Startsida / Inlägg

Haddad tror på kryss i seriefinalen

av gorbol

Assyriska-Örebro i tidig seriefinal på söndag.
Vad passar då bättre än att…
… ställa ett antal frågor till BP:s centerbjässe Andreas Haddad, som har ett förflutet i såväl AFF som ÖSK?

Vilken matchbild tror du att vi kommer att få se?
– För det första tror jag på en välspelad match mellan två riktigt bra lag. Assyriska har ett bra försvarsspel och är riktigt vassa i omställningsspelet. Örebro vill mer styra spelet, komma runt på kanterna och slå inlägg till sina vassa forwards. Det blir jätteintressant att se vilken modell som kommer att fungera bäst på söndag.

Någon lirare i de båda lagen som du är extra nyfiken på?
– Ja, två mittbackar, faktiskt. Örebros Illir Berisha och Assyriskas Sotiris Papagiannopoulos. De är ruggigt lika, faktiskt, både i spelstilen och utseendemässigt. Båda läser spelet bra, är starka och väldigt duktiga i huvudspelet. Sen har de samma frisyr också. Jag blir inte förvånad om någon av dem avgör.

Vad kommer annars att avgöra matchen?
– Nu kanske jag låter lite tråkig, men ingen aning, faktiskt. Jag tror på en tajt match. Kanske 0-0 i paus och… sen får vi se.

Ska du själv se matchen på plats?
– Ja ja, den missar man inte. Jag ser Assyriska så ofta jag kan. De har något riktigt bra på gång.

Vilket lag håller du på?
– Ah, vilken fråga… Tyvärr gick jag mest skadad när jag var i Örebro, men jag hade ändå två jättefina år i klubben. ÖSK kommer alltid att vara nummer två för mig. Nummer ett är givetvis Assyriska. Det är ändå mitt landslag och det är klubben jag är fostrad i. Så svaret på frågan blir alltså Assyriska.

Och hur går det i matchen?
– Hm… jag säger 1-1.

Ditt BP möter Syrianska i allsvenskan i morgon, lördag – hur viktig är den matchen för dig med tanke på att du är fotbollsfostrad i AFF?
– Lika viktig som alla andra. Jag känner alla i Syrianska och just nu står jag faktiskt och snackar med några från klubben. Får förresten se om jag kan spela. I senaste matchen fick jag en smäll på foten, den är helt blå nu.

Tre andra höjdare
Östersund-Varberg, lördag
Oerhört intressant att se om nykomlingen ÖFK kan studsa tillbaka efter stjärnsmällen i derbyt mot Sundsvall. Här möter man ett Varberg som rimligen är supertaggat efter den smått mirakulösa vändningen mot Ängelholm senast. Målvakten Petter Augustsson saknas i ÖFK. Viktor Hansson ersätter. Även försvarsspelaren Ryan Gilligan är skadad och missar matchen. Erkan Saglik och Ibrahim Koroma tillbaka i Varberg. Thommie Persson avstängd.

Örgryte-Sundsvall, lördag
Mittfältsproblem i Öis. Unge lagkaptenen Jakob Lindström är fortsatt skadad och hans ersättare, Johan Hedman, gick sönder senast mot J-Södra. Å andra sidan är skyttekungen Emil Karlsson tillbaka efter avstängning. Giffarna har hållit nollan i fyra raka matcher och såg riktigt vasst ut i norrderbyt mot Östersund.

Hammarby-Landskrona, måndag
Hammarby gjorde nog säsongens bästa insats senast, mot Brage, och tycks vara på väg mot formen. Erik Sundin kan vara tillgänglig för spel. Mer osäkert med vadskadade Kennedy Bakircioglu. Bois ”back to basic” i senaste matchen mot Värnamo, där store, starke och målfarlige Fredrik Karlsson nätade två gånger om. Andreas Dahl tillbaka på Söderstadion med förhoppningen att kunna snuva sina gamla lagkompisar på poäng.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB