Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Så får du läsare till din blogg

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Det finns massor av sätt att få läsare till sin blogg.
Tidigare har jag skrivit om att Twinglyhora. Det är ett sätt som kan funka, på kort sikt. För att få rätt läsare som återkommer finns en del andra knep, här är fyra av dem;

1. Kommentera andra bloggar. Här är det viktigt att inte bara skriva ”hej” och lämna en länk till sin egen blogg.
Det brukar inte vara så uppskattat att skriva en kommentar vars enda syfte är att locka läsare till sig själv.
Däremot – kommentera bloggar och poster som du själv gillar tycker är intressanta. Delta i diskussionen. I så fall kommer förmodligen både bloggägaren och några av dess läsare att bli nyfiken och klicka på länken till din blogg.
Har ni gemensamma intressen och du skriver om den är det troligt att läsarna kommer tillbaks till dig.

2. Länka till andra intressanta bloggar. När du länkar till andra som du tycker är intressanta kommer de förr eller senare att hitta till din blogg, genom en pingback eller besöksstatsistik.
Om du dessutom har något att tillföra när du länkar, som en egen åsikt eller aspekt på bloggposten du länkar till så är det troligt att de som hittar dig via länken också intresserar sig för annat du skriver.
Länkar du syns det dessutom på Knuff och Bloggportalen, och andra kan hitta din blogg via dem.

3. Får du kommentarer – svara på dem. Dina läsare och de som kommenterar kommer att återvända för att se om de fått svar, och kanske fortsätta diskussionen.

4. Registrera din blogg och pinga den på portaler som nyligen, bloggportalen och bloggtoppen. Ett enkelt sätt att pinga är att gå till rssping.se och registrera bloggen där, då pingas automatiskt din blogg hos en lång rad olika portaler.

Detta kanske inte behöver påpekas, men om du inte har en läsvärd blogg spelar det ingen roll vilka knep du använder. Det gäller alltså att ha en blogg som är intressant för andra att läsa för att de ska komma tillbaks efter första besöket.
En del gör misstaget att försöka härma andra eller skriva om ämnen som de egentligen inte intresserar sig för, för att få läsare.
En blogg som skrivs driven av ett äkta engagemang och intresse blir nästan alltid mer läsvärd. Skriv om sådant du brinner för, så kommer andra att se din glöd.

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB