Startsida / Inlägg

Såhär ser mitt liv ut

av Sanna Eriksson

Jag har kommit på att det finns fyra huvudsakliga anledningar till att jag tycker att löpning är den träningsform som inte går att hitta bortförklaringar till.

Den är förhållandevis billig: Det krävs inga dyra medlemskap eller att man måste sälja bingolotter eller majblommor för att sponsra sin träning. Alla har råd att springa.

Den är inte tidskrävande om man inte vill: En löprunda kan utgå från hemmet och på så vis blir träningen endast så lång som den effektiva träningstiden är. Så snabbt det kan gå helt enkelt.

Den är tidsflexibel: Man behöver inte anpassa sin träning efter bestämda tider utan man kan springa ut närhelst man får en tidslucka.

Den är portabel: Den är inte bunden till en viss position utan är ett perfekt sätt att upptäcka nya platser på. Den tar dessutom ingen plats. Ett par löpardojjor, tights och träningströja får plats i de flesta resväskor.

Med anledning av detta kan man bara anpassa löpningen så att den passar in i ens egen vardag. Det behöver inte vara regelbundna tider utan när det passar bäst.

Träning gör sig dessutom bäst i kombination med en i övrigt hälsosam livsstil, har jag hört. Ett annat dilemma för mig och säkert många av er.

Därför tänkte jag att jag skulle dela med mig lite av hur mitt liv ser ut.
Jag tror nämligen att mitt liv i många aspekter ser ut ungefär som era liv och därför kan det vara roligt för er att se hur jag hittar tid till träning, mat och hur jag försöker jobba för att undvika dessa jäkla godsaksfällorna som lurar överallt.

Jag ska visa er hur två olika dagar kan se ut. En ledig dag och dag med arbete.

Vi börjar med den lediga dagen.

Lediga dagar är för mig väldigt värdefulla dagar som oftast är sprängfyllda med både saker man måste göra, saker man vill göra och saker man borde göra. Det kan vara allt från att uträtta ärenden som man samlat på sig, städa huset, sköta trädgården, spendera tid med barnen, spendera tid med sin sambo, spendera tid med vänner, hälsa på mamma, pappa, syskon. tvätta, åka till bilverkstaden, shoppa, resa, klippa sig.
Ja ni ser aktiviteterna slåss om tiden och man vill inte kompromissa bort det man gillar i livet.

Såhär såg min senaste lediga dag ut.

Jag vaknade osedvanligt tidigt precis som de flesta andra som är stolta ägare till sånna här skrotisar.
20150314_072927

Dagens planer var många och jag gav mig därför ut på en löprunda redan på morgonen för att sedan ha hela dagen till förfogande att göra annat på.

2015-04-01 23.46.53

Väl hemma blev det en snabb men mysig frukost med familjen innan jag gav mig iväg till Chris på Lighthouse tattoo för att tatuera mig. Att ha fått in en frukostvana är så skönt. Det är gott med frukost och det känns att man får en energifylld start på dagen.

2015-03-31 12.55.57

När det var färdigt var det snabba ryck hem för att laga lunch. Jag var superhungrig och behövde ett recept som var tillräckligt snabbt, enkelt och gott för att undvika att åka drive thru på Mc Donalds. Ett recepttips ifrån Simon räddade mig och jag lagade en mättande lunch som hela familjen tyckte om.

20150325_180201
Ris, kyckling, paprika, broccoli, lök, bambuskott, vattenkastanjer, kokosmjölk, röd currypasta och vatten.

Efter det passade jag på att ta med mina två minstingar på en cykelutflykt till lekparken, gratis motion.

20150321_171440

Fixade några hushållssysslor när jag kom hem. På eftermiddagen/kvällen passade jag på att träffa några vänner. Vi lagade mat och spelade spel. Godispåsen var framme och det fick bli bara några bitar istället för vanligtvis hela påsen 😉

20150320_215703

När jag sedan kom hem somnade jag gott och kände mig nöjd med dagen.

Så kan en helgdag se ut för mig, frestelser och full fart. Men även vardagen lider av tidsbrist och bjuder på frestelser som är allt för många för att kunna tacka ja till alla.

Såhär såg till exempel dagen idag ut för mig.

Vaknade.
Idag var det dags för fotografering på jobbet och på ett ögonblick så blev morgonen kaos, barnen var vilda, jag blev sen och hann inte med att fixa håret.

Svischade in på jobbet prick klockan 08:00 och dagen drag igång med buller och bång. Frukost vid skrivbordet.

20150330_080447

Vidare till fotostudion med bästa team Dalarna. Smile to the camera.

20150401_101123

I och med fotografering så fick det bli även lunch vid skrivbordet. Kämpar mig just nu igenom årets ekonomiarbete med blod, svett och tårar.
Sliter mitt hår lite och vill egentligen bara äta lite tröstgodis.

CA20150402002606

Sen är ju påsken på intåg och vips så stod där ett påskägg på skrivbordet. Till mig från Humana. Frestelse nummer ett dyker upp mitt under näsan på mig.

20150401_182324

På eftermiddagen är det dags för påskfika på kontoret och vi har bjudit in alla våra kunder till detta event. Såklart bjuder vi då på påskbakelse och godis. Frestelse nummer två och tre. Jag står emot.

20150401_143242

Väl hemma när klockan är närmare 18:00 så är jag vrålhungrig efter att ha sett alla godsaker hela dagen. Ikväll var jag oförmögen att tänka ut något snabbt och nyttigt så jag lagade makaroner och falukorv. Inte det bästa men hey jag hoppade precis över både påskägg och påskfika.

Snabbakade (efter önskemål) chokladbollar med barnen innan det var dags att stoppa dem i sängen. Frestelse nummer fyra. Jag avstår att smaka.

20150401_191104

När alla barn är nerbäddade i sina sängar, disken undanplockad och leksaker är bortplockade lockar soffan och den där jättestora godispåsen (frestelse nummer 5) som vi köpt till alla små påskkärringar mer än någonsin.

2015-04-02 00.11.42

Men det är nu jag snörar på mig skorna och ger mig ut på en kvällsrunda istället. Och som jag är nöjd över mitt val när jag kommer hem och känner mig fräsch, frisk och otroligt duktig.

20150401_183758

Ungefär såhär ser mina dagar ut det gäller att hela tiden göra aktiva val vad gäller vilka frestelser man väljer att falla för och hur man prioriterar tiden. Jag är ännu väldigt ovan att göra de val jag gör under den här resan. Men jag känner definitivt att jag blivit mer energifylld och jag mår sjukt bra.

Med stormsteg mot New York.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB