Startsida / Inlägg

Omgångens fyra – och lite annat…

av gorbol

Det är i det här skedet av säsongen som de stora hjältarna kliver fram.

Ni har några på listan nedan.

Det är dags för näst sista ”Omgångens fyra”.

MÅLVAKT

Tommy Naurin, Sundsvall (3)

Fortsatt lugn och trygg, trots att läget är knivskarpt. Den superstabila insatsen i 1-0-segern borta mot Sirius kryddades med en makalös reflexräddning i upptakten av andra halvlek. ”Tommy Knogjärn” – alltid att lita på.

FÖRSVARSSPELARE

Richard Ekunde, Gais (2)

En härlig karaktärsspelare som alltid ger allt i alla lägen. Stred som ett lejon i mittförsvaret och var stort bidragande till att laget fick en blytung poäng via 0-0 hemma mot då serieledande Hammarby. Inte undra på att han är uppskattad av fansen.

MITTFÄLTARE

Hosam Aiesh, Varberg

Ytterkollegan Karl Söderström gjorde ett hat trick i 6-2-segern mot Värnamo och var strålande, men det 19-åriga sommarlånet från Häcken var faktiskt snäppet bättre. Rapp i fötterna, tekniskt skicklig och stark i kroppen. Ett mål och två assister facit mot IFK.

ANFALLARE

Alhaji Gero, Öster (2)

Het i överkant ibland, tar inte alltid de rätta besluten och kör med en egen hemsnickrad teknik, men oj så viktig det här centermonstret har varit för laget i höst. Två sanslöst viktiga mål i 3-3-matchen borta mot Jönköping innebär att nigerianen nu gjort åtta mål på 14 starter. Inte illa.

TOPP

Sista omgången. Sällan har väl den gamla klyschan ”rysare” lämpat sig bättre. Allt ska avgöras, både i toppen och botten, och i sju av åtta matcher står hur mycket som helst på spel. Snacka om Supersöndag.

FLOPP

Sista omgången. Usch vad fort det har gått och oj vad tomt det kommer att kännas vid 17-rycket på söndag, då allt är över. Har dessutom fått besked att bloggen ska släckas ned efter säsongen, att det inte blir någon fortsättning 2015. Trist är bara förnamnet.

SUPERSÖNDAGEN

Hammarby-J-Södra

Säkert lapp på luckan och galen stämning på Tele 2. Hammarby behöver av allt att döma en seger för att gå upp direkt, och för tränare Bergstrand handlar det i första hand om att få spelarna i rätt mental balans.

J-Södra ruskigt formstarkt, men har numera inget att spela för.

Hammarby har mittbacken Thomas Guldborg-Christensen avstängd. Stefan Batan lär ersätta och så kliver säkert hjälpgumman Jan-Gunnar Solli in som vänsterback.

Tips: 2-0.

Öster-Degerfors

Öster är piskat att vinna för att eventuellt kunna undvika negativt kval. Laget visade prov på fin moral senast då man trots underlägen 0-2 och 2-3 tog med sig en poäng mot Jönköping.

Degerfors har inget att spela för. Laget har dessutom mittbacken Andreas Holmberg avstängd.

Öster utan två minst sagt viktiga pjäser. Både mittbacken Mario Vasilj och lagets bäste spelare Denis Velic är avstängda.

Tips: 2-1.

Assyriska-Gais

AFF i poängbehov för att undvika direktnedflyttning. Gais i poängbehov för att undvika negativt kval. Ett riktigt ångestmöte på Södertälje Arena, alltså. AFF utan hemmaseger, men rimligen rejält boostat efter 2-1-segern i Östersund. Gais superstabilt på sistone, har hållit nollan i två raka matcher.

AFF har Fuad Hyseni, tvåmålsskytt mot ÖFK, avstängd.

Gais tvingas klara sig utan viktige anfallaren Joel Johansson, som gick sönder senast mot Hammarby.

Tips: 1-1.

Ängelholm-Östersund

ÄFF slåss mot allt för tillfället, på söndag i första hand för att slippa negativt kval. Drabbades av ett bakslag i näst senaste omgången, mot Sirius, men har annars visat fin form på sistone.

Östersund tycks ha lagt ned säsongen, har bara tagit en poäng i de fyra senaste matcherna.

ÖFK utan avstängde lagkaptenen Brwa Nouri och duktige vänsterbacken Dennis Widgren.

ÄFF saknar avstängde anfallaren Andreas Karlsson.

Tips: 2-0.

Sundsvall-Landskrona

Giffarna i guldsits, behöver bara en poäng för att säkra promotion till allsvenskan. Har inte imponerat spelmässigt de senaste veckorna, men ändå tagit fyra raka uddamålssegrar. Bois mer eller mindre piskat att ta tre poäng för att eventuellt undvika nedflyttning.

Bois utan mittfältsankaret Andreas Dahl, som är avstängd.

Tips: 2-0.

Värnamo-Sirius

Här står bara äran på spel.

IFK utan avstängde Carlos Gaete Moggia.

Sirius utan defensive playmakern Niklas Thor, som är avstängd.

Tips: 2-2.

Ljungskile-Varberg

Trots att LSK har 23 raka matcher utan förlust och trots att laget här kan nå den magiska 60-poängsgränsen är laget i behov av hjälp från antingen Landskrona eller Jönköping för att det ska bli direktuppflyttning till allsvenskan.

Varberg har inget att spela för.

Bois har yttern Hosam Aiesh avstängd.

Tips: 3-1.

Husqvarna-Syrianska

Syrianska kan behöva poäng för att slippa ett nervkittlande negativt kval. Bröt senast förlustsviten om fem raka matcher när man nådde 1-1 mot topplaget Ljungskile.

Redan klart att Husqvarna går på retur till division 1 södra.

HFF utan avstängde lagkaptenen Johan Karlefjärd.

Tips: 1-2.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB