Uppdatering gällande text

av Pernilla Ericson

Nya uppgifter gällande Bubba Wallace har framkommit, och Sportbladet har rapporterat här. 
Under dagen har jag mottagit mejl som kräver rättelse och en ursäkt till de ”anklagade”. Eftersom ingen är utpekad blir det svårt att be vederbörande om ursäkt.

Min text om Wallace skrevs självklart långt innan de nya uppgifterna framkom, och det första jag gjorde var att under texten länka till de nya uppgifterna.

När jag skrev texten hade Nascar fördömt ”en avskyvärd rasistisk gärning”, medier världen över rapporterade om hur föraren Bubba Wallace hotats med en snara, Alabamas guvernör hade å Alabamas vägnar bett Wallace om ursäkt och en procession till stöd för Wallace hade genomförts. Det var helt enkelt ett givet antagande att motorsportsorganisationen Nascar hade ordentligt underlag när de fördömde ett hot.

Det bör vara en ryggmärgsreflex att fördöma rasism, men det var inte bara därför jag skrev texten. Jag skrev den för att stödet från Wallaces vänner, kollegor och främsta rivaler var så oerhört fint. Men jag kunde självklart ha avvaktat ytterligare innan jag kommenterade det som hänt.

Under dagen har jag även mottagit mejl från män som önskar att jag ska få cancer, som hoppas att mina barn föds döda, att jag ska bli våldtagen. Läsaren Pelle inledde sitt mejl med: ”Du är en fakehora!”.

Jag hoppas innerligt att dessa män inte lever med kvinnor, för då skulle jag bli djupt orolig för dessa kvinnors belägenhet.

Jag kan dock leva med att ha ryggmärgsreflexen att fördöma rasism. Hoppas även att dessa manliga läsare står ut med sig själva.

 

 

S-politiker till LO om Aftonbladet: ”Börja ställ lite krav eller sälj av”

av Anders Lindberg

Here we go again. Lokalpolitikern och pressekreteraren på kommunstyrelsen I Göteborg Ruben Malmström kräver att LO ska ställa krav på Aftonbladet att vara mer positiv i sin rapportering om S, eller sälja.

På Twitter skriver han: ”Varför ska LO äga ledarsidor som fokuserar på att brunsmeta deras medlemmars materiella intressen? Börja ställ lite krav eller sälj av och satsa pengarna på någon som faktiskt vill opinionsbilda för deras medlemmar, t ex deras egen tankesmedja @tstiden”

Sedan länkar han till en kritisk artikel om S invandringspolitik.

Lite fakta är att LO äger 9 procent av Aftonbladet och har veto vid tillsättning av ny politisk chefredaktör. LO ”äger” alltså ingen ledarsida alls.

Jag har hört tongångarna förr. Ofta från tjänstemän, ibland från S-politiker. Jag är lite trött på retoriken och tänkte för ovanlighetens skull faktiskt svara.

Ruben Malmström är högra hand åt den socialdemokratiska ledningen i Göteborg, Sveriges andra stad. Han har även kommunala förtroendeuppdrag. Så hans uttalanden är en intressant inblick i samtalet kring ett ganska viktigt fikabord.

Vi börjar från början, varför är det bra med fri press?

Frågan är inte retorisk. Socialdemokraterna har en lång historia av att både försöka få tyst på närstående röster i media och sedan klaga på att ingen lyfter partiets värderingar och perspektiv.

Fri press är bra eftersom samtal och utbyte av idéer leder utvecklingen framåt – därför att konkurrens mellan olika tankar på ett öppet torg kan leda till nya insikter och bättre beslut. En parti som i grunden är marxister och som marinerats sedan 1889 i Hegels dialektik borde förstå att uppifrån styrd debatt blir som en sjö utan vatten.

En så kallad öken.

Socialdemokraterna har ju provat några gånger. Många A-presstidningar blev med tiden helt oläsliga delvis på grund av dålig styrning. De var visserligen ofta lojala med det lokala kommunalrådet men ärligt talat, vem vill läsa det?

I början av 90-talet gick A-pressen i konkurs. Tidningen Arbetet i Malmö blev kvar liksom den lokala avläggaren i Göteborg, Arbetet väst, eller Arbetet Nyheterna. När jag växte upp fanns två morgontidningar med olika ideologisk färg i Göteborg och två i Malmö. Några år senare hade vänstersidan sträckt flagg, arbetarrörelsen valde att backa undan.

GP har under åren som gått sedan dess ibland tagit in någon S-krönikör men i övrigt i princip haft monopolställning. Förutom GT:s liberala ledarsida förståss.

Men att borgerlig media är stark i Sverige märks inte minst nu i diskussionen om försämringarna i lagen om anställningsskydd, las. Som enda tidning med nationell räckvidd har Aftonbladet på ledarplats argumenterat mot utredningen och jag tror nog man kan säga att vi har satt ett rejält avtryck i debatten.

Detta gör vi inte för att en politisk kommisarie hänger över vår axel utan för att vi har hjärtat till vänster. Vi är socialdemokrater även när Socialdemokraterna inte är det. Och till skillnad från det parti Ruben Malmström representerar så kompromissar vi inte om las.

På tal om LO:s ”medlemmars materiella intressen”.

Varför dyker då krav på lydnad upp just när det kommer till frågor om invandring?

Jag har en teori. S är rädda för att deras väljare ska gå till SD och därför vill partiledningen ändra invandringspolitiken. Men varje gång man försökt blir det jättelika interna bråk. Dessa beror inte på Aftonbladet ledare utan på att partiet är genuint splittrat.

Med retoriken ”tig och lyd” kan flyktingfrågan mycket väl bli en ny EU-fråga för S. En fråga som splittrar, river ner och förstör för generationer framöver. Alternativet är att man kompromissar.

Så mitt råd, Ruben Malmström, är att ni försöker reda ut detta genom att prata om saken. Inte genom att försöka få tyst på de som inte håller med S-ledningen. Jag vet att det kanske inte är Göteborgs partidistrikts bästa gren, men gör ett försök vetja.

Och du, vi kommer aldrig att följa order. Inte från S, från LO eller från dig. Det är inte så fri press fungerar. Men vi kan däremot bjuda på en kopp kaffe nästa gång du har vägarna förbi Stockholm, så berättar vi hur fri opinionsjournalistik fungerar på riktigt.

Anders Lindberg

Moment 22

av Anders Lindberg
Sveriges strategi är att plana ut kurvan. Inte flockimmunitet Foto: JERKER IVARSSON

Moment 22 är en bok från 1961 av ‬‪Joseph Heller‬. Ett ”moment 22” är en situation där det är omöjligt att göra rätt.

I Hellers roman, som utspelar sig på en flygbas under brinnande krig, är ”moment 22” en del av reglementet som säger att du får frisedel om du är galen. Men om du ansöker om frisedel är det ett bevis på att du inte är galen. Alltså avslag.

22 är även antalet forskare som motsätter sig Folkhälsomyndighetens strategi. I går dundrade de på DN debatt om att flockimmunitet är fel strategi.

Det tycker även Folkhälsomyndigheten. Flockimmunitet är därför inte Sveriges strategi.

Hur kan då Folkhälsomyndigheten ändå ha fel, enligt forskarna?

Jo, och häng med nu. Genom att Folkhälsomyndigheten upprepade gånger förnekat att flockimmunitet är strategin men i intervjuer förklarat vad det är och om/när vi kan få det så bevisar de att det egentligen är strategin.

Det är genialiskt.

Det går heller inte att säga emot. För varje gång Folkhälsomyndigheten säger att flockimmunitet inte är strategin kommer de att behöva förklara vad det är, hur det fungerar och när det i så fall kan inträffa. Och därmed bevisas varje gång att det är strategin.

Moment 22. Ingen frisedel.

(Sveriges riktiga strategi är att bromsa smittspridningen, plana ut kurvan och skydda sjukvården och de äldre.)

Anders Lindberg

Vad kan utomjordingar rapportera hem om oss?

av Pernilla Ericson

Ufo-filmerna är äkta. Det rasslade till rejält bland ufo-fantaster när Pentagon i veckan bekräftade att de tre filmer som visar flygande föremål är autentiska.
Det första klippet är från 2004, och de två andra från 2015. Stridspiloter på träningsuppdrag över Florida hörs på filmerna uttrycka förvåning över flygande objekt som plötsligt byter riktning, och rör sig emot vinden.
“De kunde accelerera, sakta ner och sedan nå hypersoniska hastigheter”, berättade löjtnant Ryan Graves för New York Times.
“Det luftburna fenomenet är fortfarande oidentifierat”, meddelar det amerikanska försvarsdepartementet.
Mer behövdes inte för att spekulationerna om utomjordingar på regelbundna besök skulle få förnyad kraft i forum och poddar världen över. The truth is out there!
Frågan är: om utomjordingar kikade ner på oss nu, vad skulle de se? Efter att tidigare ha besökt en illa sargad planet, där klimatkrisen är ett faktum, glaciärerna smälter och oljespill fläckar världshaven. Samtidigt som vetenskapliga framsteg avlöst varandra, har också klyftorna ökat och krigen fortsatt att skörda människoliv.
Så vad ser de när de nu tittar ner? Om de dokumenterat klimatkrisen, så skulle förändringen i vårt beteende kunna kopplas till nödåtgärder. Flygplan som står på marken, jättelika färjor som långtidsparkerats i hamnar, trafikmuller som tystnat. Fabriksskorstenar som slutat spy ut föroreningar.
“Kanske försöker människorna bromsa krisen”, skulle de kunna resonera.
Men så skulle de notera ett annat märkligt skifte. Tomma torg, ödsliga gator, och där det finns folk – tendensen till att hålla avstånd. En plötslig distans mellan människor.
Den fysiska kontakten verkar på många håll ha upphört, kindpussar och kramar har försvunnit vid möten. Hela världen har satts i ett märkligt pausläge. Samtidigt fortsätter på många håll väpnade konflikter, och i flyktingläger, fängelser och ghetton har inte människor alternativet att hålla avstånd.
Vad skulle små gröna män dra för slutsatser om detta märkliga standby-läge?
“Kanske grubblar de och försöker finna rätt väg framåt”, skulle de kunna spekulera.
Det skulle i så fall vara ett riktigt antagande. Vi människor har satts på en ofrivillig paus, och hur lång den blir vet vi inte än.
En paus är en chans att ifrågasätta det man gjort, och kanske byta riktning. Så att när vi kommer ur det här, gör vi det till något mycket bättre. En smartare skött, bättre omhändertagen planet.
Så att små gröna män, vid nästa besök, får något betydligt mer glädjande att rapportera hem om.

Öde gator i Paris, Frankrike, i april.

Motigt för Anti-Greta

av Pernilla Ericson

Tyska 19-åringen Naomi Seibt – kallad Anti-Greta – som med änglalik framtoning framför klimatkrisförnekande budskap på Youtube, kan komma att bli av med finansieringen. Hon marknadsförs av The Heartland institute, en amerikansk tankesmedja finansierad av olje- och gasindustrin, och har stort stöd av bland annat tyska främlingsfientliga partiet Alternative für Deutschland, AfD.
Men The Heartland institute, som enligt egen utsago brinner för att främja “fria marknadslösningar på sociala och ekonomiska problem” har svårt att hålla i slantarna. Nära ett dussin medarbetare har nu varslats, avslöjar HuffPost.
“Heartland är panka”, skrev en koordinator på tankesmedjan. Skulden läggs på tidigare republikanske politikern, numera direktören för Heartland, Frank Lasée.
“Han har gjort av med alla våra pengar på sex månader”, skriver medarbetaren i ett meddelande.
Just nu rasar oljepriserna och priskrig har brutit ut, en påminnelse om den instabila ekonomiska grund vår värld står på i en pågående virus- och klimatkris. Det är inte konstigt att den konservativa 19-åringen inte har vind i seglen.
Vägen mot mer hållbara lösningar har aldrig varit mer öppen.

Nu skjuter Grekland på flyktingar – i ditt namn

av samassadi

”Vi ska inte tillbaka till den situation vi hade 2015″ skriver justitieminister Morgan Johansson i ett sms till SVT.

Vad betyder detta?

När grekisk gränspolis skjuter flyktingar i EU:s namn är saken glasklar: om vi inget gör, då accepterar vi att människor dör. Senaste dagarnas händelser vid den turk-grekiska gränsen borde vara en moralisk väckarklocka för justitieministern.

I går – tidig morgon – sköts Ahmed Abu Emad vid gränsen. Den grekiska gränspolisen sköt honom i halsen. Han dog direkt.

Ahmed var en av 700 000 flyktingar som flyr bomberna i Syrien enligt FN – från platser som Idlib och Aleppo. Tusentals människor går nu till fots längs den grekisk/turkiska landsvägen, detta efter Turkiets beslut att öppna gränsen mot Europa.

De välkomnas med tårgas av grekisk gränspolis. På sociala medier delas en bild med en grekisk patrullbåt som försöker sänka en liten båt bräddfull med flyktingar.

Flyktingarna drivs runt som boskap av både EU och Turkiet. Vem tar ansvar för dessa människors liv och frihet? Vem försvarar dem?

Regeringen väljer att till varje pris försvara en absurd retorik om att Sverige inte har mer plats. Detta är att ge upp. Alla vet att det måste finnas tillräckligt många lärare och socialsekreterare för att mottagandet ska bli värdigt. Kommuner måsta få tillräckliga resurser och nyanlända måste integreras betydligt fortare än idag.

Men det är önsketänkande att tro att färre kommer fly till Sverige i framtiden. Det motsatta är snarare sant. Särskilt när vi ser fler konflikter och klimatkatastrofer i världen.

Detta är ett nytt normalläge.

Ahmed var någons son. Kanske var han även en bror eller pappa. Han flydde Syrien för att han inte ville leva med ”rädslan av att dö i ett land, där dödgrävarens lön är högre än människans frihet”- för att citera den persiska poeten Shamloo.

Just detta är frontlinjen i kulturkriget. En kamp mot likgiltigheten som nu hotar idén om alla människors lika värde. Den växer när du avhumaniserar flyktingar.
Det krävs ett motstånd mot de som avhumaniserar människor.

Tårgas vid den grekisk-turkiska gränsen. Bild: TT

Lyssna på Ulf Kristersson och Peter Hultqvist från Folk och Försvar i vår podd Höjd Beredskap

av Anders Lindberg
Intervju med Peter Hultqvist på ett hotellrum på Sälens Högfjällshotell
Foto: BJÖRN LINDAHL

Podden Höjd Beredskap med Annika Nordgren Christensen, Patrik Oksanen, Amanda Wollstad, Johan Wiktorin och undertecknad har gjort tre tematiska avsnitt från Folk och Försvar i Sälen där vi diskuterar olika delar av konferensens innehåll. Om hotbilden mot Sverige från Kina och Ryssland och om försvarspolitikens inriktning.

Kina håller på att segla upp som ett allt större geopolitiskt problem på den globala arenan vilket även får återverkningar i Sverige. Bland annat har Kina fängslat den svenske medborgaren Gui Minhai. Men hotbilden är komplex, Kina har stora investeringar i Sverige och är en viktig handelspartner. Vi pratar med Ulf Kristersson, Moderaterna, och Stefan Kristiansson, tidigare chef för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must.

Hotbilden från Ryssland är, som det heter på militäriska, den ”dimensionerande” faktorn i Sverige försvarspolitik. När Ryssland rustat upp och angripit länder som Georgien och Ukraina har den Europeiska säkerhetsordningen skakats i ana grundvalar. Rysslands desinformation och aktiva åtgärder även mot människor som bor i väst utgör ett påtagligt hot även i fred. Vi pratar med Gudrun Persson, Rysslandsexpert på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, och Anneli Bergholm Söder, operativ chef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och ansvarig för att hantera utländska påverkansoperationer mot Sverige.

Slutligen har vi träffat försvarsminister Peter Hultqvist för ett längre samtal om hotbilden, försvarspolitikens utveckling och hur han ser på framtiden. Vi gör även ett försök att summera och avkoda årets Folk och försvar och diskuterar vad konferensen egentligen handlar om och vilka frågor som ligger och bubblar under ytan.

Här kan man lyssna och prenumerera (gör det!) på podden Höjd Beredskap, som till vardags kommer med ett avsnitt varannan vecka:

”Kina vill att Sverige ska tystna”

Ryssland är en form av organiserad brottslighet.

Intervju med Peter Hultqvist och summering av Folk och Försvar.

Vi har även publicerat tre korta artiklar om podavsnitten som kan läsas här:

Kina med Ulf Kristersson och Stefan Kristiansson

Ryssland med Gudrun Persson och Anneli Bergholm Söder

Peter Hultqvist och försvaret och framtiden

Anders Lindberg

Äldre kvinnor osynliga i media

av Pernilla Ericson

“You can’t be what you can’t see” myntade aktivisten Marian Wright Edelman. I så fall har Sveriges kvinnor svårt att se att de ska få komma till tals. Att de räknas, att de har rätt att ta plats.

Kvinnor får  inte synas i svenska medier i lika stor utsträckning som män – oavsett ålder, yrke eller funktion, visar rapporten Rättvisaren 2019 som ges ut av Mediekompaniet. 3000 artiklar i lokal- och riksmedier har analyserats av Kantar Sifo. Allra mest underrepresenterade är gruppen kvinnor i åldern 50+.

– Hur ska media rapportera om samhället? Ska de spegla befolkningen eller samhällsmönstren? Och om mediernas roll är att spegla samhällets mönster – bidrar de då till att reproducera och förstärka skevheter i samhället? Det är frågor som vi vill lyfta och skapa diskussion kring, säger Ricki Rebecka Petrini, marknads- och
kommunikationschef på Mediekompaniet, i ett pressmeddelande.

Den nu sorgligt avsomnade Rättviseförmedlingen grundades av en orsak. Representation spelar roll. Och vad vi ser i Sveriges medier är främst män. Män som förklarar sin syn på läget, som tar plats, män som är tillfrågade, citerade, som får etiketter som experter och profiler. Alla redaktioner i hela Sverige bör ta åt sig av vad Rättvisaren 2019 visar. Upprätta nya ringlistor. Syna sajterna och sidorna. Vilka är det som får synas? Befolkningen består av ungefär lika delar män och kvinnor. Spegla det.

 

Snart köper nog Zlatan sjukhus också

av Kalle Sundin
Foto: Hammarby Fotboll

Zlatan har köpt en fjärdedel av Hammarby Fotboll. En transaktion på fickpengsnivå
för honom, men ett bombnedslag över fotbollssverige.
Malmöiterna är rasande. De tycker Zlatan sviker sitt Malmö FF-arv när han köper in sig i en rivaliserande stockholmsklubb. Den som är insatt i fotbollens värld kan nog förstå besvikelsen.

Att supportrar sedan vandaliserat statyn av Zlatan i Malmö med rasistiskt klotter är såklart bara avskyvärt – en påminnelse om vilka problem fotbollen dras med. Den som lyckats hantera beskedet bäst är MFF-supportern Eva Ek-Törnberg. I ett klipp som spridits brett i sociala medier berättar hon att första tanken var ”jävla Zlatan”, men att hon sen känt sig stolt över att Malmö FF, till skillnad från Hammarby, inte är ett aktiebolag. ”Man kan inte köpa Malmö FF”, konstaterar hon.

Äntligen någon som slår ett slag för det gemensamma ägandet.
Hammarbysupportrarna i Stockholm är å sin sida inte särskilt glada över att ägas av
Zlatan. De muttrar över att han kanske kommer att lägga sig i för mycket och göra
klubben till ett jippo.

Det har vi sett förut. Jippofiering av verksamheter som betyder mycket för många, det vill säga. Låt oss titta på skolsfären. Där gör aktiebolagens kunder av eleverna första skoldagen. Nu verkar de vilja påbörja ”kundresan” redan vid födseln. Häromveckan la koncernen Academedia ut en annons för att anställa personal för att ”bearbeta vårdnadshavarna under hela resan – från beskedet att man väntar barn till att barnet börjar gymnasiet”. Jippo.

Har ni hört talas om Nya Karolinska? Sjukhuset som Alliansen beslutade att ge
privata bolag fria händer att låna pengar till, bygga och sköta driften av. Sedan dess
har vi nåtts av rubriker om hur hutlöst dyrt det har blivit, om hur bristfällig den
konsultledda organiseringen är, om operationskläder som orsakat allergier hos
personalen och om toaletter som läcker över kirurgernas instrument. Jippo.

Det borde muttras mer om att allting inte ska vara till salu. Det är mycket som vi
borde äga och vårda gemensamt. Men vi lever i privatiseringarnas tid. Tids nog
köper kanske Zlatan ett sjukhus också.

Virala sminkvideos hotar inte Kina – Tvärtom

av Lotta Ilona Häyrynen

Välkomna till ett nytt inslag på Aftonbladets ledarblogg! Redaktionens yngsta medarbetare har satts på att förklara politiska fenomen på sociala medier (utom Twitter. Aldrig Twitter)

Först ut: Hur en instruktionsvideo för smink (”tutorial”) kan användas för att kritisera kommunistregimen i Kina men samtidigt gynna densamma.

Tänk om all politisk aktivism kunde vara lika finurlig som Feroza Aziz virala klipp på videoplattformen TikTok (känt som Det-där-dina-barn-håller-på-med).
På några sekunder berättar hon om den akuta situationen för Uigurer som spärrats in på interneringsläger i Kina. I videon kallar Aziz lägren för koncentrationsläger och en ny ”förintelse”.

Klippet är maskerat som en instruktionsfilm för hur man lägger ögon-makeup. Aziz börjar med att förklara hur hon använder sin fransböjare, men snabbt byter hon, fortfarande med tången i hand, ämne.
Uigurer är en muslimsk minoritetsbefolkning bosatt främst i Xinjiang-provinsen i Kina. Där har folkgruppen förföljts och förtryckts i åratal som en del av den kinesiska diktaturens assimileringsprojekt.
Länge förnekade Peking att Uigurer systematiskt sätts i läger men till sist tvingades kommunistpartiet erkänna praktiken.
Själva kallar de lägren för ”center för utbildning” och som ett sätt att bekämpa terrorism, men tidigare i veckan publicerade SVT genom det internationella journalistnätverket ICIJ läckta kinesiska regeringsdokument där ”omskolning” visar sig vara en rejäl underdrift.

De fängslade Uigurerna ska enligt de hemligstämplade dokumenten fostras till ”godkända kinesiska medborgare” under full videobevakning. Få har någon som helst kontakt med omvärlden och de tvingas sitta inlåsta bakom järnstängsel i minst ett år.
Vittnesmål från Uigurer som fått asyl i Sverige bekräftar bilden. Vissa av dem har hotats med att deras anhöriga kommer låsas in om de inte samarbetar med den kinesiska regimen.

Feroza Aziz, som är amerikansk medborgare bosatt i New Jersey, fick sitt konto blockerat på TikTok strax efter att den aktuella videon lagts upp, men inte före videon delats på andra videoplattformar. Den möjliga censuren boostade delningarna av videon – TikTok är nämligen ett kinesiskt bolag och kontrolleras alltså i förlängningen av samma kommunistregim Aziz kritiserar.
Huruvida videon faktiskt censurerats från Peking är oklart. TikTok har förnekat det och förklarat blockeringen i relation till en meme på Usama bin Laden Aziz lagt upp på ett annat sedan tidigare blockerat konto. Nu har man dock bett om ursäkt, och sagt att blockeringen varit ett misstag.

Resultatet är i varje fall att miljoner nu sett uppropet för Uigurernas rättigheter, och antagligen av långt många fler unga än som hade nåtts av ICIJ-läckan genom traditionella medier.
I sak är det bra. Kinas behandling av Uigurerna bör hamna högt upp på den internationella politiska agendan. Att en hel befolkning fängslas och förföljs borde väcka ramaskri och få mer än ett land att fundera på vilka affärsrelationer man egentligen är villig att teckna med diktaturen.
Däremot är det svårt att se hur Aziz klipp på något sätt skulle utmana Kina.

Trots vad Aziz och många av hennes följare tror är det inte särskilt troligt att hon aktivt censurerats. Hennes klipp lär heller inte blivit viralt inom Kina. Tiktok är precis lika strikt censurerat och filtrerat i Kina som alla andra sociala medier som verkar där. Utanför Kinas gränser försöker TikTok agera som vilken aktör som helst – inklusive att samla in så mycket data som möjligt från sina användare.
Användardata som alltså hamnar rakt i den kinesiska regimens händer.

Uigurer i Sverige och andra västländer har beskrivit hur kinesiska agenter försöker pressa dem till att bevaka sina landsmän. Deras beteendemönster ska rapporteras in och kartläggas. Med datan från plattformar som TikTok kan regimen bevaka sina medborgare och anklagade dissidenter utomlands helt utan mellanhänder.

All interaktion med Aziz klipp på plattformen är potentiellt information till Kina.
Information Kina antagligen mer än gärna tar emot.

 

 

Sida 1 av 214
almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB