Startsida / Inlägg

Mors Dag

av Amanda Schulman

Det är fint med Mors Dag. För att man hyllar någon viktig, men också reflekterar och tänker på hur det är och hur man själv vill vara. Johan Croneman sa så fint i DN. ”Hon är som en fyr i mitt liv. Vad som än händer, hur långt bort jag än kommer. Man önskar att man själv blev en fyr någon gång”

Om jag får tycka något om hur en mamma ska vara så är det just som en fyr. Mammaskapet måste komma först, före allt annat. Efter det finns det gott om tid att göra annat och att vara någon annan. Men först av allt – att vara mamma.

Min mamma har alltid sagt att sedan vi kom in i hennes liv så har hon aldrig varit ensam. Jag tror att hon har uppskattat det så mycket att vi fick känslan att vi alltid var viktigast – och det bästa sällskap hon kunde tänka sig.

Jag förstår nu vad hon menar. En dag med Charlie är det bästa jag vet. Och vet ni, just nu när jag skrev denna mening sparkade lillasystern till i min mage. Det var som att hon ville påminna mig om att hon också finns.

Idag ska vi hylla våra mammor. De har alla gjort en massa uppoffringar för oss, det är jag helt säker på. Ja, det är fint med Mors Dag. Det borde finnas en dag för alla. Systrarnas dag, brödernas dag, vännernas dag. En dag att hylla, men också reflektera på hur det är och på hur man själv vill vara.

 

Jag ger er – min fina och underbara mamma med alla bilder jag har på henne i mobilen.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Mattias Kling, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB