Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Hänt i veckan

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Tiden bara rusar iväg och det är igen dags att försöka sammanfatta vad som hänt i bloggvärlden under veckan.

Utan att överdriva det minsta kan väl sägas att det varit väldigt mycket pirater.
Det har skrivits om Piratpartiet och om rättegången mot The Pirate Bay, där fokus i veckan legat på den jävsmisstänkte domaren.

I början av veckan skrev Rick Falkvinge att partiet fått 19636 nya medlemmar på fyra dygn.
Han nämner också skillnaden i antal mellan passiva och aktiva medlemmar.

Under helgen har sidan piratpartister.se sett dagens ljus, en sida där Piratpartister kan outa sig, och sidan kommer om jag inte helt missförstått att länka till artiklar och bloggar där de en efter en kommit ut med sin partitillhörighet.

Den allra mest uppmärksammade Piraten
(som vad jag förstår inte är medlem i partiet?) under veckan har utan konkurrens varit Unni Drougge, som lagt ut sin nya bok som ljudfil på The Pirate Bay, och därefter har hon hyllats av Piratpartisterna i blogg efter blogg.

Hon visar också att fildelare nödvändigtvis inte är tjuvar, genom att de skickar henne massor av pengar efter att ha laddat ner hennes bok.

Alla är dock inte odelat positiva, och Andreas Ekström försöker se nyktert på det hela.

Han har också skrivit en post om skadeståndet som TPB-killarna dömdes att betala, som reder ut en del vad gäller rättspraxis.

Samtidigt har proteus skrivit en maffig postning där han ifrågasätter och försöker ta hål på Ekströms idoga argumentation för upphovsrätten.

En annan maffig och omdiskuterad postning har Rasmus Fleischer skrivit.
Det är en text om musikens roll i politiken, med utgångspunkt i Piratpartiets nya officiella låt skriven av Johan Bakke.
En riktigt hemsk låt, sådär så jag nästan skämdes när jag såg den hos Emma Opassande. Hade jag haft tankar på att gå med i Piratpartiet kunde låten faktiskt ha stoppat mig.
Men det är inte det postningen handlar om. Läs den!

Veckans final för Piraterna i sfären kan sägas vara denna debattartikel skriven av Unni Drougge tillsammans med bloggveteranen Johnny Olsson, aka Josh som skriver Enligt min Humla.

En annan uppmärksammad nyhet i veckan har såklart varit den om mordförsöken i Gamla stan. Tidigare i veckan spekulerades det vilt då en ”medieprofil” greps misstänkt för skotten. Det hela blev så snaskigt att jag fick väldigt dålig smak i munnen, inte minst som han senare släpptes och vad jag förstår inte längre än misstänkt.
Ulrika beskriver det hela bäst.

Inte så snaskigt men inte desto mindre märklig är denna artikel om den Gula Vespan, som får avsluta den här veckans sammanfattning.

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB