Ny förbundskapten i Japan

av David Flatbacke

Alberto Zaccherroni fick lämna sitt jobb som japansk förbundskapten, eftersom landet misslyckades totalt i VM. En poäng på tre matcher i gruppspelet var inte i närheten av att räcka till något avancemang.

Nu är italienarens ersättare klar. Javier Aguirre, 55, senast i Espanyol, tar över Japan, rapporterar AP.

Kategorier Fotboll | Kommentarer

VM-succén snart Real-klar?

av David Flatbacke

Keylor Navas uppgavs länge hamna i Bayern München, men den tyska klubben backade ur till sist.

Målvakten väntas dock inte stanna i Levante, utan kopplas samman kraftigt med Real Madrid.

AS meddelar att de två föreningarna är överens om en transfersumma. 27-åringen, som gjorde succé mellan stolparna för Costa Rica i VM, kan snart komma att presenteras som Los Blancos-spelare.

 

”Melker Hallberg nära Udinese”

av Jimmie Larsson

Melker Hallberg har trots sin unga ålder redan skämt bort den allsvenska fotbollspubliken med drömmål på drömmål.

Nu tycks den 18-årige talangen vara beredd att ta nästa kliv i karriären.

Fotbollskanalen uppger att Kalmar FF-mittfältaren är nära Udinese i Serie A.

– Vi förhandlar med en klubb om Melker. Det finns ett stort intresse för honom. Det troliga är nog att han lämnar i det här transferfönstret, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam till sajten.

Stjärnan irriterad

av David Flatbacke

Xherdan Shaqiri, 22, ryktas lämna Bayern München. Att hans framtid är en så pass omdiskuterad sak är mittfältaren inte helt nöjd med.

– Kära människor, det skrivs mycket. Det vet vi alla dock att det inte behöver betyda att det är sant. Jag är, som ni vet, just nu på semester, och pratar varken med andra klubbar eller journalister. Jag har ett kontrakt med FC Bayern till 2016, så det finns ingen anledning till spekulationer, skriver Shaqiri på sin Facebook-sida.

Klubbarna överens – spelaren tveksam

av David Flatbacke

Marseille och Swansea verkar hålla till på samma våglängd. Klubbarna ska ha bestämt sig för en transfersumma, som gör så att Dimitri Payet, 27, kan bli Premier League-klubbens spelare.

Men huvudpersonen själv har en annan vilja. Yttern uppges inte vara säker på att han vill flytta till Storbritannien, utan hoppas på andra intressenter, skriver Sky Sports, som hänvisar till L’Equipe-uppgifter.

 

”Den här situationen är perfekt”

av David Flatbacke

Thibaut Courtois, 22, och Petr Cech, 32. Dessa målvakter har Chelsea att tillgå i nuläget.

Det har ryktats om att den sistnämnde ska vara på väg att lämna London-klubben, då risken att han hamnar på bänken anses vara stor. José Mourinho förnekar dock att de här spekulationerna är sanna.

– För mig och Chelsea är det här perfekt. Visst, en av dem kommer kanske inte vara jättelycklig, men det kommer supportrarna att bli. De är viktigare än spelarna, säger tränaren till Sky Sports.

Arsenal siktar in sig på duo

av Nemrud Kurt

Arsenal sägs ha värvat färdigt på mittfältet, men det skulle inte skada med förstärkning på andra positioner. The Mirror, som hänvisar till Sky Italia, rapporterar nu att ”Gunners” är på jakt efter Shakhtar-forwarden Douglas Costa, 23. Brassen skulle dock tvinga Arsenal att gräva djupt i skattkistan då han har kontrakt till 2018.

En annan spelare som väckt London-klubbens intresse är Mauricio Isla, 26. Den chilenske landslagsmannen uppges spela huvudrollen i ett triangeldrama mellan Arsenal, Liverpool och Newcastle som alla vill åt hans tjänster på högerbackspositionen. Även här är The Mirror källan, men tidningen hänvisar denna gång till Daily Express.

Kategorier Fotboll | Kommentarer

”Arsenal värvar ingen mittfältare”

av Jimmie Larsson

Det ryktas om spelare hit och dit, om påstådda värvningar och om talanger på väg bort.

Men nu: ett rykte om att ett lag INTE ska värva mer.

Det handlar om Arsenal. För trots surr om såväl Sami Khedira som Lars Bender skriver Daily Express nu att Arsene Wenger i stället är beredd att ge Jack Wilshere en topproll på mitten. Arsenal ska inte värva någon ny mittfältare, om det nu inte dyker upp något otroligt anmärkningsvärt på marknaden.

Sida 1 av 964
 • Tjänstgörande redaktör: Jonas Nygaard
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB