Startsida / Inlägg

Det är tjejernas tur nu

av Amanda Schulman

Ett stort problem för oss tjejer är att vi inte har hittat något forum där vi kan ryggdunkas. Det finns ett mycket stort mediehus som varje år har en fotbollsmatch för alla anställda, eller kanske främst för cheferna. Männen spelar och kvinnorna sitter på läktaren. Jag tror dessutom att det är högsta chefen som bestämmer vilka som ska spela i vilket lag. Det ryggdunkas och high fivas där nere på planen och för att inte tala om stämningen i bastun efteråt.
– Fan, vilken pass du gjorde, Håkan.
-Men ditt mål da, fan det snyggaste jag sett.
Så där hålls det på och ingen kvinna är väl välkommen i den bastun.

Det är omöjligt att dessa personliga relationer som skapas där inte påverkar när det sedan kommer till befodringar och lönelyft.

Men, jag har precis upptäckt att sociala medier och främst Twitter är ett forum där vi tjejer går ihop. Vi närmar oss varandra långsamt och retweetar och replyar och skriver bra saker om andra tjejer. Små små små hyllningar till systerskapet och plötsligt har man fått en liten hälsning av en annan kvinna som man egentligen inte känner och då känns det så där varmt och mysigt inombords, som att den här tjejen kommer jag nu alltid att stå bakom.

Det är bra för oss att detta händer. Går vi kvinnor ihop, herregud, jag vågar knappt tänka på den enorma kraften vi har tillsammans.

Vi på Perfect Day har valt att främst främja kvinnor i vårt bolag. För det är vår tur nu. Det finns så många stjärnor därute och nu pratar jag om tjejer inom media. Vi har bara haft en typ av roll på tv till exempel, den vanliga trevliga programledaren. Det är nu vi kommer att få vara roliga, smarta, nördiga och även vilda. Det bubblar där under. Helt ärligt tror jag att männen får backa en stund. Ni kan ta semester, för nu kommer vi!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB