Startsida / Inlägg

Söderettan

av Marcus Källberg

Trots flera avbräck hade KuPS inga som helst bekymmer med att göra tre mål och enkelt besegra ett svagt PS Kemi. Bara att konstatera att jag var helt fel på det igår. Dagens spel hittas i Söderettan där Mjällby bör ha god vinstchans mot Ängelholm.

Mjällby har gjort en fin vårsäsong överlag och på slutet har laget har visat riktigt bra form med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Förra veckan fick man emellertid nöja sig med 3–3 i en svängig match mot ett hemmastarkt Oskarshamn men även om försvarsspelet lämnade en del i övrigt att önska så var insatsen som helhet fullt godkänd. Mittfältaren David Löfquist är tillbaka efter avstängning.

Ängelholm öppnade säsongen positivt och var obesegrat efter sex omgångar men sedan har inte gått lika bra med fyra förluster på de sex senaste matcherna. Man vann förvisso borta mot Ljungskile i söndags men då hade laget god hjälp av att spela med en man mer i en timme.

ÄFF har en del skador sedan tidigare och i veckan har det dessutom rapporterats om sjukdom i truppen. Bland andra har tongivande namn som Kristoffer Jeppsson och Oscar Zachrison missat träningar och är osäkra till spel.

Jag håller Mjällby som det bättre laget i grunden här och med tanke på att hemmalaget även har en del avbräck/frågetecken så känns tvåan till 2,01 hos Pinnacle spelvärd.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB