Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Lästips som varar året ut

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Det är kul att så många hakar på Bloggvärldsbloggens teman, även om jag själv varit lite sommarslö några veckor…

Idag är det i varje fall hög tid att sammanfatta vad som skrivits på temat Böcker.

Monica har en egen kategori i sin blogg för bokrecensioner, hon lämnar också ett hett boktips just nu; Ett land i gryningen av Dennis Lehane.

Anjelina tipsar om De små tingens Gud, av Arundati Roy. Den läste jag för massor av år sedan och blir nästan sugen på att läsa den igen. Minns inte så mycket men minns att jag tyckte mycket om den.

Ingrid skriver om sitt förhållande till läsning och böcker, och i texten finns flera tips och länkar.

Hyllan är en blogg som innehåller uteslutande bokrecensioner och tips om bra läsning. Också Alwilda skriver en blogg som handlar om böcker. Bara det, inte så bara alltså. Matilda har också hon en blogg som handlar allra mest om böcker som hon läst. Liksom Linda. Jenny har en blogg som handlar om barn och ungdomsböcker.

SMÄM får skrivkramp när hon ska skriva om böcker. Men skriver ändå. Yvonne skriver att hon aldrig varit någon bokslukare av rang, men ber om tips på intressanta självbiografier. Om någon har ett sånt så kila in til Yvonne och droppa en kommentar! Annars kanske denna som Felicia tipsar om kan vara något.

Hos Irrhönan finns ett enormt frågeformulär om böcker, som jag råder alla bokmalar att sno och svara på i respektive bloggar. Kan bli rolig läsning.

Smulan tipsar om ett par böcker i sin blogg. Själv undrar jag när man hinner läsa om man har sju barn, jag tycker knappt jag har tid fast jag bara har tre…

Trebarnsmamman är en semesterläsare och hon hänvisar till den här boken i sin postning, Bergdorfblondiner av Plum Sykes. Recensionen är skriven av Bea som skrivit en lång men väldigt läsvärd postning om böckernas betydelse för henne.

Gunilla har skrivit om de egna böckernas tillkomst.  Steve Lando promotar sin egen bok med erotiska dikter. Erotica.

Kistlight skriver även han om sin egen bok. Också Carina Dahl passar på att pusha för sitt eget verk. Något som även David tar chansen att göra.

Britta länkar till en äldre postning om bokens betydelse för henne, och om barndomens lycka då bokbussen kom.

Syltan länkar hit, ett inlägg som avslutas med ett boktips.

Frktjatlund har skrivit om begagnade eller nya böcker och om ordning i bokhyllorna.

Snowflake skriver en del om böcker. Här ger hon sitt allra bästa boktips, Det blåser på månen. Och här om att dela in böckerna efter färg. Någon som hon inte är ensam om. Också Lilla O skriver mycket om böcker, och här en postning dedikerat till det här temat, om att vara en bokaholic. Lilla O har också skrivit en lista på hundra böcker hon tycker att just du ska läsa.

Michaela tycker att vi ska läsa Drömfakulteten av Sara Stridsberg. Sandra har en nätt lista med några höjdartips.

Lisa skriver om böcker i allmänhet och en alldeles särskild läsupplevelse i synnerhet. Annieellen skriver om sitt förhållande till böcker och avslutar med några boktips. Guldfisken sätter lite fingret på vad läsning är, flykten till en annan värld.

Anna berättar om en skämsbok. En sån som hon skäms både för att hon läst den men också för att den överhuvudtagen är skriven och publicerad.

Friskhetstecken älskar böcker. Det gör Kent Persson också, som får avsluta med sina tips.

När jag bestämde mig för detta tema hade jag ingen aning om att jag några dagar senare skulle finnas i Hultsfred och diskutera framtid. Inte heller att den uppföljande bloggstafetten skulle komma att handla om främst bokbranschen. För er som är intresserade inte bara av läsningen utan också om branschfrågor och framtid rekommenderar jag läsning av de inlägg som skrivits i anslutning till mötet i Hultsfred.

Johanna, Daniel, Bo, Jag själv, Fredrik, Mattias, Mattias igen, Richard. Diskussionen handlar en hel del om vad som ska hända med bokbranschen i framtiden, då när ALLT finns tillgängligt, och kanske betalningsviljan inte längre finns.

En sak är i varje fall jag säker på. Boken är inte död. Den kommer inte att dö heller. Däremot kommer distribution och betalningsmodeller att se annorlunda ut inom en inte alls avlägsen framtid, riktigt hur däremot, det diskutera de lärde om och ingen vet vem som kommer att få rätt. Precis hur spännande som helst.

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB