Startsida / Inlägg

Måndag i juli…

av Marcus Källberg

Mjällby fick en bra start med två påpassliga mål av Izuchukwu Emeh. Laget kunde sedan kontrollera matchen och trots en sen reducering av Ängelholm var tvåan aldrig i fara. Dagens utbud är minst sagt knapert och efter en del om och men gör jag ett spel i norska Eliteserien.

Tabellfyran Sarpsborg 08 har tre matcher i följd utan vinst men det är knappast någon fara med formen. Senast så gjorde en fullt godkänd insats borta mot Odd och innan dess dominerade man stort och var värt tre poäng hemma mot Brann. Jag gillar vad jag har sett av laget hemma på Sarpsborg Stadion i år och även om det har blivit några poängtapp på slutet så har det spelmässigt sett fortsatt bra ut.

Lilleström vann förtjänt hemma mot Strömsgodset senast och dagsformen är god. Det är dock främst hemma på Åråsen laget har övertygat och flera av vinsterna/poängen som man har tagit i bortaspelet har varit ganska oförtjänta.

Inga tyngre avbräck i något av lagen. Sarpsborg har frågetecken för bänkspelarna Krepin Diatta och Henri Toivomäki och hos gästerna är backen Frode Kippe osäker till spel.

Sarpsborg är ett bättre lag än Lilleström i grunden och på hemmaplan bör vinstchansen vara god. Ettan finns till 1,80 hos BetVictor och det får duga som dagens spel en måndag i juli.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB