Startsida / Inlägg

Intressant söndag

av Ulrik Sandebäck

Racing Club motsvarade förväntningarna i fredags natt men det gjorde tyvärr inte ett nonchalant Colombia i U20-VM mot Australien i går. Många intressanta objekt i dag och väljer att göra tre spel.

Ljungskile har dragits med en lång skadelista på slutet och i senaste matchen mot Östersund drabbades man av tre nya avbräck så läget ser än värre ut nu. Efter träningen i torsdags trodde tränaren Tor-Arne Fredheim att han skulle ha 13 A-lagsspelare tillgängliga till denna match. Mittbacksduon Patrick Hopkins och Josemar som utgick senast definitivt saknas liksom långtidsskadade trion Korab Bakraqi, David Bennhage och Robin Iglicar. Mittfältaren Amir Suljic missar sannolikt också matchen medan anfallaren Jonas Lindberg är osäker till spel. Backen Sandeep Mankoo körde dock för fullt i veckan och för honom finns det hopp om spel.

Örgryte har förvisso endast en vinst på de tio senaste matcherna men man har varit bra med i många av de matcherna. Rutinerade backen David Leinar är avstängd nu men bäste målskytten Erik Karlsson är tillbaka och laget har kapacitet att överraska mot ett försvagat hemmalag. NordicBet har goda 3,85 på tvåan och med tanke på förutsättningarna så är det intressant.

Selånger har fått en tuff start på säsongen i Division 1 Norra men i de två senaste matcherna har laget agerat klart förbättrat och det verkar som både form och självförtroende har börjat infinna sig hos nykomlingen. Nyköping gjorde ingen vidare bra match mot Eskilstuna City senast och man har inte bästa formen för tillfället. Nu saknar man duktige vänsteryttern Oscar Karlsson och laget får det nog jobbigt på Norrporten Arena i eftermiddag. 2.85 hos Betway är bra betalt på den ettan.

Mitt tredje spel för dagen blir allsvenska serieledaren Helsingborg borta mot Kalmar FF. Smålänningarna har ett ungt och spännande lag i år som stundtals har visat upp ett bländande spel. Orutinen medför dock även ojämnhet och efter derbyvinsten mot Mjällby kan det mycket väl komma en negativ reaktion nu. Detta är lagets tredje match på sju dagar och dessutom tror jag att frånvaron av försvarskuggen Paulus Arajuuri kommer bli märkbar mot ett lag av Helsingborgs kaliber. Svenska Spel har 2,15 på tvåan och det duger för spel.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB