Tack för det här transferfönstret!

Transferfönstret januari 2018 är stängt och därmed kan världens hårdast arbetande yrkeskategori äntligen ta lite ledigt. Vi tänker förstås på fotbollsklubbarnas videoavdelningar.

För är det någonting som verkligen ringat in januarifönstret är det trots allt videopresentationerna. Därför känns det också lämpligt att bloggens sista inlägg för säsongen får bli en euforisk djupdykning i de geniala, banala, imponerande och ibland bara rent löjliga rörliga aviseringar av nyförvärv vi bjudits på.

Bloggen lämnar er med det här axplocket och ett gigantiskt tack för den här säsongen! Tack för alla kommentarer i bloggen, alla frågor till podden och allt engagemang kring tv-sändningen. Det är en ynnest att få följa silly season tillsammans med er. Tack!

(PS. Det finns snart ett rykande färskt avsnitt av Sillypodden att tillgå också.)

 

Officiellt: Dahlberg klar för Premier League-klubben

Nu är det officiellt.

Pontus Dahlberg är, precis som Sportbladet skrev om för ett par dagar sedan, klar för Premier League-klubben Watford.

19-åringen återvänder dock till IFK Göteborg under den återstående PL-säsongen.

Londonklubben betalar närmare 35 miljoner kronor för Dahlberg.

Sportbladet släpper Arsenal-bibel!

Efter succéerna med Liverpool-, Manchester United-, AIK- och Malmö FF-biblarna följer Sportbladet upp med Arsenal-bibeln.

Storklubben Arsenal har en framgångsrik och diger historia – med mängder av profiler. Bibeln utgår från var klubben står idag – dåtid, nutid och framtid vävs samman i ett lyxigt fullmatat magasin. Massor av intervjuer, reportage och bilder och statistik att frossa i.

 • Lista: 89 ikoner som gjort avtryck hos fansen.
 • Wenger: Här är Wengers eftermäle
 • Simon Bank om Arsenal.
 • Exklusiv intervju med Lee Dixon.
 • The Invincibles – så var spelarna
 • Rivaliteten mellan United och Arsenal
 • Vackraste målet genom tiderna
 • Highbury vs Emirates
 • Intervjuer med Stefan Schwarz, Rami Shaaban och Anders Limpar.
 • Så festades det bland spelarna på 90-talet
 • Wilshere – från nolla till framtida kapten
 • Storyn om Freddie
 • Så var Herbert Chapman
 • Alla säsonger genom tiderna.
 • Alla titlar.

Skaffa ditt exemplar här!

Arsenal_NY2
Taggar Arsenal

Officiellt: Niklas Hult till AEK

Nu är det klart.

Niklas Hult, 27, lämnar Panathinaikos för spel i AEK Athens F.C.

I AEK blir han lagkamrat med Jakob Johansson och Astrit Ajdarevic.

Schalke-mittfältaren på gång till Arsenal

Orkar vi med ännu mer Arsenal? Den engelska klubben är onekligen den hetaste klubben så här lång under Deadline Day.

Nu skriver tyska Bild att London-laget vill ha in Schalkes 22-åriga mittfältare Max Meyer. Spelarens kontrakt går ut i sommar, men enligt tidningen ska Arsenal vara villiga att betala för att få över honom redan i dag.

Frågan är om det är Max Meyer som är den spelare som Guillem Balague antydde skulle vara på Arsenals radar?

BBC: Özil förlänger med Arsenal

Är det Aubameyang-effekten? För efter otaliga spekulationer och rykten skriver nu trovärdiga BBC att Mesut Özil skriver på ett nytt kontrakt hos Arsenal.

Den tyske mittfältsstjärnan nya avtal med London-klubben sträcker sig till 2021 och uppges bestå av en lön på motsvarande 3,8 miljoner kronor i veckan. Det gör Özil till klubbens bäst betlada spelare någonsin.

Mittback återvänder till Sverige – klar för Kalmar

Så här på deadline day smiter vi emellan med lite svensk silly (även om det svenska fönstret inte stänger än på ett tag). Det är nämligen så att Kalmar FF har gjort klart med en ny mittback i Gbenga Arokoyo från Atlanta United.

Arokoyo, som spelade i Mjällby mellan 2012 och 2014, har skrivit på för tre år.

Rör Engvall på sig under fönstrets sista dag?

Gustav Engvall har tidigare öppnat för att lämna Bristol. Det har pratats om bland annat Bröndby, Kaiserslautern och Panathinaikos som möjliga destinationer. Frågan är om det hinner bli en övergång redan i dag.

Lokaltidningen Bristol Post har frågat Engvalls tränare Lee Johnson hur han ser på en möjlig försäljning av den svenske anfallaren.

–  Jag vet inte vad som händer, det är det ärliga svaret. Jag vet att det har kommit bud, och jag har haft ett bra samtal med Gus. Med tanke på att vi har tillräckligt många anfallare i truppen är jag okej med vad som än händer med Gus, säger han.

”Lucas klarade läkarundersökningen med Spurs”

Enligt Sky Sports reporter Paul Gilmour, på plats på Hotspur Way, ska Lucas Moura precis ha genomfört sin läkarundersökning. Det enda vi väntar på nu är att klubben ska offentliggöra affären, men det lär inte dröja allt för länge. Gilmour säger att det bara handlar om ett par MINUTER!

Ska extremt mycket till för att Lucas till Spurs ska spricka.

Sida 1 av 2324
allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Milan Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier