BRA MJÖLKALTERNATIV.

av Filippa Salomonsson

Jag är ingen fan av laktos… Mjölk är gjort för kalvar, inte människor. Men det finns ju en hel del andra alternativ nu för tiden! Som tur är…

Jag rekommenderar att göra egen mandelmjölk, testa kokosmjölk eller havremjölk. Älskar Oatly och hela märkets filosofi. Plus de ärliga och kunnig gänget bakom märket. Här kommer en liten video med Toni.

KÄNSLOR + MAT

av Filippa Salomonsson

Min resa med mat har inte varit lätt. Den har varit lång och ett rent helvete. Jag har varit en emotional eater sen tonåren. Använt mat som skydd, kärlek, lycka och lugn för stunden. Ibland var det bara en Snickers efter skolan och ibland flera mackor (så många det gick). Jag bara åt och åt, jag hade inget stopp. Ibland fick jag panik, gick över till att äta för lite. Eller, typ ingenting alls. Jag har länge tänkt att dela med mig mer av denna delen av mitt liv för att jag vet att det är så många av er som lever så här. Funderar på mat, på vikt, på utseende hela tiden. Det kunde nästan ta all min energi vissa dagar. Du behöver inte vara en emotional eater som jag var, relationen med mat kan påverka dig endå. Jag vet precis hur den lilla rösten i huvudet funkar. ”Ska du äta den bullen? Du måste ju vara snygg till det där bröllop…etc.” Vi lever mycket i framtiden när vi lever på detta sättet, istället för att vara narvarande i våra liv.

När vi tänker på mat eller oroar oss om vår situation med mat – räknar kalorier, fokuserar på vikten till exemple – då lever vi inte i nuet. Vi är inte där. Vi sover. Vi känner inte våra känslor. Men svaren ligger i känslorna. Det är känslorna som avslöjer varför vi äter som vi gör, vad vi behöver egentligen. Det kanske inte alltid är ett roligt jobb, men ett nödvändigt jobb. Annars fortsätter beteendet trots att du inte finner det du söker i mat. Det finns ingen lycka där, ingen äkta kärlek, ingen harmoni. Ja mat kan vara en del lycka, harmoni och kärlek men du behöver mer… Du söker mer och det gjorde jag med.

Mat har varit en svår läxa för mig, men jag är fortfarande tacksam för allt jag lärt mig. Hela matresan har gjort mig starkare. Den negativa rösten poppar upp ibland trots att jag kommit så långt. Den gjorde sitt bästa för att skrämma mig i helgen och darför ville jag ta upp ämnet till ytan.

Idag vill jag foksuera på att leva livet, att vara ärlig och lyssna på mitt hjärta. Det kräver tid. Det är viktigt att ge sig själv tid att känna. Extra viktigt att känna sina känslor under ”matstunderna” – precis när du börjar stänga av och vända dig till mat för ”support.”

Stäng dina ögon nu. Känn hur ditt hjärta dunkar, jobbar, lever. Vad bär du för känslor där inne? Känn. Även om bara en känsla, ett ord kommer upp, respektera det. Det som ska komma upp, kommer naturligt. Det som kommer upp är precis det som du ska fokusera på…

NYHET | KOLONI

av Filippa Salomonsson

Igår testa jag ett nytt café som öppnat på Biblioteksgatan 5. Det heter Koloni.  De erbjuder gluten- och mjölkfri bakverk, varav flera är raw och vegan. De har även ett stort utbud av choklad, nyttiga snacks, juicer, smoothies, etc. Min lokal är super nära så jag kommer nog hänga en del där.

Öppet mån-fre kl 8-19 / lör-sön kl 11-18

AWAKEN MY SOUL.

av Filippa Salomonsson

Du väcker din själ genom att börja lyssna på den. Låt den uttrycka sig själv. Ofta kommunicera den genom känslor som vi ibland är snabba på att tysta ner och undvika – även om känslorna som kommer upp inte är så roliga. Vi måste känna våra känslor för att kunna släppa våra känslor. Go through your feelings, not around them. It is the only way to truly let go and be free from them.

Har du tagit dig tid och frågat dig själv hur du mår idag? Gör det nu… Hämta papper & penna och skriv ner det som kommer upp. Känn och släpp. Låt din själ kommunicera idag. Awaken your soul.  Namaste!

BE WELL WITH ARIELLE.

av Filippa Salomonsson

Jag är en stor fan av Be Well with Arielle. Hon har gjort en del videos för Glamour Magazine på YouTube den senaste tiden. Kolla in denna och testa att göra hennes kanel popcorn. Så himla goda! Perfekt till fredagsmys. Du kan även läsa min intervju med henne i Sofis Mode nästa månad.

VIBRANT LIVING.

av Filippa Salomonsson

Denna månaden är mitt tema vibrancy. Allt jag äter ska leva! Ingen ”död” mat. Maten ska vara hel, ren och eko. Det ska vara mat som kroppen känner igen. Den ska vara färglad och varierande.

Det är också viktigt att leva ett vibrant liv. Jag coacher så många kvinnor som inte ”lever fullt ut.” Som inte tar vara på vardagen. Svara på denna frågan… om detta var din sista dag på jorden, vad skulle du göra då?  

Skriv en lista på saker du älskar att göra och saker du är duktig på… Det kan vara enkla saker, men saker som får dig att känna dig levande. Gå tillbaka till denna listan istället för att titta på tv på kvällarna. Lev ditt egna liv, nu!

Min lista:

 • Promenader i naturen
 • Skapa visionboards
 • Hemma spa: smörja in kroppen i kokosolja
 • Ring en kompis
 • Meditera
 • Yogapass med en vän
 • Lyssna på ljudböcker
 • Testa nya juicer
 • Baka nyttiga muffins
 • Dansa hip hop till favoritlåtar
 • Laga mat till och med min man

RAW CLARITY CLEANSE VECKA.

av Filippa Salomonsson

Här kommer min vecka med Raw Clarity Cleanse i bilder. Så roligt att juicerna är omtycka av många! Om två veckor öppnar jag upp portarna till lokalen på Grev Turegatan 18. Då är du välkommen att köpa individuella juicer eller cleansa. Trevlig helg!

Bild 1: från Sofis Snapshots

Bild 2-4: från FashionableFit NLY Sport launch med Hannah Andersson

BUFF BUTTER.

av Filippa Salomonsson

Nötsmör är alltid min go-to på eftermiddagen, perfekt mellanmål. Nu har jag hittat en nytt märke – Buff Bake – som boostar mandelmör och jordnötsmör med hampafrön, chiafrön, och linfrön! Testa en klick på ett 1/2 äpple, gröt, banan, glutenfritt bröd eller quonia puff.

Sida 1 av 152

Skärmavbild 2014-06-18 kl. 09.38.36

 • Tjänstgörande redaktör: Martin Schori
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB