Startsida / Inlägg

Våra kvinnliga förebilder

av Amanda Schulman

Jag tänker ofta på att jag hör män prata om män de är imponerade av eller rent av ser upp till. Det kan sitta i timmar och hylla män som gjort bra, stora eller coola saker. Det kan vara samtalsämnen som håller i en hel kväll om sportsmän, regissörer, skådespelare, företagsledare, författare och makthavare över lag.

Det är inget fel på det. Tvärtom så är det något jag tycker mycket om. Men det har slagit mig att vi kvinnor sällan göra samma sak. Det finns såklart en naturlig förklaring till det. Vi kvinnor har inte blivit framsläppta för att uträtta stordåd i samma utsträckning. Men det är också så att vi har en tendens att trycka ner och tala skit om varandra som kanske har med saken att göra. Vad vet jag?

Hur som helst så skulle jag så gärna se en förändring här. Kan vi inte börja med att ni alla skriver en eller flera kvinnor som ni ser upp till i kommentarsfältet? Som en hyllning till våra kvinnliga förebilder.

Jag börjar. Mia Skäringer. Jag tycker att hon är modig, intressant och superhärlig på alla sätt och vis. Hon har förmågan att vara transparent utan att bli tragisk och hon kan vara rolig utan att förlora djup. Hon är en förebild och en stor idol och dessutom tycker jag att hon är väldigt vacker.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB