SUGEN PÅ BROCCOLISOPPA?

av Filippa Salomonsson

Lars soppaHär kommer ett gott och nyttigt recept. Jag gör ju alla mina soppor i min Vitamix! Min bästa investering ever.

Lars Frölanders Broccolisoppa

1 glas

Ingredienser

50 g fryst broccoli

50 g fryst spenat

30 g grönkål

5 dl vatten

2 avokados

2 msk olivolja

2 tsk salt

några basilikablad (topping)

Gör så här

Häll ner broccoli, spenat, grönkål och vatten i en kastrull. Värm upp och tillsätt avokado, olivolja och salt. Häll över allt i din blender och mixa till en slät soppa. Garnera med några basilikablad och servera genast.

Recept och bilder från tidningen Vego.

VEM SPRINGER DU FÖR?

av Filippa Salomonsson
VSDF - pressbild

Jag är väldigt imponerad av kvinnor som vill skapa förändring och supporta varandra, samt hjälpa ett större syfte. Tove Beckman och Victoria Ödmark är precis den typen jag pratar om. De springer för Cancerfonden och har grundat Vem springer DU för? Är du sugen på att hänga på deras nästa lopp? Här kommer lite mer information.

Q&A med Tove Beckman och Victoria Ödmark:

Varför startade ni Vem spring DU för?

Tove: För 4 år sedan så gick min syster bort i cancer och för ett år sedan gick Victorias mamma bort i cancer och vi kände båda två att vi inte bara kunde stå och titta på längre, det var dags att göra något. Cancer skördar så otroligt många liv varje år och gång på gång får man hela tiden höra om fantastiska människor som insjuknar.  Vi vill skapa en gemenskap kring något som för många förknippas med rädsla, ilska och sorg och visa vilka vi saknar, tänker på och stödjer genom att springa ett lopp som vi delar med dem.

Victoria: Det är frustrerande att inte kunna påverka sjukdomsförloppet när ens nära blir så pass sjuk och vi som många andra kände oss extremt handlingsförlamade. På det här sättet, genom loppet, så kan vi som alla andra bidra till cancerforskningen och det känns för oss väldigt viktigt och samtidigt kul!

När är ert nästa lopp? Hur långt är loppet?

Tove: Loppet är den 11 juli ute på Sandhamn! Loppet är 5km långt och antingen så går man eller så springer man. Det finns otroligt fina priser i år så det är värt att satsa lite.

Hur anmäler man sig? Vad kostar det att vara med?

Victoria: Du anmäler dig på www.vemspringerdufor.com och det kostar 400kr, alla pengar går oavkortat till Cancerfonden. Där finns också möjligheten att lämna bidrag om du inte kan vara med den 11e.

Vem springer ni för?

Tove: Jag springer för min syster Cilla (och Vickans mamma Ankie)!

Victoria: Jag springer för min mamma (och Cilla, Louise pappa, Sandras mamma och min handbollscoach Björnen)

Vad är erat bästa löppartips?

1. Värma upp ordentligt och känna av dagsformen – är det idag jag ska springa på under 4.00min/ km eller ska jag ta det lite lugnare?

2. Lyssna på en spellista som ger dig extra mycket energi.

3. Ha bra skoroch drick mycket vatten innan! (Förra året var det 25 grader och sol)

4. Låt personen du springer för ge dig lite extra energi denna dag!

Instagram: @vemspringerduför

FRÅGESTUND? ABSOLUT.

av Filippa Salomonsson

DH9A9949 - Copy

FRÅGA:

Hej Filippa!!
Är en trogen läsare och älskar din blogg (även om jag önskade att du uppdaterade lite mer hehe). Men kan du inte ha en frågestund? Du verkar vara så himla klok och ha sunda tankar. Kram Sandra

SVAR:

Absolut. Ask me anything! Vad vill ni veta? Kram Filippa

MEDITATION MED DAVIDJI

av Filippa Salomonsson
IMG_7766 IMG_7794 IMG_7776 IMG_7768 IMG_7782 IMG_7771 IMG_7783

Min morgon började med en morgonmeditation på Lulu Lemon med Davidji. Jag har alltid älskat hans röst. Började meditera till hans skivor för flera år sedan och blev så glad när jag hörde att han skulle komma till Stockholm.

Han lärde oss om SODA idag. Det står för stop, observe, detach och aware. Fyra steg man ska göra när man har en diskution med någon. Innan du säger något dumt som du ångrar till den personen, ska du stanna upp, bli medveten, ta ett steg tillbaka och sen hantera situationen på ett bättre sätt.

Vi prata även om att det är OK att tankar kommer under meditationen och hur vi bara kärleksfullt ska komma tillbaka till vår andning. Vi tanker 60-80 tusen tankar om dagen, det går inte att undvika! Go back to the breath.

Lulu Lemon har gryma yogakläder. Deras showroom och butik ligger på Riddargatan 20.

BRAINSTORMING MED ESTER

av Filippa Salomonsson
IMG_8852 IMG_8874 IMG_8875 IMG_8885 IMG_8872 IMG_8864

Spendera min dag med Ester Milebratt som ligger bakom instagramkontot @InstaSoulfie. Vi håller på med ett riktigt roligt projekt som kommer lanserars senare denna månaden. Det är något roligt för alla er spirit junkies och soul searchers!

NYHET! CLIF BAR

av Filippa Salomonsson
IMG_7749 IMG_7752

När jag växte upp i USA kom jag ihåg när Clif Bars lanserades – det var först på marknaden. Nu har det kommit till Sverige! Och finns i massa olika smaker som Blueberry Crisp, Chocolate Chip, Peanut Butter, Chocolate Almond Fudge, Macadamia & White Chocolate och sist men inte minst Oatmeal Raisin Walnut. Ingredienserna är eko… gillar det! Och innehåller en hel del näring.

Äventyrsenthusiasten Gary Erickson skapade barsen i hans mammas kök på 90-talet… Idag har Clif Bar vuxit enormt och har dessutom nominerats till Nordamerikas bästa arbetsplats sex år i rad. Sådant är också viktigt! Jag vill veta att min mat görs med kärlek och kommer från ett bra ställe.

VÄLKOMMEN TILL PARADISET

av Filippa Salomonsson
IMG_7699 IMG_7697 IMG_7652 IMG_7685 IMG_7674 IMG_7663 IMG_7661 IMG_7694 IMG_7696 IMG_7676 IMG_7693 IMG_7668 IMG_7698 IMG_7657 IMG_7679 IMG_7683 IMG_7692 IMG_7695 IMG_7673

Idag öppnade en otrolig butik på Södermalm – Paradiset. Wow! Äntligen en svensk Whole Foods. De säljer  fräscha eko grönsaker, fin choklad, ostar, nötter – ja typ allt. Jag kommer nog svänga förbi i helgen igen. Stocking up for the weekend!

Sprang dessutom på BioFood gänget, David från SvenskKombucha och Martin från KallPressen.

Sida 1 av 161

Skärmavbild 2014-06-18 kl. 09.38.36

 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB