Startsida / Inlägg

I morgon, när förnyelsen kom

av Daniel Swedin

I dag avslöjar Svenska Dagbladet att Per Schlingmann, ”regeringens pr-man”, slutar. I stället går han tillbaka till Moderaternas kansli och ska bli ”superstrateg”.

SvD-intervjun med Schlingmann är festlig. Moderaterna ska ”födas på nytt”, Schlingmann är arg på borgerliga ledarsidor, han tror att människor ”upplever regeringen utifrån vilken livsfas man befinner sig” (visst, ”etniska svenskar mitt i livet” upplever säkert regeringen annorlunda än en långtidsarbetslös invandrare eller en utförsäkrad 59-åring).

Man kan också göra sig lustig över att Kent Persson, partiets partisekreterare, inte har förtroende nog att på egen hand ta fram flygblad och twittra. Sofia Arkelsten blev omyndigförklarad av Fredrik Reinfeldt efter 1,5 år på posten. Persson blev det efter tre veckor.

I förmiddags fikade Schlingmann och Persson i Gallerian i Stockholm. Antagligen sa de något i stil med att de ”vill öka tempot i tempoökningen i förnyelsearbetet för att vara i ständig förnyelse som en del av Alliansen som fördjupar och förnyar samarbetet”. I klartext betyder det att partiet inte klarar sig utan Per Schlingmann.

Så här ser den moderata ”förnyelsen” ut i praktiken: Vägen till framtiden är att återanställa sin gamle kommunikationschef.

Daniel Swedin 

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB