Startsida / Inlägg

En prisvärd spik

av christofferwickman

Jackpott på Mantorp i kväll, och trots att det finns några starka favoriter på förhand är det en spelmässigt frän omgång. Jag provar med en V64-kupong.

Foto: Kanal75Foto: Kanal75

Spikarna:

5 Fiddelina Fighter (V64-2) blir visserligen klar favorit, men det ska hon vara också. Jag tyckte hon såg bättre ut än någonsin rent travmässigt senast på Solvalla, och det här loppet ska hon vinna. Hon har körts i ledningen hela vägen en gång tidigare, och vann då lätt. I kväll åker jänkarvagnen på för första gången på länge, och det ska vara spets runt om.

9 He’s A Diffacolt (V64-5) är en prisvärd spik i ett öppet och jämnstreckat lopp, där det känns som en eller alla. Jag tycker det känns rätt att gå på Goops fyraåring här. Han såg fin ut senast som fastlåst med vinstkrafter kvar efter galopp, och näst senast höll han starkt som tvåa efter tufft lopp. Jag tror han kommer gynnas av en troligtvis tuff inledning på loppet här, och då blir han inte lätt att stå emot till slut.

V64-1:
Favoriten 2 Matchmaker As har en bra uppgift framför sig, han har två segrar på två försök över aktuell distans, en av en i ledningen och står bra inne i loppet. Han ska för första gången tävla med skygglappar med hål i då tränare Göran Jansson tycker han blir för slö med helstängt, och han har bra chans på spets runt om. Han blir dock lite väl tuff favorit, och då han var svag senast ska han garderas. 12 To and Fro är kapabel i grunden och börjar hitta stilen på allvar igen, Goop upp i kväll och givet motbud. 11 Dumas Sand är inte enkel och galopperar över hälften av gångerna med liknande förutsättningar, men felfri finns styrkan för att vinna. Roliga strecket i loppet är 13 Livi Edvards som kan få fina ryggar att gå i under slutrundan.

V64-2:
5 Fiddelina Fighter tror jag som sagt bara vinner, det som skulle kunna fälla henne är om det blir regn och kletig bana, något hon inte alls trivs med. Enligt väderrapporterna är dock inget regn att vänta, och då ska hon bara vinna. 11 Eternity of Joy trivs i Mantorp där hon har tre av tre och hon är värst emot normalt, men hon gör debut över aktuell distans och min känsla säger att det inte är någon fördel för henne. Jag rankar 3 Celebrity Marke tidigast bakom, då Eternity of Joy skulle bli ruskigt överstreckad om Fiddelina Fighter av någon anledning inte skulle komma till start då hon är tidigast bakom på turordningen, och med Fiddelina borta ur loppet tror jag Oskar provar Celerbity Marke i spets i så fall.

V64-3:
Ett ganska öppet lopp där jag tycker det finns gott av fynd. 1 Protector och 2 Mellby Cheeky är alldeles för bortglömda på förhand och är givna på lappen. Protector ska tävla med ryckhuva i kväll och kan bättre än visat, ledningen på honom skulle vara jätteintressant. 6 Soros Kronos är förstahästen för mig, han övertygade vid enkel seger i debuten för tre starter sedan men har inte fått till det efter det. Fungerar han kan det vara spets och slut. 8 Calvados In behöver tempo på loppet för att komma till sin rätt, men duger om han får det och körs för första gången av Björn Goop. 11 Drive Launcher och 12 Sweet’n Sour Akema står tufft på det med 20 meter tillägg, där framför allt den sistnämnde står hårt inne på pengarna. Men, duon gynnas av två strykningar i loppet och streckas. Står över en del betrodda 7 Betel Am som jag tror riskerar att hamna på vingel från sitt springspår.

V64-4:
Återigen ett väldigt öppet lopp, och här förordar jag gardering så långt plånboken räcker. Värt att ta med sig är bortglömda duon 1 Norine Iron och 9 E.M.Diezel, som är spelade till fyra respektive en procent. Norine Iron har inte visat något sedan hon sprang en 13-tid som tvåa på Eskilstuna för ett tag sedan, men hålls högt i stallet och i kväll blir det skor runt om för att hon ska sköta sig. E.M.Diezel är med klaff inte sämre än någon annan. Jag står över betrodda 14 Yster Brick, han har på fyra starter hittills aldrig vunnit med Calle och jag tror inte han gör det i kväll heller.

V64-5:
Som jag tidigare varit inne på tror jag 9 He’s A Diffacolt blir tuff att stå emot, då det lär bli en rejäl körning från start mellan 2 Holy Heart och 5 Interest Sånna som bägge lär vara ute efter täten. Interest Sånna har tagit alla karriärens fyra segrar från front, och taktiken lär vara given. Jag tror de kör loppet i halsen på Goop.

V64-6:
Allting talar egentligen för favoriten 3 Bar Plombier, jag tror att han tidigt får överta taktpinnen här och då blir han mycket tuff att rå på. Han blir dock omgångens största favorit och att spika en sådan i V64-avslutningen är iskallt. Jag provar därför att gardera och gör det med duon 9 Harvey Tornado, 10 Do it Komp och 11 Umbriel. Harvey Tornado missgynnas visserligen rejält av bakspår då han är som bäst då han är med i den främre träffen direkt, men med rygg på en startsnabb konkurrent kanske han kan hitta fram utvändigt ledaren och då duger han gott. Do it Komp är inte alls så tokig i grunden och helt ospelad vilket lockar, och Umbriel avslutade rejält till seger senast. Peter G Normans 5 Verymuchkiss Karsk gillar jag och han är bra i grunden, men han är inte alls vässad inför detta och ska tävla med skor bak, öppet huvudlag och vanlig vagn vilket innebär långt ifrån maxat. Han är obesegrad i front efter fyra försök, men lär inte köras där i kväll.

V64-kupongen:

V64-1: 2,11,12,13 (14-5)
V64-2: 5 Fiddelina Fighter (3-11)
V64-3: 1,2,6,8,11,12 (7-10)
V64-4: 1,2,3,4,5,7,9,11,12 (14-15)
V64-5: 9 He’s A Diffacolt (5-3)
V64-6: 3,9,10,11 (5-2)
4 x 1 x 6 x 9 x 1 x 4 = 864 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Spelstopp på V64 är 19.08.

Har du lirat i dag? Diskutera nedan!

Christoffer Wickman

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB