Leicester uppges jaga kroatisk landslagsman

Vedran Corluka har ett förflutet i både Manchester City och Tottenham. Nu kan den kroatiske försvararen göra comeback i Premier League.

Enligt brittiska tabloiden Sunday People är Leicesters manager Claudio Ranieri sugen på att locka över 30-åringen till de regerande ligamästarna.

Sedan Corluka lämnade Spurs 2012 har han huserat i Bayer Leverkusen på lån och därefter sålts vidare till Lokomotiv Moskva.

”Serie A–nykomling vill ha Adebayor”

Han har spel i Ligue 1, Premier League och La Liga på meritlistan. Nu kan Emmanuel Adebayor, 32, komma att göra flytten till ett nytt land. GianlucaDiMarzio.com uppger nämligen att italienska Cagliari vill ha in anfallaren.

Sajten uppger att en första kontakt tagits med Adebayor och att affären kan komma att utvecklas under de kommande timmarna. Om Adebayor skriver på för klubben, behöver de inte betala någon övergångssumma då han är klubblös sedan kontraktet med Crystal Palace löpt ut.

Cagliari är åter tillbaka i Serie A i höst, sedan de vunnit Serie B förra säsongen.

”Barca favoriter att värva Vietto”

Både Barcelona och Sevilla har sagts vara på jakt efter Luciano Vietto, 22. Spanska Sport menar att Barcelona ska sitta i förarsätet i jakten på Atlético Madrid–anfallaren.

Barca ska nämligen vara överens med Atlético Madrid om en övergångssumma på 209 miljoner kronor, vilken kan komma att stiga till 237 miljoner kronor. Sevilla i sin tur ska vara tveksamma till priset.

Tidningen menar att det enda som nu återstår för att en affär till Barcelona ska bli verklighet är att Vietto själv ska besluta huruvida han vill göra flytten eller ej.

”Måste sälja arenan – för att ha råd med stjärnan”

Robin van Persie, 32, har inte fått önskad speltid och påstås vantrivas i turkiska Fenerbache sedan han lämnade Manchester United.
Den nederländske anfallaren är på väg bort och har redan kopplats ihop med en rad nya klubbar som uppges vara intresserade av honom.

Bland andra Sporting Clube de Portugal.

Nu kommenterar den portugisiske storklubbens tränare, Jorge Jesús, ryktena – och avfärdar en eventuell värvning av anfallsstjärnan:

– Jag skulle älska att ha van Persie i mitt lag, men då skulle vi vara tvungna att sälja vår arena för att ha råd med honom. Och vi behöver ju den att spela våra hemmamatcher på, säger han till SportTV.

Enligt rykten har 32-åringen även kopplats ihop med Barcelona, Middlesbrough, Leicester, Stoke, West Ham, Crystal Palace, Lazio, kinesiska Shanghai Shenshua, och han har även bjudits ut till Barcelona.

”Ajax–anfallare ska ersätta Icardi”

Mauro Icardi, 23, har under sommaren ryktats till England. På senare tid har dock Napoli seglat upp som anfallarens nästa tänkbara klubbadress. De ska nämligen se Icardi som Gonzalo Higuains ersättare.

Vid en försäljning av Icardi ska Inter nu ha identifierat en ersättare. Det handlar om Ajax Arkadiusz Milik, 22. Gazzetta dello Sport skriver att Inter ska vara redo att betala de 190 miljoner kronor som Ajax kräver för polacken.

Vid anfallsförändringen går Inter plus. Napoli ska nämligen ha erbjudit 285 miljoner kronor plus Manolo Gabbiadini, 24 för Mauro Icardi. Inter ska dock i sin tur vilja ha 475 miljoner kronor för argentinaren.

”Roma ute efter supertalang”

Allt sedan debuten i Anderlechts a–lag för närmare tre år sedan har Youri Tielemans, 19, klassats som en av världens absolut största talanger.

Gazzetta dello Sport skriver att Roma nu tänker göra ett försök att få in den belgiske mittfältsjuvelen. Efter att Georginio Wijnaldum, 25, kritat på för Liverpool ska Romas sportchef Walter Sabatini bestämt sig för att satsa på Tielemans istället.

Den italienska tidningen skriver att Roma förbereder en affär, utan att nämna en potentiell övergångssumma.

”Arsenal jagar Mahrez och Lacazette”

Efter att ha slutat tvåa den gångna säsongen ska Arsène Wenger ha fått blodad tand. För att se till att Arsenal kan utmana om Premier League–titeln vill han nu ha in dubbla offensiva förstärkningar.

Klubben ska nämligen vilja värva in Leicesters Riyad Mahrez, 25, och Lyons Alexandre Lacazette, 25, för en sammanlagd summa av 855 miljoner kronor.

Innan alla Arsenal–fans börjar förbereda titelfirandet ska det dock sägas att det är Mirror som slår på stort med nyheten, vilket i normal fall brukar innebära att vi ska ta det hela med en nypa salt.

”Chelsea riktar in sig på Lazio–försvarare”

Chelsea och Everton har under sommaren jagat Kalidou Koulibaly, 25. Napolis höga prislapp ser dock ut att ha skrämt bort Premier League–klubbarna.

Mirror menar att Chelsea nu istället vänt blickarna åt en annan Serie A–försvarare. Det ska vara Lazios Stefan de Vrij, 24, som fångat Antonio Contes intresse. Den brittiska tidningen menar att Lazio ska vara redo att sälja vid ett bud på strax över 170 miljoner kronor.

”Manchester City förbereder bud på Stones”

Det har varit ännu en sommar då de stora Premier League–drakarna ryckt i Evertons John Stones, 22. Allra hetast i jakten på mittbacken har Manchester City varit – och nu förbereder de ett bud.

I veckan kommer Manchester City lägga ett första bud värt 570 miljoner kronor på Stones, åtminstone om vi ska lita på Daily Mail.

Everton ska i sin tur varit redo att erbjuda engelsmannen ett nytt kontrakt men Stones själv ska vara tydlig med att han vill spela under Pep Guardiola.

”Everton överens med Zenit”

Axel Witsel, 27, har ryktats vilt till Premier League och Serie A i sommar. Än så länge har det dock inte blivit någon flytt för belgaren.

Nu menar dock Daily Mail att Everton och Zenit ska vara överens om en övergångssumma på 285 miljoner kronor. Den engelska klubben ska nu invänta ett besked från Axel Witsel, då de sänt honom ett kontraktsförslag.

Den belgiske mittfältaren ska ha varit tydlig med Zenit att han vill lämna klubben i sommar, återstår att se om det blir för Everton eller ej.

Kategorier Fotboll
Sida 1 av 1767
Kategorier