Fy sjutton – vilket facit!

av gorbol

När inget annat fungerar…

… går det alltid att lita på Jonas Lindbergs högerfot.

Den visade Ljungskile vägen till en blytung 1-0-seger mot Assyriska – och till serieledning.

Här lite reflektioner kring mötet på Skarsjövallen:

Matchbetyg   3

Ljungskile spelade i grönt, Assyriska i rött.

Då är det lätt till att uttrycket rödgrön röra kan bli aktuellt en dag som denna.

Och så var det faktiskt långa stunder. Låg teknisk kvalité med många dåliga passningar och mottagningar.

Spel-och chansmässigt jämnt i första halvlek.

Efter paus, och i synnerhet efter ledningsmålet hade Ljungskile mer eller mindre total kontroll.

Assyriska fortsatt lite pojklagsaktigt. Puttrar på bra mellan de båda straffområdena, kommer till en hel del målchanser, men saknar beslutsamhet och genombrottskraft i sista tredjedelen.

Och bakåt kan man vara helt säker på att det förr eller senare brister i koncentration och skärpa, med baklängesmål som följd.

LSK inte lika självklart övertygande som tidigare under säsongen. Om det berodde på att lagkaptenen Markus Gustafsson inte kom till spel på grund av en känning i baksida lår, eller om spelarna nu börjar att inse vad de är på väg att kunna åstadkomma är svårt att säga, men helt klart är att nyblivna serieledaren måste upp ett par snäpp i kvalité om man ska kunna försvara sin position.

Summa summarum: en rätt dålig match med rätt segrare.

Matchens lirare

Jonas Lindberg. Inte den offensiva spelmotorns bästa match, men han är ändå den spelare på planen som känns farligast. Listig med sina instick och bra träffbild när han går på skott med högerfoten.

Matchens grej

Målet. En frisparksdelikatess signerad Lindberg, som därmed gjorde sitt femte mål och sin trettonde poäng för säsongen.

Ett facit som kommer att vässas till ytterligare under hösten – var så säker.

Domare

Team Patrik Eriksson hade en hel del att bestyra och gjorde det med den äran.

Mycket bra.

Prognos

Ljungskile har nu 17 raka matcher utan förlust, vilket trots allt är ett styrkebesked så gott som något. Lagets kommande två matcher: Ängelholm borta och Gif Sundsvall hemma.

Rimligt utfall: fyra poäng.

AFF har fyra raka förluster och börjar alltmer att släppa kontakten med lagen precis ovanför nedflyttningsstrecket. Närmast på agendan står hemmamöte med nästjumbon Husqvarna och derby mot rivalen Syrianska.

Rimligt utfall: tre poäng.

***

En ursäkt till Peter Samuelsson.

Degerfors-anfallaren har givetvis gjort 13 mål och inget annat.

Han toppar därmed skytteligan tillsammans med Johan Eklund och Stefan Silva.

***

Det var ett år sedan han senast spelade match, men att takterna sitter i visade Sharbel Touma med all önskvärd tydlighet när Syrianska hemmabesegrade Öster med 3-1.

Touma gjorde 2-1 på straff i 84:e minuten och spelade sedan fram Saman Ghoddos, som spikade slutresultatet till 3-1.

Kul för liraren Touma som är tillbaka efter ett skadehelevete, som snudd på saknar motstycke – och säkert extra skönt för SFC, som har en tung vecka bakom sig med sotsvarta rubriker i tidningarna.

Denis Velic gav Öster ledningen, men Gabriel Somi kvitterade innan pausvisslan ljöd.

Om Syrianska mer eller mindre har säkrat kontraktet lever Öster mycket farligt. I morgon kväll löper ex-allsvenskarna risken att befinna sig på negativ kvalplats.