Startsida / Inlägg

Darth Vader-liknande karaktär i läckt scen

av Nöjesbladets Stormtrooper
Kommer Darth Vader att uppstå i ”The force awakens”?!
Kommer Darth Vader att återuppstå i ”The force awakens”?!

STOPPA INTERNET!

En scen ur kommande ”Star wars”-filmen har fått det att mullra ordentligt i ”Star wars”-världen.

Nyligen avslöjade ju Disney att namnet på filmen blir ”The force awakens” – nu har alltså en nyckelscen läckt.

SPOILERVARNING: Klicka för att läsa mer om den läckta scenen!

Det personerna bakom den mycket initierade bloggen Making Star Wars som fiskat upp informationen om nyckelscenen.

Det hela utspelar sig på en ökenplanet i en avlägsen del av galaxen (bilden som bloggen publicerat påminner en hel del om Tatooine). Scenen är tagen från filmens story board och visar hur antagonisten anländer i en okänd by på planeten.

En bild från den läckta scenen.
En bild från den läckta scenen.

Ett skepp, som beskrivs som en blandning mellan imperiets design och den klassiska ”sandcrawlern”, landar. Antagonisten, helt klädd i svart, gör en Darth Vader-liknande entré, följd av två stormtroopers. Deras uppdrag sägs vara att förstöra den by där John Boyegas och Daisy Ridleys karaktär ”Kira” (vi vet ännu inte om karaktären verkligen heter ”Kira”, det kan mycket väl vara ett kodnamn) befinner sig. Det spekuleras i att Boyegas karaktär kraschat med en TIE-fighter på planeten och att han jagas av elakingarna.

”I bakgrunden kan man urskilja byggnader som konstruerats av kraschade skepp”, skriver bloggen. (Vi vet sedan tidigare att ”Kira” bor i en trasig AT-AT.) De läckta bilderna från inspelningarna i Abu Dhabi som TMZ publicerade i somras kan vara stillbildern från den här läckta scenen.

Den svartklädda, maskerade antagonisten ska enligt uppgift påminna om den konceptbild på en Darth Revan-liknande karaktär som läckte nyligen.

Senare i den läckta scenen bjuds vi bland annat på eldkastare, döende stormtroopers och en by i brand. James Ward, som författat blogginlägget, drar paralleller till scenen i ”Star wars: Episod IV” då Luke Skywalker återvänder till sitt hem och gör en chockerande upptäckt – hans farbror Owen och hennes fru Beru har bränts levande av Imperiet.

Den onde ledaren och hans stormtroopers tros vara resterna av Rymdimperiet, vars kejsare Darth Sidious/Palpatine ju störtades i ”Episod VI”.

Varelserna som försvarar byn mot antagonisten och hans stormtroopers kallas av bloggen för ”wickermen” och beskrivs som en blandning av general Grievous från ”Episod III” och de här snubbarna från Marvel Cinematic Universe:

De bybor som försvarar sig mot stormtroopers sägs vara en blandning mellan dessa filurer och general Grievous från ”Episod III”.
De bybor som försvarar sig mot stormtroopers sägs vara en blandning mellan dessa filurer och general Grievous från ”Episod III”.
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB