Startsida / Inlägg

Minska ditt sötsug!

av Annika Sjöö
Bild från emmysliv

Fina, fina, fina läsare!
Här kommer några av era bästa tips på hur man minskar sitt sötsug :

– Jag har alltid en burk med vindruvor i frysen och tar fram en och suger på när sötsuget sätter in..blir som sorbet och det tar ett tag för vindruvan att smälta i munnen – perfekt!

– Jag är alltid förberedd med lite nötter och torkad frukt som jag tar till om jag blir sötsugen.. Är jag hemma tar jag ibland en tesked cocosolja och en dadel 🙂

– Bästa sättet att minska sötsuget är att dricka vatten. Gärna kolsyrat med lite gurka eller citron i. Fungerar toppen och är hälsosamt! =)

– Jag dricker ett glas vatten och borstar tänderna eller tar ett tuggummi och försöker sedan få tankarna på annat, ofta genom att måla naglarna:) 

-Tärnat äpple och banan med keso och mkt malen ingefära, kanel och kardemumma samt valfria frön eller nötter och ev lite kruskakli och linfrö

-Mosad ekologisk banan med turkisk yoghurt och kakaopulver, blanda och njut! (Min tvååring kallar detta ”yoghurt kakoo”;) Han älskar det!

– Valfri blandning frukt/bär och keso alt bara frukt eller keso

– Då sätter jag igång och tecknar. Vanan är ju att sitta och små plocka med händer och trycka i sig massor av onyttigt. Drick vatten eller te och gör något som sysselsätter händerna så går det bort 🙂

– Mitt bästa trick är att tänka- är det berkligen värt det? Och ” isa, det är inte farligt att vara sugen/ hungrig…”Ibland blir svaret ”- ja det är värt det !” men oftast tittar jag ner på min muffins midja ( ni vet när jeansen sitter åt i midjan och det väller över på kanterna, som en muffins ) och svaret blir nix!:)

– Jag har funderat på detta fram och tillbaka och kommit fram till att för mig fungerar bara en enda sak när jag blir sötsugen – att äta lite sött! Som en annan här skrev så är det inte hela världen så länge man äter balanserat och rör på sig dagligen. Jag har testat en massa grejer för att stoppa sötsuget. Keso och banan, frukt, vatten, morötter, ägg – you name it. Till slut har man ändå stoppat i sig lika mycket kalorier som en chokladbit innehåller bara för att inte äta sött. Så mitt enda svar på frågan är – jag äter något sött för att stoppa sötsuget!

Vill du få mer tips så är det bara kolla i kommentarsfältet under inlägget ”vinn casall exetubes”.
Och glöm inte att NI ÄR BÄST! Tack för att ni läser min blogg…

Kram Annika

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB