Startsida / Inlägg

Kesellabröd!

av Annika Sjöö
20120423-181804.jpg

Hej hej!

Har precis bakat detta goda kesella bröd som lite liknar mitt förra brödrecept från Annika Rogneby, men detta är istället bakat på kesella.

Du behöver:
1/2 dl sesamfrön
3 dl kesella 10%
4 ägg
1 dl linfrön
1 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta sesamfrön i en panna.
Vispa äggen hårt. Blanda kesella med linfrön, mandelmjöl, salt, bakpulver och sesamfrön. Rör ner äggen lite i taget och rör om väl.
Blanda ner fiberhusk och låt svälla ca 10 min.
Klicka ut runda kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30 min.
Ät gärna nybakade!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB