Kim Källström räddade dagen – tack för att ni hängde med!

av Sportbladet

Okej… Sista timmarna på dygnet blev uppdateringarna allt glesare på bloggen, då vi la all kraft på att ge er den bästa liverapporteringen och live-tv:n i Sverige. Vi hoppas att ni hade överseende med det.

Vilka namn flimrade förbi i bruset? En trött Dimitar Berbatov till Monaco, en gråtande Hernanes till Inter och en suldribblande Adel Taarabt till AC Milan. Så mycket roligare blev det inte. För resten av världen, alltså.

Så även om fransmän, danskar, italienare och tyskar gäspade käkarna ur led, så rör det inte oss i ryggen. För det var en svensk som genererade rubrikerna, twitterinläggen och surret. Det var grabb född i Sandviken som, kanske i brist på annat, diskuterades över hela världen.

Kim Källström blev alltså klar för ARSENAL.

Vi tar det igen: ARSENAL. Från en iskall träbänk i Moskva, till en av Europas absolut största klubbar. Från Hamréns tjuriga behandling landade han i Wengers varma famn. Det är en bomb i ordets rätta bemärkelse. Ingen, INGEN, hade känn på det där. Det finns inte själ på detta jordklot som kastat ur sig det där scenariot ens på skoj. Jag menar: de bisarra ryktena om Miiko Albornoz till Barcelona kändes nästan rimligare än om någon jeppe dragit till med: ”Skulle inte Kim Källström passa in i Arsenal?”.  Vilket gör det så sanslöst stort, i alla fall ur vårt svenska perspektiv. En transfer värdig att avsluta silly-bloggen med för den här gången.

Ett stort tack till alla entusiastiska, kunniga och vänliga läsare som hängt med under hela fönstret. NI är den här bloggen, ert engagemang är det drivmedel som gör Silly-bloggen till en av Sveriges absolut största.

På återseende i sommar!

/Per Bohman

Kategorier Fotboll | kommentarer
Taggar Sportbladet

KLART: Cannavaro lämnar Napoli

av Markus Wulcan

Lillebror Cannavaro, 32-årige Paolo, har skrivit på för lilla Sassuolo i Serie A.

Han har varit ordinarie i Napoli i flera år, men har bara fått starta två matcher den här säsongen och mer eller mindre varit utfryst. Enligt Sky Italia handlar det om ett sexmånaderskontrakt som förlängs med två år om Sassuolo klarar sig kvar i högstaligan.

/Markus Wulcan

@markuswulcan

KLART: Osvaldo till Juventus

av Markus Wulcan

Där kom den bekräftelsen efter en hel del spekulationer.

Pablo Osvaldo, 28, kommer närmast från Southampton. Argentinaren har ju tidigare spelat i en rad italienska klubbar: Roma, Bologna, Fiorentina, Lecce och Atalanta. 

Juventus lånar in anfallaren på ett sexmånaderskontrakt. Det ska finnas en köpoption med i dealen och då ryktas prislappen ligga på omkring 180 miljoner kronor.

/Markus Wulcan

@markuswulcan

 

”Valdés kan bli kvar i Barcelona”

av Markus Wulcan

Tydligen har Barcelonas målvakt Victor Valdés, som sitter på ett utgående kontrakt, öppnat för att stanna i sin hemstad.

Om han får samma villkor som Monaco har erbjudit honom.

Det vill säga 90 miljoner spänn om året i fem säsonger. Plus en nätt sign on-bonus på 180 miljoner.

Herregud, det är ju till och med mer än vad jag fick när jag skrev på för Aftonbladet i januari 2005.

Barcelona uppges vara beredda att möta Valdés lönekrav, men sign on-bonusen ska klubben inte vara ett dugg sugen på att punga ut med, uppger spanska medier.

Valdés har vid närmare 120  tillfällen, typ, deklarerat att han är sugen på att testa ett nytt äventyr efter att ha vaktat Barcelonas kasse sedan man spelade med läderkula.

/Markus Wulcan

@markuswulcan

”Milan-värvning spricker”

av Markus Wulcan

Det såg ut att vara klappat och klart för en flytt till Milan för Parmas Jonathan Biabiany.

Men enligt Parmas president Tommaso Ghirardi har affären ”kollapsat”.

Anledningen ska vara att Milan bara ville låna spelaren, inte köpa. Och då sa Parma icke sa nicke och så blev det inget med det, uppger Sky Sports.

/Markus Wulcan

@markuswulcan

 

Kategorier Fotboll | kommentarer

Diego i praktiken klar för Atlético Madrid

av Markus Wulcan

Atletico Madrid rustar för att på allvar utmana om ligatiteln i vår.

Nu plockar man in nygamle Diego från Wolfsburg.
- Vi fick ett bud i går från Madrid. Vi fick väga för- och nackdelar. På kort sikt är det ett steg tillbaka för oss, men det visar också att man ibland måste ta ett sånt steg längs vägen, säger Wolfsburgs manager Klaus Allofs något kryptiskt.

Diegos kontrakt med den tyska klubben löper ut i juni.

Vad tror ni om den här affären?

Officiell bekräftelse bör komma när som helst.

/Markus Wulcan

@markuswulcan

Stjärnduon säger nej till City

av Sportbladet

Fernando och Eliaquim Mangala sägs ha landat i Manchester med ett privatplan tidigare under dagen. Då kändes affären nära att gå i hamn.

Nu verkar Porto ha stoppat dealen. Enligt Stuart Brennan, reporter på Manchester Evening News, är övergångarna döda. Enligt Brennan ska inte privatplanet haft något med Manchester City att göra.

”Mangala och Fernando-affärerna är döda. Kan bli återupplivade under sommaren. City väntar sig inte att genomföra några affärer innan deadline.”
/Per Bohman

Berbatov har landat i Frankrike!

av Sportbladet

Oj, oj. Det har varit lite tyst om Dimitar Berbatov, 33, under transfersfönstrets sista dag. Snacket om Tottenham och Arsenal har helt dött ut.

I stället har Monaco framstått som en alltmer rimlig destination för den loje bulgaren.

Lite överallt på twitter rapporteras det nu om att Berbatov ska ha landet i Nice. Och därifrån är det inte långt till Monaco.

Vad säger ni? Blir han Falcaos ersättare?

/Per Bohman

Sida 1 av 798
 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB