Jag har (återigen…) varit instängd i en hockeybunker och fick följa målservice – och det är bara att krasst konstatera:
Det var en dyngviktig match mot Örebro i kampen om ett nytt SSL-avtal.
En poäng och ett nedflyttningsstreck skiljde lagen åt inför matchen.
Snacka om sexpoängsmatch.
För AIK var det en mental prövning och en speciell resa på flera sätt, för det går ju inte att hymla om att man är laget med pressen på sig med tanke på historiken – men också för att man just nu är Stockholms enda representant i SSL, något som är viktigt för att kunna behålla talanger i regionen och kunna erbjuda dem spel på högsta nivå.
AIK fick en drömstart med 2-0-ledning redan innan två minuter var spelade, men tappade sedan och låg under med 2-4 efter knappt halva matchen.
Att i det läget resa sig, göra sju raka mål och vinna sista perioden med 6-0, det är oerhört starkt.
För med tanke på tabelläget, med tanke på pressen, med tanke på drömstarten – att då helt plötsligt ligga under med ett par bollar skulle kunna knäcka vilket knäckt självförtroende som helst.
Nej, grymt starkt av AIK.
Måltjuven Andreas Stefansson var en av nyckelfigurerna med tre mål, och satte inte minst kassen som betydde 3-4 precis efter att Örebro gjort 4-2.
Det var nog, utan att ha sett matchen, ett mål som betydde enormt mycket för AIK – just för att skapa hopp igen i en match man tappat.
För Örebro var det så klart blytungt.
Att ha en ledning borta mot en av de värsta konkurrenterna – sedan tappa den och förlora sista perioden så klart.
Inget är dock avgjort i den där streckkampen ännu.