Startsida / Inlägg

Här äter du bäst i Berlin!

av Lovisa de Geer

En av de hetaste städerna i Europa just nu? Berlin! De tuffaste ställena att bo på just nu är absolut Das Stue, Casa Camper och Soho House Berlin såklart. Men i Berlin kan man verkligen bo både trendigt och billigt så glöm inte att spana in hotell såsom Michelberger Hotel. Berlin är inte bara konsten och shoppings stad. Nej här finns även ett gäng riktigt bra restauranger.

IMG_8552

Är du sugen på en redig stek NYC-style? Då är The Brooklyn (tidigare känt som Brooklyn Beef Club) stället för dig. Beställ Surf n’ Turf, Rib Eye eller gå lös på deras 170 olika whiskeysorter i baren. Hur som helst kommer du ha en grym kväll här.

berlin3

Jag älskar det här stället. Kan ha att göra med att jag är ett stort fan av asiatisk mat. På Dos Palillos serveras just asiatiskt fast som tapas. Här mixas det spanska och asiatiska. Testa deras Vietnamesiska vårrullar med kyckling. Riktigt bra. Deras dumplings är inte heller dumma. Dos Palillos hittar du även i Barcelona.

timthumb.php
timthumb-1.phpbilder lånade från Katz Orange

En old school cocktailbar på samma ställe som en riktigt bra restaurang. Kan ju inte bli bättre. Precis så är det på omskrivna Katz Orange. Här måste du se till att boka bord i tid. Restaurangen är poppis. Till förrätt beställer du Ceviche from Mecklemburger Sturgeon. Varmrätt? Brown Butter Linda Potato Mash eller deras dagens. Personligen tycker jag mycket om deras Slow Cuisine.

IMG_0649

Bästa burgaren hittar du på Burgermeister eller Hamnburger Heaven.

portal

Bästa italienaren? Om du gillar italienskt så knata över till Bocca di Bacco. Här är allt goot. Den enklaste pastan med tomatsås till den  mer avancerade förtjänar att smakas på.

Skärmavbild 2014-09-12 kl. 13.33.40Bild lånad från e.t.a Hoffman

e.t.a. Hoffman är ganska fancy. Här kan man äta riktigt god gåslever (om man tycker om det), ostdumplings, god fisk eller varför inte bara lite rödvin och ett lass med olika ostar? e.t.a. Hoffman är lite för dyrt tycker jag i och med det fantastiska matutbudet som existerar i Berlin. På Chi Sing måste du beställa lychee- och pumpacurry. Den vietnamesiska restaurangen bjuder på skön stämning, roliga gäster och extremt god mat.

// Berlin! Trendier then ever! The city is filled with art, great restaurants and hotels. You’ll find some of my favorites above.  

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB