Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Försiktigt optimistisk

av Anders

Efter segrarna mot Malmö och Bofors, Patrik Ross inträde i laget och Patrik Eklunds comeback i truppen efter sin timeout så känns det befogat att vara försiktigt optimistisk.

Segrarna gav förutom sex välbehövliga som krympte avståndet upp till playoffstrecket även lite positiva vibbar angående spelet fem-mot-fem. Mot Bofors vann man även den ”matchen i matchen” och mot Malmö senast blev det 1-1 med lika många spelare på banan. Just detta är något som MIK haft det tufft med tidigare och är det så att man är på väg att bli bättre så är det lovande.

Patrik Ross intåg i laget och ledarstaben är även det positivt. Jag har länge efterlyst en förstärkning där och nu har den kommit. Den spelartrupp MIK förfogar över är starkare än tabellen visar och då måste man hitta nya vägar för att få ut lite mer av spelarna. Nu var Ross kanske inte mitt förstaval, hade – som tidigare sagts – gärna sett Greger Artursson i båset. Men Artursson kanske har tillfrågats och avböjt eller så var man ute efter just det Ross kan erbjuda. Ross är å andra sidan relativt oprövad och kan mycket väl ha nya, goda idéer att bidra med. Så därför är förändringen klart positiv. Även från spelarsidan verkar samma signaler komma och det är också bra. Välkomnar de en ny röst är det troligt att de också lyssnar på den och tar till sig vad den har att säga. Att Göran Tärnlund i och med detta förpassades till en läktarposition och mer kommer fungera som scout framöver känns logiskt. Mitt intryck är att Tärnlund, som han själv också bekräftar, varit för lika Harald Lückner och därmed kanske inte varit det bästa bollplanket. Någon som kan komma med konstruktiva motförslag och vara lite av Djävulens advokat är bättre att ha när man spelet går knackigt och man behöver resonera och diskutera sig fram till något nytt.

Kul också att Patrik Eklund är tillbaka i laget igen. Han har tillhört en av de bättre backarna i laget under säsongen men får sällan några stora rubriker då hans största styrka är det defensiva spelet. I och med att han dessutom är en talang ifrån Moras eget upptagningsområde så hade det varit dubbelt tråkigt om han vissnat och försvunnit eller lagt av. Det är dessa spelare man önskar framgång allra mest.

Imorgon är det dags för möte med Västerås borta och att det är en otroligt viktig match är självklart. Tar Mora en trepoängare kliver man förbi VIK och upp över strecket. Blir det tvärtom rycker Västerås istället ifrån igen. MIK åker till matchen utan skadade Daniel Hansen och utan Emil Sandin som är tillbaka i Brynäs. Det lär vara en riktigt spelsugen Lars Johansson som får chansen istället och förhoppningsvis kan det göra att han spelar riktigt bra.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB