Startsida / Inlägg

Tingens tillstånd 130628

av Alfred Holmgren

 Känner mig till slut någorlunda utvilad. Det enda som krävdes var att sova till 16.30. Tips!

 Apropå att jag sov så länge: jobbade hela natten, vilket var kul (faktiskt!), och eventuellt något slags ursäkt.

 Det blev inte så mycket bloggat från LA efter den hyfsat hektiska första E3-dagen, så delar med mig av detta faktum nu istället: hade kul. Mitt nionde E3, och tveklöst ett av de roligaste hittills. Eller det var inte lika mycket själva mässan som allt annat som gjorde det till en underbar vecka. Trivdes som sagt sjukt bra med att bo på Sunset Boulevard, äta riktig mat (äntligen!) och umgås med folk som verkligen vet hur man för sig i LA.

 Sista dagen i LA ägnade jag åt att hänga på hotellrummet, samt i poolen, med Johan V M Urtinsson. På kvällen åt vi en sista Saddle Ranch-middag (+++++), sedan gick vi och såg ”The bling ring”. Den var väl vad den var, det vill säga ganska kittlande att se i staden där den utspelar sig. Av den övriga publikens reaktioner att döma byggde den rätt mycket på lokal igenkänningshumor. Jag vet inte varför, men att höra dem skratta åt saker jag inte riktigt förstod var nästan +++++ i sig, även om filmen inte var det.

 Spel jag spelat en del på sistone: ”Call of Juarez: Gunslinger” och ”Batman: Arkham asylum”. ”Gunslinger” är väl halvkul, även om det är helt knäppt svårt att se fienderna pga färgglada bakgrunder (hur har dagens spelutvecklare INTE lyckats lösa detta gamla 16-bitsproblem?), och eventuellt tragiskt att man sitter här och tjoar över ännu ett virtuellt folkmord. ”Arkham asylum” visste jag redan att jag gillade eftersom jag hade facit att tillgå. (Tydligen var det på modet 2009 att avsluta varje stycke med ett snärtigt ”</p><p class=”noIndent”>”.)

 Apropå Juarez: hade ett par bekanta på besök förra veckan, mexikaner båda två. De ville bara prata om tv-spel, jag ville bara prata om hur det är att växa upp i Mexico City – ”Mexikos farligaste stad”, som de sa. ”Juarez, då?” frågade jag. ”Juarez är Juarez”, svarade de.

 Apropå apropå: läs den här texten om Juarez. (Och apropå länken: så Peter Ottsjö har skaffat hemsida utan att underrätta Mig? Synd, för om han frågat Mig kanske Jag hade kunnat hjälpa honom biffa upp sitt sorgliga cv lite grann.)

 Skulle svara på ett ganska deppigt mail tidigare idag. Skrev svaret i ett textdokument innan jag klistrade in det i Gmail. I samma textdokument hade jag även sparat några bloggutkast, vilket jag inte tänkte på när jag kopierade det där mailet, vilket i sin tur gjorde att jag inte tänkte på att jag råkat kopiera en bit av ett sånt också. Jag var bara sekunder ifrån att oavsiktligt avsluta mitt deppiga svar så här: ”Jag vet inte om jag har något mer att säga. ’Mario’, ’Zelda’, ’Mario kart’, ’Metroid’, ’Donkey Kong’.”

 Fan vad jag tappar respekt för folk som retweetar parodikonton. Särskilt när de inte är medvetna om att det är parodikonton de retweetar. Folks Twitter-vanor måste ju överlag vara bland det som gör mig absolut argast här i världen. Får skriva längre om detta vid tillfälle, är alldeles för upprörd just nu.

 Annat som gör mig upprörd: en man ute på gatan här låter som en tupp med jämna mellanrum. Eller om det är en tupp som försöker låta som en man.

 Tydligen är det här med ”don’t mention the war” inget skämt? Råkade nämna en gammal tysk rikskansler (jag glömmer vilken) när jag var ute med ett gäng skolkamrater förra veckan, och tysken i sällskapet blev helt TOKIG: ”Fuck YOU! FUCK YOU!!!!!!!!” När han lugnat ner sig förklarade han att han är lite trött på att som tysk förknippas med vissa andra tyskar, vilket kan ha att göra med att han en gång blev misshandlad i Danmark av den enka anledningen att ”tyskar är nazister”. Vilket ju låter som en skröna, men jag ville inte riktigt kalla honom en lögnare när jag redan råkat jaga upp honom en gång. Jag har nämligen hört att tyskar kan vara jobbiga när de är arga.

 Mega Ran är i Tokyo! Om du undrar vad det är för tokstolle så ska du lyssna på den här låten. Har inte hunnit se honom, tyvärr, men det hann jag på E3 ifjol, där han stod i en undanskymd monter och freestylade över tv-spelsbeats. Pratade lite med honom också. Enormt trevlig, och enorm, herre.

 Om detta: detta.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB