Startsida / Inlägg

Det här är ett inlägg för alla som blivit bedragna

av Amanda Schulman

Ni som lyssnat på podcasten vet att vi talade om otrohet och uppmanade alla andra att göra det här på bloggen.

Vi talade ju om den här känslan som uppstår när man blivit bedragen. För det är ju inte alls så som det borde vara, att det är den som bedragit som ligger på marken för att han varit så dum och du är den som har makten över hur ditt framtida liv ska se ut.

Nej, oftast så är det så fruktansvärt förnedrande att din man har valt en annan kvinna framför dig att du känner dig som den mest ointressanta, fulaste, tråkigaste och osexigaste kvinnan på jorden. Och vem vill berätta det för alla du känner?

Det andra problemet är att i ett skede i denna tragedi vill du ju bara att allt ska bli bra igen. Att han ska upptäcka att den andra kvinnan var fruktansvärd och att han aldrig vill se henne igen. Om hoppet för det scenariot finns så vill du absolut inte berätta vad som hänt för dina vänner. För även om du förlåter honom, kommer dina vänner att göra det? De kommer alltid tycka illa om honom och då är det ditt fel, tänker du.

Därför tänkte jag att detta inlägg är till för att berätta. Berätta din historia helt anonymt i kommentarsfältet. Jag lovar att det kommer att vara svårt att skriva, men du kommer att känna dig så stark efteråt. Ingen mår bra av att behålla sådana saker för sig själv. Du ser inte klart på vad som hänt förrän du sagt det högt eller skrivit om det. Jag lovar.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Elvira S Barsotti och Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB