Bomben: Blir Zlatan tränare i United?

av Sportbladet

Vi har kommit till slutet av maj – de stora europeiska ligorna är över.  Silly Season är här och det kommer att pumpas texter fram till i augusti när ligorna drar igång igen.

Vi smygstartar i dag med spännande uppgifter om Zlatan Ibrahimovics framtid. Han har gjort sin sista match i PSG och blickar nu framåt.

Vad den framtiden består i har det spekulerats mycket kring. De senaste veckorna har internationell media placerat Zlatan i Los Angeles Galaxy och Manchester United.

Det enda som är bekräftat är att den 34-årige anfallaren har gjort sitt sista framträdande på fotbollsplanen med PSG. Den fyraårige eran tog slut igår med en titel i franska cupen.

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack”, sa han i en kort intervju i fransk tv igår.

Sedan undvek han journalisterna som stod och väntade i den mixade zonen. Men enligt flera uppgiftslämnare till Sportbladet kommer ett besked om Zlatans nästa adress inom kort.

Enligt uppgifter  till Sportbladet kan karriären få en oväntad vändning i sommar. Något som stämmer med Ibras uttalande om att ”något stort kommer att ske”.  Enligt nya uppgifter lämnade till Sportbladet  är Zlatan Ibrahimovic är på väg till Manchester United. Men inte bara som spelare, utan även assisterande tränare. En verklig bomb, om det stämmer.

Louis van Gaal har bekräftat för Sky Sports att han lämnar Manchester United. Det är ingen skräll. Det är inte heller någon överraskning att allting talar för att José Mourinho ska ta över.

Bekräftat intresse

Uppgifterna om att Zlatan ska bli assistent till Mourinho är däremot oväntade. Källor i Ibras närhet säger till Sportbladet att det snart kommer att avslöjas vart han går och att det blir en stor överraskning. MEN, uppgifterna att han blir assisterande tränare är inte bekräftade för Sportbladet. Så inget är officiellt. Enligt källorna kommer Ibra alltså också att spela för United.

Även om inget är bekräftat skulle uppgifterna stämma in bra med det Zlatan har sagt om att han vill avsluta på topp och att ”det kommer hända stora saker i sommar”. 34-åringen har även flirtat med Premier League och vid en landslagssamling i slutet av mars bekräftade han intresse från klubbar i ligan.

– Det finns ett intresse. Yes, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se var det leder. När alla korten är på borden ska jag gå igenom för att se var jag vill. Det är som ett äktenskap. Det är två parter som ska vilja det lika mycket. Inte bara den ena, eller den andra. Båda ska vilja lika mycket, sa Zlatan då.

”Mycket möjligt”

I reklamfilmerna han har gjort på slutet har vi fått höra att han bara ”värmer upp”, att ”han har mycket kvar att ge”. Redan i januari 2012 pratade Zlatan i en exklusiv intervju med Sportbladet, på Milans vinterläger i Dubai, om att han kunde tänka sig en tränarkarriär i framtiden.

– Det är mycket möjligt, sa Ibra då till Sportbladet.

Nu är det möjligt att hans ord är på väg att bli verklighet. Återstår att se om uppgifterna stämmer, vi väntar med spänning på senaste nytt från Manchester.

Jennifer Wegerup
Fredrik Jönsson

 

Vad hände med festen?

av Patrik Sjögren

Fönstret är stängt och lampan är krossad. Vad hände med festen?

Dagen efter Deadline Day kan vi konstatera att det närmaste dramatik vi kom var att Falcao faktiskt (enligt trovärdiga BBC) jobbade på en övergång till Atlético Madrid men att affären föll när Jackson Martinez inte kom iväg till Kina.

I England får vi återigen tacka Saido Berahino för showen, anfallaren som för andra fönstret i rad stoppades från att lämna klubben och som för andra fönstret i rad uttryckte sin frustration över samma faktum.

Det var vad vi fick den här gången.

Nu tänker jag emigrera till Kina och skriva in mig i det allt annat än sympatiska kommunistpartiet för det är där det numera händer. Ramires för 300 miljoner kronor, Gervinho för 170 miljoner och Fredy Guarin för 120 miljoner – alla till den kinesiska ligan.

Någon som har en liten lya i Peking man kan hyra i andra hand? Eller, glöm det förresten. Jag kan fortfarande inte släppa Mohammed Ali Khans erfarenheter från Tianjin Teda

– Jag misstänker absolut att jag ätit hund, det är jag övertygad om. Du vet aldrig vad du får, men det var något konstigt med köttet, det var annat tuggmotstånd. Där äter man ju djur på ett annat sätt, som hund, katt och orm. Men bara tanken på att jag kunnat äta hund gör att det blir error i hjärnan. Hade jag sett en hund i köket hade jag aldrig kunnat äta kött igen. Jag har haft hund och är djurvän…

Jag har också hund så det blir nog Europa ett tag till. För jag vill också tro att sommaren lovar betydligt mer när Pep Guardiola med City-shejkens enorma plånbok ska göra Manchester-klubben till världsledande. Det innebär också att såväl United som Chelsea måste svara på Citys nya offensiv.

I Tyskland ska samtidigt Carlo Ancelotti bygga om Bayern München och i Spanien måste Zinedine Zidane (om han får för Fifa) jaga i kapp Barcelona försprång i ligan med hjälp av nya Galácticos.

Det är i sommar det händer. Även i Europa.

Så tack för i vinter. Tack för alla kommentarer, åsikter och hejarop. I sommar kör vi igen!

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 09.35.56
Kategorier Fotboll | Kommentarer

Sista minuten-värvningen dyrast av alla

av Erik Karlsson

Inga bomber i dag – men kvällen avslutas i alla fall med värdighet.

Stoke avslutar nämligen fönstret med att göra den dyraste värvningen i hela det europeiska fönstret när man slänger upp 224 miljoner kronor Portos Giannelli Imbula. Mittfältaren gick till Porto från Marseille inför den här säsongen men lämnar alltså redan nu.

Uppskattad vinst för Porto på det halvåret är 50 miljoner kronor.

 

Assyriskaspelaren till svenskklubben i Tyskland

av Erik Karlsson

Peter Wibrån, Marcus Lantz, Magnus Arvidsson, Andreas Jakobsson, Joakim Persson, Rade Prica, Marcus Allbäck, Andreas Dahlén, Freddy Borg – och Christer Youssef.

Ja det här kan mycket väl vara den Silly-nyhet som fått mig att må bäst i dag, svenskklubbarnas SVENSKKLUBB Hansa Rostock har värvat Christer Youssef från Assyriska.

Efter fyra säsonger i Djurgården har Youssef varit i Assyriska, Limassol och sedan tillbaka i Assyriska igen.

”Vi har kollat in Christer Youssef noggrant i veckan. Eftersom den svenska säsongen tog slut i november så behöver han fortfarande en del träning men han visade upp sina förmågor på ett bra sätt”, säger klubbens vd Markus Kompp till klubbens hemsida.

Youssef själv säger:

– Jag är glad över att komma till en stor klubb och med många fans, jag kommer göra mitt yttersta för att hjälpa laget att lyckas.

Nu är det ju inte tal om en sväng till Bundesliga, eller ens Zweite Bundesliga, längre om man kommer till Hansa Rostock. Klubben har efter många tunga år rasat ner i botten på tredjeligan.

Youssefs kontrakt är skrivet till sommaren med möjlighet till förlängning.

Ingen flytt – då bjöd anfallaren på sig själv

av Erik Karlsson

Ännu en Deadline Day och ännu ett fönster utan att Saido Berahino har fått flytta från West Bromwich.

Men det gick lite lugnare till på anfallarens Twitterkonto den här gången.
För ni minns utbrottet senast va?

”Ledsen att jag inte kan säga exakt hur klubben har behandlat mig, men jag kan officiellt säga att jag aldrig kommer spela, Jeremy Peace”, sa han i riktning till klubbens ordförande.

Tottenham lyckades inte få ner prislappen till tänkt nivå den här gången heller, men i stället för ett vredesutbrott bjöd Saido på klädsam självdistans.

Hatten av tycker vi i Sillybloggen.

KLART: Debuchy till Bordeaux

av Emelie Fredriksson

Mathieu Debuchy lämnar Arsenal för Bordeaux. Det handlar om ett lån för resten av säsongen.

Högerbacken, som tidigare ryktats till både Manchester United, Aston Villa och Sunderland, genomgick läkarundersökningen under måndagskvällen och fransmannen kommer nu alltså spela fransk fotboll framöver.

Kategorier Fotboll | Kommentarer

”STEVEN FLETCHER!!!!”

av Emelie Fredriksson
Så skrev vår silly-guru Robert Rosén i Sportbladets liveuppdatering nyligen. De här orden kom till den rubriken:

The Guardian skriver att det är klart, och om The Guardian skriver något i den stilen – då stämmer det. Det handlar alltså om ett lån till Marseille. Dessutom löper Fletchers kontrakt med Sunderland ut i sommar. Då har han imponerat så pass mycket att PSG plockar in skotten som Ibras ersättare?

Nu väntar vi bara på att det ska bli officiellt från klubbarna också.

Kategorier Fotboll | Kommentarer

Vart är Falcao på väg?

av Emelie Fredriksson

Det har ju ryktats lite hej vilt om Radamel Falcao under deadline day. Han ska ha varit på en plan på väg till Madrid, men ungefär samtidigt som Atletico dementerade återkomstrykten kom spanska uppgifter om att han var på väg till Valencia. Det ryktet fick bara leva ett litet tag. För nu ska även Valencia sagt att de inte ska skriva kontrakt med colombianen.

Vart är Chelsea-lånet på väg och vem skulle vilja signa?

Vi får la se!

Kategorier Fotboll | Kommentarer

Finnbogason firar födelsedagen med att gå till Bundesliga

av Emelie Fredriksson

Den allsvenska bekantingen Alfred Finnbogason, 27, som under den gångna säsongen lånades ut från Real Sociadad till Olympiakos, kommer framöver att spela i Bundesliga.

Islänningen, som fyller år på deadline day, gav sig själv ett klubbyte i present.

FC Augsburg är hans nya klubbadress.

Kategorier Fotboll | Kommentarer
Sida 1 av 1636
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB