Roadtrip

23 sportevenemang på 23 dagar

Startsida / Inlägg

Inför Dallas Stars–LA Kings

av Stefan & Mattias

Roadtrip-bloggen vore inte Roadtrip-bloggen om vi inte bjöd på en genomgång inför matchen mellan Dallas Stars och Los Angeles Kings.
Ni vet, den match vi livebloggar från i natt.
Inte för att vi har varit så genomgångiga förut, men det här är den första dagen i resten av våra liv så vi kör.
Häng med.

Vad: Dallas Stars–Los Angeles King,

Var: American Airlines Center, Dallas, Texas, USA.

När: 19.00 lokal tid, 01.00 svensk tid.

Varför: För att NHL-schemat kräver 82 matcher innan man med största säkerhet kan säga vilka som förtjänar att få spela slutspel och vilka som inte gör det. Det är den sportsliga aspekten. Det kan också vara så att NHL-klubbarna vill suga ut mer stålar från fansen.

Läget i lagen: Dallas har några tunga skador i Brad Richards, Brenden Morrow, Sergei Zubov, Brian Sutherby och Toby Petersen.
LA Kings saknar Alexander Frolov och Denis Gauthier.

Läget i tabellen: Fyra raka förluster har förstås inte hjälpt Dallas i kampen om en slutspelsplats. Just nu är man tolva i väst, fem poäng från den åttonde och sista slutspelsplatsen som Edmonton just nu sitter på.
LA Kings är på 13:e plats, nio poäng från åttonde plats, fyra poäng bakom Dallas, och är förstås rökta. Just nu har man tre raka förluster och har bara gjort totalt två mål på de matcherna.
Dallas har fortfarande chansen men det ser tveklöst mörkt ut. Det räcker ju inte att ta in på Edmonton, man har tre lag till ovanför sig med bättre utgångsläge att ta nån av de sista platserna.

Siffrorna: Lagen har mötts fyra gånger tidigare den här säsongen och Kings har vunnit tre av dem. Två av matcherna har gått till straffläggning, en till övertid. Så vi hoppas på en rysare.

Svenskarna: Jo, det är ju några stycken. Dallas mönstrar Loui Eriksson, Joel Lundqvist, Nicklas Grossman, Fabian Brunnström och Tom Wandell. Senast bildade Lundqvist, Wandell och Brunnström till och med en ren svenskkedja.
LA Kings har målvakten Erik Ersberg, som vaktade båsdörren mot St Louis senast. Men förstekeepern Jonathan Quick har förlorat sju av LA Kings åtta senaste bortamatcher, så vi hyser ett visst hopp om att få se Ersberg mellan stolparna. Och så har vi Anze Kopitar, inte svensk men med ett förflutet i Södertälje SK. Det räcker för oss.

Vi hörs närmare match.

/Wikdahl

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB