STUNDER AV BALANS.

av Filippa Salomonsson
_FP_0489 _P5_4639 _FP_0532 _FP_1466 1 _FP_0140 _FP_0662 _FP_0906 _FP_0102 _FP_1031

Förra veckan prata jag om balans för alpro på Södra Teatern. För mig är inte balans en destination, utan en resa. En resa där vi försöker skapa fler perioder av balans och längre stunder av balans. Hur gör vi det? Först måste vi bli medvetna om vår nuvarande situation. Sen måste vi göra små justeringar för att skapa mer balans.

Mina tips för balans:

 • Bli medveten om din situation och upplevelser
 • Stanna upp och lyssna på din intuition, känslor och hjärta
 • Fråga dig själv: vad behöver jag?
 • Fråga dig själv: vad är dina högst prioriteringar?
 • Gör små justeringar för att skapa balans
 • Agera för att skapa balans
 • Uppskatta stunder och perioder av balans och harmoni
 • När du är sann till dig själv och gör det du älskar, skapar du automatiskt mer balans och flow

RAWSOME BOK.

av Filippa Salomonsson
IMG_7363 IMG_7361 IMG_7374 IMG_7370 IMG_7365 IMG_7382 IMG_7373 IMG_7376 IMG_7368 IMG_7372 IMG_7859

Ikväll firade vi Erica Palmcrantz Aziz & Bianca Brandon-Cox nya bok Rawsome på SthlmRaw i Hornstull. Den är fylld med glass och smoothies recept - verkligen perfekt inför sommaren! Den ska med mig ner till västkusten i juli… Ser mest fram emot deras raw mjukglass.

MIAMI | NÄSTA VECKA

av Filippa Salomonsson
IMG_6149 IMG_6156 IMG_6151

Nästa vecka åker jag tillbaka till Miami för lite värme, sol och en ny plåtning. Alltid skönt att komma hem…

När jag är där så köper jag juice på JugoFresh, ladder upp med härlig grön eko mat från Glaser Farms och frukost från WholeFoods i downtown. Tre favoriter!

Weekend bag från Rahnsäter.

SPRING CLEANING DAGS?

av Filippa Salomonsson

cleanseMAJÄr du sugen på att cleansa din kropp med härlig eko mat och juicer? De 28:e maj börjar en 8-dagars cleanse med CurlyFood, FrontRaw och Raw Clarity Cleanse. Du äter ren och hel mat som du hämtar upp i Vasastan i Stockholm. Allt är inkluderat – frukost, mellanmål, lunch och middag. Sugen på att testa? Det är en otrolig upplevelse för båda body, mind and soul.

Maila Erika@frontraw.se för mer information.

KOMMER DU NU PÅ FREDAG?

av Filippa Salomonsson
IMG_7322 IMG_7335

På fredag har jag en gratis föreläsning om balans på Södra Teatern med Alpro kl. 14.00. Kommer du och lyssnar? Du kommer även kunna testa 5 olika smarriga Alpro efterrätter… Du kan OSA HÄR. 

Receptet på bilden: Mixa 1/2 avokado, 2,5 dl Alpro Coconut Orginal, 1 tsk honung. Toppa med 1 tsk bee pollen.

ROSENDALS TRÄDGÅRD.

av Filippa Salomonsson
IMG_7304 IMG_7305 IMG_7312 IMG_7307 IMG_7318

När vädret börjar bli fint brukar jag och min man Stefan alltid promenera till Rosendals Trädgård ute på Djurgården. Denna gången hängde min syster Louise, Lena, Johan och Eddie med också. Det blev soppa för oss alla. Jag rekommenderar verkligen att gå dit och bara njuta av solen, blommorna och en fika.

HITTA BALANS MED ALPRO.

av Filippa Salomonsson
Inbjudan Alpro em-page-001 Inbjudan Alpro em-page-002

Har du undrat över hur man skapar balans i vardagen? Är du nyfiken på växtbaserad mat? Du är välkommen att lyssna på min föreläsning om balansSödra Teatern vid Mosebacke Torg nu på fredag!

13:00 Dörrarna öppnas
14:00 Filippa Salomonsson ger dig handfasta tips på hur du skapar balans i din vardag
15:00 SIFO presenterar sin undersökning kring livstil och balans.

Alpro bjuder, tillsammans med Aftonbladet Wellness hälsobloggare Filippa Salomonsson, på en eftermiddag full med goda nyttigheter, spännande insikter och hjälp på hur just du skapar bättre balans i vardagen.

Under eftermiddagen får du även lyssna på resultaten från en färsk undersökning om livsstil och balans. Samtidigt får du smaka fantastiskt goda rätter gjorda av Alpros växtbaserade produkter!

Välkommen att ta med dina vänner! Vi har öppet under hela eftermiddagen, men kom ihåg att det är först till kvarn som gäller…

OSA HÄR

GOD GLASS NYHET.

av Filippa Salomonsson
IMG_7167 IMG_7179

Har ni testat Lily o Hannas nya glass smaker? Jordgubb var grym! All deras glass är laktosfri, raw, glutenfri och eko. Perfekt liten sommar treat.

Gräddigheten kommer från kallpressad kokosolja samt blötlagda cashewnötter. Glassen är sötad med torkad nektar från kokosblomma, med lågt GI (35) och somt innehåller mycket mineraler och även ger en underbar karamellaktig smak.

KARINS FRUKOST.

av Filippa Salomonsson
OMSLAGkarinsfrukost300dpi Underdunder IMG_7362

Åh vilket bra ämne! Det finns så manga där ute som behöver frukost inspiration. Här kommer ett smoothie recept ur Karins Frukost bok. Jag är en stor fan av gröna smoothies både på morgonen och eftermiddagen.

UNDERDUNDER SMOOTHIE | Portioner: 2

Ingredienser: 3–4 äpplen, 2 broccolistjälkar, 1 paket färsk bladspenat (ca 70 gram), 1 avokado, 1 skalad citron, en stor bit färsk ingefära

Gör juice av broccoli, äpple, citron och ingefära. Mixa sedan juicen med spenat och avokado i en mixer.

GREEN SWEETS & TREATS

av Filippa Salomonsson
IMG_7260 IMG_7278 IMG_7277 IMG_7299 IMG_7264 IMG_7284 IMG_7302 IMG_7265 IMG_7249 IMG_7282 IMG_7303

Igår gick jag på min väns boklansering av Green Sweets & Treats Atmajyoti Yoga i Vasastan. Wow, vilken bok Erika! Du är så himla grym. Och även grattis till förlaget Nygren&Nygren till en så fin bok.

Erika har lovat att alla recept är enkla att göra… Phew! Hon använder mest honung och dadlar som sötningsmedel, vilket jag gillar. Jag gjorde en liten intervju med henne – läs nedanför.

Q&A med ERIKA BILLYSDOTTIR:

 1. Hur ser din egna hälsoresa ut? Bra fråga, hälsa är ett brett begrepp, det har inte bara att göra med vad jag äter eller hur jag tränar min fysiska kropp. För mig handlar det om balans mellan psykisk, fysisk och själslig hälsa.  Hälsa och läkande och andlig utveckling är för mig samma sak. Det är först när det finns ett samspel mellan alla dessa delar som vi tar oss framåt. Så jag vet inte hur jag ska förklara det annat än att allt hänger samman för mig, när jag började äta mer ren mat så känns det som att jag även såg klarare på mina egna mönster och även på samhället. Och i och med att se negativa mönster så behöver jag mjukna, först då är förändring möjlig. När det kommer till vad jag väljer att äta så har jag gått från allätare till vegetarian till rawfood vegan till att landa där jag är idag, att lyssna mer på vad kroppen egentligen vill, inte utefter att det passar in i ett fack. Att sätta en stämpel eller etikett på sig att jag är vegan är för mig ointressant helt plötsligt krymper jag mig ist för att låta det handla om expansion. Som en man till mig i Indien sade till mig en gång för 9 år sedan ”I’m vegetarian and non vegetarian”, förstod det inte då, men nu känns det helt logiskt.
 2. Vad brukar du äta till frukost? Jag börjar gärna dagen med att dricka, gärna fram till lunch. Vatten med citron, bikarbonat och gurkmeja brukar slinka ner först. Följt av en juice eller för ngt jag valt att kalla elixir då de ofta är packade med örter och superfood.
 3. Vad är filosofin bakom din bok och matlagning? För mig är mat information. Det jag väljer att äta idag är den personen jag vill vara imorgon. Ekologiskt är självklart, gärna i säsong och lokalproducerat. Att ge oss endast det bästa, just för att jag tycker att vi är värda det.
 4. Har du något favorit recept i Green Sweets & Treats? Lingontårtan, fluffig syrlig men ändå söt.
 5. Vad är ditt bästa hälsotips? Sagt det förr ”to get out of your own way”. Och byta ut bordssalt till fördel för havssalt eller himalayasalt.
Sida 1 av 160

Skärmavbild 2014-06-18 kl. 09.38.36

 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB