankrike och mötet med Zlatan. Vem är egentligen mest kunglig, kungen eller fotbollsstjärnan? Och vad var egentligen höjdpunkten på året som gått? Vi var alla överens om att födelsen av ett barn slår alla andra händelser med hästlängder, men förlovningen mellan Sofia och Carl Philip låg såklart också högt på listan. Är du nyfiken på vår topp 5-lista så kan du se hela klippet här nedan!

Prinsessan Madeleines mage i fokus

av Jenny Alexandersson

Kamerablixtarna smattrade utanför Börshuset i Gamla stan när kungafamiljen anlände till Svenska Akademiens traditionella högtidssammankomst igår. I fredags meddelade hovet att Madeleine och Chris väntar sitt andra barn i sommar och det var inte så konstigt att paret hamnade i fokus. Madeleine log stort, men svarade inte på några frågor. 

Sofia och Carl Philip gifter sig i sommar. Kanske står de näst i tur till att bli föräldrar?

Daniel och Victoria.

Kungaparet.

Mer om prinsessan Madeleines graviditet

av Jenny Alexandersson

 

 

Här är min nyhetskolumn från dagens Aftonbladet! Ha en trevlig helg!

Familjen betyder allt för prinsessan Madeleine. Både den kungliga hemma i Sverige och den egna växande som även är rotad i USA och England.

Hon har länge drömt om en stor familj, men det är först nu hon har kunnat förverkliga den.

Kungen och drottningen präntade in i barnen redan när de var små att familjen är det viktigaste lag de någonsin kommer att tillhöra. Det gemensamma jobbet – med allt vad det innebär av resor, bevakning och till viss del utsatthet – kan bara medlemmar av kunga­familjen förstå och dela.

Madeleine, Carl Philip och Victoria står varandra mycket nära och har stöttat varandra genom livets alla upp- och nedgångar.

Kronprinsessan har envist försvarat sin lillasyster när Madeleine bland annat fått kritik för sitt tidigare partyliv och flytten till New York. Carl Philip har prisat henne i flera intervjuer och alltid funnits som ett starkt stöd på hemmaplan.

Få har inblick i och tillträde till det starka fundament som kungafamiljen utgör. Men det jag har sett av kungafamiljens starka sammanhållning, vilja till försvar av varandra och skyddsnät när någon håller på att falla är extraordinärt.

Madeleine vill ge Leonore samma rika syskonupplevelse och hon spiller ingen tid. Hon har alltid gått sin egen väg och när hon bestämmer sig för något så genomför hon det – och nu är siktet inställt på en bror eller syster till Leonore. I sommar blir de fyra.

Sedan Leonore föddes har Madeleines längtan efter sina föräldrar och syskon växt sig allt starkare och nu när barn nummer två är på väg blir planerna på en flytt närmare Stockholm tydligare. Det är slitsamt att flyga fram och tillbaka över Atlanten med ett litet barn, för att inte tala om två! Och New York är inte lika lockande för en blivande tvåbarnsmamma som för en nybliven singelprinsessa.

Att ha syskon att kunna dela glädje och sorg med är en stor rikedom, att även få vara nära sina kusiner och mor- och farföräldrar är en stor bonus.

I sommar får Leo­nore en syster eller bror som stärker banden ytterligare i familjen.

Sida 1 av 397
 • Tjänstgörande redaktör: Mia Carron
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB