Startsida / Inlägg

Kaotiskt i Duisburg

av Ulrik Sandebäck

Anzhi åkte på en tidig utvisning och förlorade till slut borta mot Dynamo Moskva så gårdagen gav minus i kassan. I dag blir det tre spel för min del.

Klassiska MSV Duisburg har ekonomiska bekymmer vilket gjorde att laget inte fick förnyad licens i 2. Bundesliga utan blev tvångsnerflyttat till 3. Liga. Detta medförde en massiv spelarflykt och för en tid sedan bestod truppen av endast sex spelare. De senaste två veckorna har man dock värvat ihop ett antal spelare, mestadels bänknötare från 2. Bundesliga och 3. Liga samt en trio från U-laget och i dagsläget har man 15 utespelare i truppen. Försvarskuggen och trotjänaren Branimir Bajic är kvar i klubben men han är avstängd här och
i dagens förväntade startelva finns inte någon spelare kvar av de som var ordinarie förra säsongen.

Heidenheim var ett topplag i fjol och med ett antal bra förvärv som mittfältsduon Sven Sökler och Julius Reinhardt tillhör man seriefavoriterna i år. Laget har även sett bra ut i träningsmatcher mot Augsburg och VfB Stuttgart nyligen och man bör ha god vinstchans mot ett krisdrabbat MSV – som startar med fyra reserver samt sju nyförvärv som endast har tränat ihop i en veckas tid. Oddset på tvåan har föga oväntat sänkts de senaste dagarna men 12bet har fortfarande 1,93 på tvåan och det är spelvärt. Notera att det är avspark redan 14.00.

En intressant tvåa har jag även hittat i Brasilien där Grêmio ser ut att ha fått en rejäl nytändning sedan populäre tränaren Renato Gaúchos återkomst till klubben i början av juli och laget gjorde en stark insats mot Botafogo senast. Criciúma har däremot spelat dåligt i de senaste matcherna och i natt är laget dessutom försvagat då nyckelspelaren Joao Vitor, anfallaren Lins samt mittfältsduon Serginho och Morais alla är skadade. En stark tvåa som spelas till goda 2,31 hos Betsson.

Jag provar även ett målspel i österrikiska Bundesliga mellan två lag som har offensiva avbräck i premiären. Wolfsberger AC gör sin andra säsong i högsta serien och förväntas att få svårt att upprepa succén från i fjol då laget blev femma. I premiären har man ett par tunga avbräck i anfallaren Christian Falk och mittfältaren Jacobo som båda var offensivt tongivande i fjol. Rapid Wien hade en stark defensiv i fjol och den förväntas vara lagets främsta styrka även den här säsongen. Offensivt sett ser man dock svagare ut i år och här saknar man vasse Deni Alar (15 mål i fjol). Båda lagen att göra mål – NEJ till 2,10 hos Paddy Power känns som ett vettigt spel.

Hur spelar ni i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB