Vem är pappa till prins Harry?

av Jenny Alexandersson

I morse sände vi en kortversion av Kungligt och det var en perfekt mjukstart efter semestern. Jag berättade bland annat att britterna fortfarande skvallrar om prinsessan Dianas älskare James Hewitt och om han kan vara prins Harrys pappa. I början av året gick det även en teaterföreställning i London som handlade om prinsessans liv och död, där ”avslöjade” indirekt Hewitts karaktär på scen att han var Harrys pappa. Hewitt själv har förnekat ryktena och om jag inte minns helt fel så har även en brittisk tabloid genomfört ett dna-test på ett av Harrys hårstrån och jämfört det med Hewitt. Ja jösses… tanken på att en svensk tidning skulle gjort samma sak är hårresande… Och så tog vi upp det här med att den saudiske kung Salman har spärrat av en offentlig strand bredvid sin semestervilla på Franska rivieran. Numera får ingen beträda stranden utom kungen och hans 1000 man stora entourage. Kungen har dessutom byggt en hiss som kan ta honom direkt från villan ner till beachen och han planerar även att bygga en träpromenad så att han kan ta sig till vattnet utan att få sand mellan tårna. Jag bara suckar. Snacka om att inte vara lika inför lagen. Kungens bygglov beviljades bara några timmar efter att ansökan lämnades in, president Holland skyndade på processen. Så alla fransmän och turister får nu vackert finna sig i att stranden är privat tills kungen behagar åka hem igen.

Nu kan ni förresten hitta alla avsnitten av Kungligt med Jenny Alexandersson i menyn här till höger!

Pierre Casiraghis och Beatrice Borromeos bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-07-28 kl. 11.24.07

Det finns än så länge inte någon officiell bild på Pierre Casiraghi (son till prinsessan Caroline av Monaco) och Beatrice Borromoeo när de gifte sig i Monaco i lördags. Men Valentino som har skapat en av hennes bröllopsklänningar (japp miljardärskan hade – och kommer att ha – flera brudklänningar) la upp den här bilden från lördagens fest.

Beatrice bar en puderrosa skapelse av spets och chiffong. I håret bar hon en blomsterkrans och brudbuketten var enkel. Paret vigdes borgerligt i det furstliga palatset på förmiddagen med endast ett 70 tal gäster närvarande. Men efter att paret sagt ja till varandra firade man tillsammans med ca 700 gäster i trädgården i ett så kallat ”cavagnëtu” eller trädgårdsparty som furst Albert arrangerat. Gästerna bjöds på sommarbuffé, drinkar och uppträdanden.

Men det här var bara första delen av bröllopsfirandet. Den 1 augusti är det dags igen, då vigs paret kyrkligt på familjen Borromeos privata egendom vid Lago Maggiore. Vigseln sker på ön San Giovanni och sedan båtas gästerna över på fastlandet för en gigantisk fest i den medeltida fästningen Rocca Angera. Vid den vigseln sägs Beatrice bära en klänning från Armani

Skärmavbild 2015-07-28 kl. 14.11.37

Bilden här ovan är från Rosornas bal i mars.

Så vad ska man köpa till ett brudpar som redan har allt?

Enligt italiensk press har paret registrerat sig på två önskelistor kopplade till exklusiva butiker – Czarina i Monaco som säljer antikviteter, juveler och lyxig heminredning. På listan står bland annat ett salt- och pepparkar som kostar ca 900 kr, och en bricka för över 4000 kronor. Den andra önskelistan är kopplad till Taschen bokhandel i Milano. Paret har delat upp listan i två delar, en med böcker som inte är så dyra och en annan med böcker som har en prislapp på upp till 100 000 kronor för en enda volym.

Madeleines och Chris sommarhälsning från Solliden

av Jenny Alexandersson
fam

Hela kungafamiljen samlades på Solliden när Victoria firade sin födelsedag. Madeleine och Chris är fortfarande kvar tillsammans med barnen och idag skickade de en somrig hälsning från Öland.

Pr.+Madeleine,+Pr.+Leonore.+Solliden+juli+2015.+Foto+Brigitte+Grenfeldt+Kungahuset.se+

Solliden är familjens privata paradis i Sverige och kungafamiljen brukar tillbringa många lata sommarveckor på  slottet. I höst flyttar Madeleine och barnen till Chris i London, han har ju bott där sedan april på grund av sitt jobb och nu är det snar dags för resten av familjen att följa med.

Christopher+O’Neill,+Prins+Nicolas.+Solliden+juli+2015.+Foto+Brigitte+Grenfeldt+Kungahuset.se

Lille Nicolas kommer att döpas i Sverige, antingen i Slottskyrkan eller i Drottningholms slottskapell där även Leonore döptes.

Bilderna är tagna av Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se

 

Lyxiga kungliga semestrar

av Jenny Alexandersson
sondag

I helgen får ni inte missa nya numret av Aftonbladet Söndag. Där berättar jag allt om kungliga semestrar och var Victoria, Carl Philip och Madeleine helst tillbringar sina somrar. Carl Philip och Sofia är ju inte alls lika rädda för paparazzis som prinsessan Madeleine och Chris, därför åker de gärna till fotograftäta Saint Maxime där kungafamiljen har ett sommarhus. Det var från början prins Bertil och Lilians privata paradis, men numera är det alltså kungen som basar över den vackra villan som ligger precis vid vattnet.

Annars är det Solliden som gäller, i alla fall för Victoria och Daniel som har byggt ett eget hus ett stenkast från strandlinjen på Solliden, jag berättar även om Madeleines favoritresemål och vart Carl Philip och Sofia åker när de vill vara ifred. Och så finns det ju en viss kungafamilj i Europa som slår alla rekord i att sprätta iväg pengar på lyxiga semestrar…

Prinsens galna barnkalas

av Jenny Alexandersson

george Igår fyllde prins George 2 år och födelsedagen firades med en riktig baluns. Den närmaste familjen och massor av små kompisar samlades för fest på Anmer Hall i Norfolk vid fyratiden på eftermiddagen. Georges mormor och mordar Michael och Carole Middleton var med under firandet, likaså Kates syster Pippa. Prins Charles och Camilla missade partyt eftersom de hade ett kungligt uppdrag på agendan. Men brittisk press berättar att det levererades stora lass av presenter och brev till George under dagen.

Det var ett dussin små parvlar som var bjudna på barnkalaset och mitt i buset och tårtätandet kom även 94-årige prins Phillip på besök, han hade kört till Anmer Hall i sin Landrover. Han stannade en halvtimme innan han drog sig tillbaka till drottning Elizabeths bostad på området. Drottning Elizabeth var inte heller på plats så prins Philip fick ”representera” för dem båda.

Enligt brittisk press hade Catherine planerat barnkalaset helt själv, men hon hade säkert bra hjälp av sin syster som har skrivit en bok om hur man bäst arrangerar fester. Och Kates föräldrar har ju ett postorderföretag som säljer festartiklar. Bilden här ovan är ett foto som brittiska hovet släppte i tisdags i samband med födelsedagen. Den är tagen av den kända modefotografen Mario Testino efter prinsessan Charlotte’s dop den 5 juli.

Sida 1 av 422
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB