Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Follow Friday special

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Idag tänkte jag inte ge er en twitterlista som jag gjort de senaste fredagarna. Istället tänker jag ge er en twittrare, som jag absolut tycker att ni ska följa. En twittrare som förstått att använda Twitter för att stärka sitt personliga varumärke, dela med sig och i utbyte få inspiration, vänner och ett utökat nätverk.

Bild 22.png

En person som å andra sidan inte verkar ha så stort behov av att marknadsföra sig så stenhårt, vilket gör hans twittrande ännu mer sympatiskt. Redan 1991 utsågs han till Årets kock, och det är bara en i raden av alla utmärkelser han fått. Han har skrivit en lång rad kokböcker, och han är en välkänd tevekock.

Förutom att han generöst delar med sig av sina expertkunskaper har han ofta ett vänligt ord till övers, han deltar i konversationen kring oräkneliga andra ämnen och skulle kunna användas som skolboksexempel på hur Twitter bör användas för att utöka sitt nätverk, stärka sitt varumärke och marknadsföra sig på samma gång. Dessutom är han näst intill alltid positiv och glad och sprider uppmuntran och trevlig stämning omkring sig.

Jag talar förstås om allas vår Twitterkock, Rikard Nilsson, eller som han heter på Twitter; @rickmacone. Varje fredag publicerar han unikt för sina twitterfollowers ett slags veckobrev, som är ambitiöst utformat som en tidning i PDF, med recept. Både egna och andras som han fått på Twitter. Man kan tävla om att bli veckans Twitterkock och vinnaren varje vecka får förutom att bli omskriven i veckobrevet också en bok på posten.

Bild 14.png

En bok som idag blivit svensk vinnare i Gourmand World Cookbook Award, hemskt mycket grattis, Rikard! (och grattis till den nya Saaben också…)

Så vad väntar ni på? Se genast till att börja följa @rickmacone på Twitter!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB