Startsida / Inlägg

Kent Persson väljer sina ord

av Daniel Swedin

Under en radiointervju i P1 i går lät Moderaternas duktige partisekreterare Kent Persson förstå att Moderaterna minsann aldrig talat om att det råder ”massarbetslöshet” i Sverige. Timmarna gick. Det visade sig att Moderaterna – däribland M-medlemmen och statsministern Fredrik Reinfeldt – visst pratat om att det råder massarbetslöshet i Sverige.

Det där hade jag roligt åt i går kväll. Moderaterna har ersatt en historierevisionist med en annan historierevisionist! Andra tyckte också att det var roligt och på Twitter var det många som retade den stackars Kent.

Ytterligare några timmar gick. I Örebro vaknade Kent Persson (med ett TJOHO!, får man förmoda) och erkände i lokalradio att han också kan göra fel. Moderaterna har pratat om massarbetslöshet, det fick Persson medge. Men – och här får ge honom rätt – sa också att han tror att många människor ”snarare efterlyser besked om vad vi vill göra för att sätta människor i arbete, än att vi får en politisk debatt omkring ordval”.

Så hade saken kunnat vara ur världen. Vi fick skratta lite åt Kent och han hade kunnat få ta en liten – men ändå – poäng om att det nog finns viktigare saker att diskutera än vad han säger.

Men Moderaterna funkar inte så, tydligen. När P4 Örebro publicerade sin intervju med Persson på nätet så rubricerade de den med ”Twitterstorm mot Kent Persson”. Det var ett ordval som Moderaterna inte kunde tolerera. 

Kent Perssons pressekreterare, Anna Lööf, skred till verket. Hon har under dagen kartlagt vilka det är som retar hennes chef på Twitter. I Dagens Opinion deklarerar hon frankt:

– Det rör sig inte om en Twitterstorm. Det är en handfull betalda s-twittrare som ligger bakom.

Om hon – ursäkta ordvalet – retas på Twitter just nu? Gissa.

Daniel Swedin 

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB