Startsida / Inlägg

Välkommen till Los Angeles-bloggen!

av Alfred Holmgren
2013-06-09_1370759855

Framme i LA. Sa jag att jag skulle hit? Det skulle jag. Men inte längre, för nu är jag här.

Några tankar om tingens tillstånd:

 Trots att jag instagrammade den här bilden,

photo (3)

, med bildtexten ”Värmen”, så är det snarare rätt svalkande att komma hit från Tokyo. Några grader kallare, och mycket lägre luftfuktighet. Att andas här känns inte som att suga på en varmluftspistol.

Flög hit med Singapore Airlines. Det skiter väl ni i, men de är ett av världens högst rankade flygbolag, och jag är tyvärr lite nördig när det gäller sånt, så det var spännande för mig (och värt hajpen – bättre flygplansmat har en nu levande mun aldrig smakat). Dessutom hade de den goda smaken att skjutsa mig utan mellanlandningar i en A380-800 (världens största passagerarplan – det där monstret som det var så mycket snack om vid debuten för något år sedan). Och DET skiter väl inte ens ni i? Isåfall är ni inte mina kompisar längre.

Hotellet jag bor på är ”hippt”. Är det så ni ungdomar säger nuförtiden? Eller säger ni ”dub step” istället? ”Gangnam style”? The Standard är nog alla tre på en gång isåfall. Det spelas svinhög musik i lobbyn, där de tydligen har en egen DJ (som jag dock inte såg bland alla halvnakna hipsters som var på väg till den ännu mer hajpade poolen). Annars är lobbyn mest känd för att det brukar ligga något slags kvinna i en glasbur bakom receptionen. Fast tydligen bara kvällstid, så den var tom när jag kom hit. Det kryllar av insinuationer i övrigt också: på nyckelkortet står det ”slip it in”, och man kan välja om AC:n ska ”blow hard” eller ”harder”. Allt detta låter väl otroligt skitnödigt och påfrestande, men jag tycker faktiskt bara att det är behagligt. Man känner verkligen att man befinner sig i något slags smet. (Sorry för DEN insinuationen.)

Mitt retro-stylade rum är mysigt men rätt fult. Å andra sidan: vad är inte fult i LA? Alltså, det här måste vara en av världens minst estetiskt attraktiva städer. Ett jävla tarmvred av motorvägar, och så ett och annat pastellfärgat ruckel dumpat i drivorna av sand och damm där det finns lite plats över. Får skriva ett längre inlägg om detta vid tillfälle, för ni verkar inte övertygade riktigt än.

Det bästa med hotellrummet (som ärligt talat är bra på rätt många sätt, förutom att det som sagt är fult och luktar illa, men det gäller ju mig i minst lika hög grad) är att jag har en balkong som vetter ut mot Sunset Strip. Det här området är mig kärt eftersom det var nästan precis här jag bodde när jag var i LA första gången (2005, vilket fan snart är tio år sedan, herregud). Vet inte om det skulle ha varit det annars. Men jag ska inte bara negga, det är åtminstone… högljutt.

Hörde ett brak när jag skulle gå ut på balkongen och ta lite bilder. Det var någon som hade dundrat in i vegetationen vid entrén med sin bil. Så jag tog en bild på det istället.

2013-06-09_1370757355You done goofed.

 Bestämde mig för att bekämpa min jetlag genom att ta en lång jävla promenad istället för en tupplur. Ungefär så här gick jag (och tillbaka):

promenad i LA

Väldigt mysigt var det. Apropå uppfriskande så är det ändå något speciellt med att komma från världens typ tryggaste, blygaste stad till en där folk på öppen gata skriker åt en att man ska visa röven, frågar om man ska med till House of Blues för att ”pull up turnips” eller bara i största allmänhet raglar runt med drogögon mitt i ansiktet. Drogögon som för övrigt väldigt gärna tycks söka sig till min nyinköpta kamera. Fast hellre det än min röv.

2013-06-09_1370758175Den viktigaste av mina destinationer. ”Världens bästa snabbmatskedja” – de tillagar typ allt från scratch på plats – visade sig vara ganska jävla bra, ja.

 Min flickvän mailade och sa att hon var ”ute i NYC”, vad nu det betyder. Kul låter det iaf. Känns sorgligt att vara i USA utan att träffa henne. (Det kommer ingen punchline här.)

Nyfiken taxichaufför: ”Svensk journalist? Jag trodde du var en norsk speldesigner.”

 Beställde en ice cream sandwich till efterrätt när jag slängde i mig lunch på rummet. Eftersom det här är USA borde jag kanske ha insett att den skulle vara större och mer mättande än varmrätten. (Och ja, det där är en normalstor tallrik.)

2013-06-10_1370825141
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB