Startsida / Inlägg

Vårtecken och barndomsminnen

av Amanda Schulman

Vilken speciell känsla det är att köpa nya tygskor till våren. Det pirrar nästan i magen när jag trär i snörena i hålen och tar på mig dom för första gången. Det är väl ett minne från barndomen tror jag. Jag tänker på känslan och ljudet av grus under springskorna. Jag tänker på doften av syrener på skolgården och ljudet av en tennisboll som kastas mot en solig stenvägg.

Det finns många saker jag tycker om bara för att påminner om barndomen. Röda mockaskor till exempel. Jag måste fråga mamma när jag fick ett par sådana. Och neon. Det är jag galen i. Samma pirr i magen. Jag tror det var när vi åkte till Kreta en gång och jag fick välja vilken av alla neonfärger jag ville när vi skulle köpa luftmadrass i ståndet vid stranden.

Det måste vara nu jag presenterar färger, mönster och dofter för Charlie och hennes framtid. Kanske kommer det att vara dessa Converse som gjorde det. Hoppas det och att det inte är Hello Kitty som kommer följa med henne i vuxen ålder.

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB