Startsida / Inlägg

”Köp en elefant och lär den tuta Mendelssohns bröllopsmarsch med snabeln”

av Lina
fria.jpg

På min nya projekt-Ipad, som jag fick i händerna när jag i måndags flyttade upp en våning för att tillfälligt byta jobb, har jag snabbt hunnit samla på mig en ansenlig mängd kärleks- och relationsappar av minst sagt varierad kvalitet. Här är en jag vill delge er, för att bespara er tiden och muskelkraften det tar att klicka hem den från Appstore. ”Propose Ideas”, som enligt egen utsago ska innehålla unika frieri-förslag, är explosionsfylld med fantasilösa klyschor av typen ”be servitören på Kinarestaurangen servera en särskild lyckokaka med ditt frieri nerskrivet på lappen”. Alltså, ”ordna så ditt frieri syns på resultattavlorna på ett stort sportevenemang?” ”LÅTA ETT FLYGPLAN SKRIVA DIN FRÅGA ÖVER HIMLEN precis när ni råkar vara ute på en mysig båttur?” Synd om man skulle börja skratta och ramla över bord.

Möjligen kan jag köpa en modifierad nummer 90. Ändå lite roligt, att posera ihop framför en gatukonstnär på Karlsbron i Prag, och när ni får den färdiga tavlan så har den förinformerade konstnären avbildat den ena av er romantiskt nedsjunken på knä i ett ubertraditionellt frieri. Men annars skulle jag föredra ett tillfälle när man är sådär extra kär så man redan svämmar över lite. När man är på sitt bästa ställe tillsammans, när någon överraskat den andra med en helt vanlig frukost på sängen, eller på någon gåshudsspelning när ni redan är lite euforiska ihop. På bb kanske, vad vet jag? Men ni då, hur vill ni fria, eller bli friade till? Här finns också inspiration.

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Sofia Roström Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB